Заради сушата: Новият кмет на Перник обмисля воден режим

Обемът на язовир "Студена" драстично е паднал
5 ное 2019 14:19, Анисия Иванова
15
Заради сушата: Новият кмет на Перник обмисля воден режим
Архив: Булфото

Възможно е въвеждане на воден режим в Перник. Eдна от първите задачи на новия кмет - Станислав Владимиров, ще бъде предприемането на мерки във връзка с водната криза.

Заради драстично спадналия обем на язовир "Студена” Владимиров не изключва възможността от въвеждането на частичен воден режим, съобщи БНР.

Заради продължителното засушаване в района и огромния брой аварии това лято водният обем на язовира падна под 6 млн. кубически метра при максимален обем над 25 млн. кубика. Според новият кмет, ако не се вземат мерки, се задава хуманитарна криза.

"Съжалявам, че моите колеги досега нямаха куража да предприемат болезнени мерки, защото знаете нивото на язовира в момента е в критичния минимум и ако не се предприемат болезнени мерки, включващи и частичен воден режим, колкото по-бързо го направим, толкова можем по-безболезнено да се измъкнем от тази тежка ситуация, в която се намираме. Това ще бъде едно от първите неща - разговор с всички институции в посока за намиране на решение на тази хуманитарна криза, в която може да изпадне нашата община", каза Владимиров.

Водопроводната мрежа в Перник е стара, амортизирана и често аварира. Предстои да бъде реализиран водният цикъл, за който има сключен договор. Това според Владимров до голяма степен ще реши проблема със загубата на вода по мрежата, която сега е между 70- 80 процента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Шаро баро преди 4 години
На главната улица в кв.Църква тече вида от 5дни.Къде е кмета и Вик.??????
12
0
 
1
 
! Отговори
Алоооо преди 4 години
Къде сте, кой го изпусна и защо като отмъщение ли.
11
0
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Как пък един път не сложиха режим на раждаемостта, на някой семейства бе? Един път не се излъгаха...
10
2
 
2
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
До ПЕРНИК-6Новия кмет още не е взел властта и се започна с плюнките по стария.Сега опорката ще е,кмета е от БСП и затова пари не ни дават!
9
2
 
4
 
! Отговори
честит кмет преди 4 години
Кога управлява БСП-то, я токо, я лебо, я водата - все е на режим, на купони
8
0
 
1
 
! Отговори
До ПЕРНИК преди 4 години
За усвояванията, не знам и не мога да коментирам. Но като се има предвид управленченската традиция и обичайните практики да се бърка в кацата с меда, най-вероятно си повече от прав.Колкото до водолазите и подводницата (която може да се окаже кесон), ако се сещаш за друг начин да се извършат някои наблюдения и/или определени строителни работи в основата на стената или по външните части на съоръжения изградени на дъното, без да се източва водата от язовира, може да споделиш.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перничани да не мрънкат. Поне няма да им вдигат данъците като Габровското герберче.
6
6
 
14
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Бившата Кметица на Перник изгуби Изборите заради Корупция .Всички в Перник Алармирахме Институциите и Прокуратурата че се Крадат Пари от Ремонта на Язовир Студена - захранва близо 150 000 Мъже , Жени и Деца .Тази вкара Подводници с Водолази за Ремонта и накрая - РЕЖИМ и Хуманитарна Криза .Кметицата се казва ЦЕРОВСКА и е от ГЕРБ , Областен Управител е СОКОЛОВА - Трябва Прокуратурата да ги съди пред Български СЪД .
5
10
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Комунист човек. Като няма какво и водата ще открадне.
4
10
 
18
 
! Отговори
шматка преди 4 години
А от другата година и режим на тока.С кмет комунист е така
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
перничани ще минат на шльоковица
2
3
 
8
 
! Отговори
Мани Перник... преди 4 години
Ами Русе?
1
7
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 4 години
Комунягата ги почна