Язовир "Студена" е почти празен, въвеждат режим в Пернишко

Водният обем на съоръжението е едва 5 803 000 куб.м
6 ное 2019 13:30,
32
Язовир "Студена" е почти празен, въвеждат режим в Пернишко
Снимка: Кристиян Райнов

Водният обем на язовир "Студена" е 5 803 000 куб.м при капацитет 25 519 100 куб.м, съобщи В и К.

Още по темата
Язовирът е единственият питеен водоизточник на Перник и утре ще се обсъжда въвеждане на воден режим за Перник и Радомир, каза управителят на дружеството Иван Витанов.

Ограничението е възможно да засегне и Радомир, защото един от водоизточниците на града е приток на язовир "Студена". Така водата за перничани не постъпва във водоема, а се отклонява към Радомир, обясни Витанов.

Отчетено е много добро състояние на язовирната стена и прилежащите и хидротехническите съоръжения. Специалисти на "В и К" дружеството извършват ежедневни замервания и наблюдения на водния поток и язовирната стена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
проблемът е стар, преди 4 години
но с оглед на тенденцията към промяна на климата и засушаване ще става все по-наболял. Без да ви плаша, но всяка по-слаба мериодионална циркулация на средиземноморските циклони (за образуването и придвижването им вижте в интернет) и преминаването им по т.нар път I се свързва с по-суха есен и по-топла и безснежна зима. Което означава по-малко вода от Витоша и в Струма, и съответно в язовира.Възможните технически решения са с нови водопроводи и скъпо препомпване от язовирите Искър/Дяково/Красава
28
2
 
3
 
! Отговори
Burzum преди 4 години
Минаха изборите и за честито на новия кмет ...режим.... хахахххххх...
27
2
 
9
 
! Отговори
Любов преди 4 години
Да, но точно Г- жа Церовска ни доведе до тук. Беше лесно да се източва язовира, улиците са като чешми - нищо не се направи по водопровода с месеци !!!! Сега който и да е на власт - заварено положение......
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Режим на водата,не значи икономия,хората ще започнат да пълнят съдове,стария водопровод, ще аварира все по-често от промяната в налягането и да не се окаже,че се изразходва повече вода?
25
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Срамно е , а е в подножието на планина. БСП го източиха и си осигуриха кмет. Сега пийте пернишка плодовита.
24
0
 
6
 
! Отговори
Гага преди 4 години
Сега новият кмет и Ковачки ще го напълнят. И озон ке им пуснат.
23
1
 
4
 
! Отговори
Кмета преди 4 години
Всички перничани с по една лопата и да отиват да чистят тинята .Трудоваци напред.
22
21
 
4
 
! Отговори
Селтака преди 4 години
До до 18По-добре мекащи от колкото диви селяци като перничани. Като отидеш на Пернишката витошка ще видиш един и същи тертип хора, жените на вафли в косите, а мъжет с анцузи на Миньоро. Ходете се скрийте в рудниците! ***!
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да видим, средно на човек се падат по 2 кубика вода, това количество ще стигне за 250 000 души за 1 година напред.Трябва да си намалят загубите по трасето, с режима нищо няма да стане. Дали ще се изкъпя в 8 часа сутринта или в 22 все ще се изкъпя и ще отиде едно и също количество вода.
20
4
 
5
 
! Отговори
Брадвата преди 4 години
хехе, източиха го преди изборите, сега новият ще духа таратора, не защото е отговорен, а защото хората са прости
19
7
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
перничани, от бсп на бсп добре ли ви е?
18
2
 
40
 
! Отговори
до 18 преди 4 години
В Перник отдавна няма заводи - вече 10 години.ГЕРБ им такова майката.Затова сега всички перничани пътуваме до София и ви правим задръствания.То не че в София останаха софиянци де - лично аз срещам само мякалници.
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Водата (питейната)се използва от заводите,като индустриална,ВИК оставя с дни да тече при аварии,водопровода е на 60 години и 80 % от водата се губи,това ако не оправи новия кмет,явно и той ще е от тези, които само говорят!!!
16
3
 
12
 
! Отговори
Перничанин преди 4 години
До Перник на три морета 6В Перник ВИНАГИ сме били железни и червени!!! Само за малко се бяхме объркали и се подведохме по гробищарската каруца!!!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ беше абсолютно закономерен резултат на българския преход, на концентрацията на икономическите и политически шансове в едно привилегировано малцинство, т.нар. олигархичен режим. Българската олигархия за последните 20 години направи всичко необходимо за това т.нар. демократични избори да се превърнат във фарс и които само да възпроизвеждат статуквото. Такъв тип режими не се свалят с избори.
14
12
 
7
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
СПОКО БЕ... НОВИЯТ КМЕТ НА БСП, ШЕ ГО НАПЪЛНИ СЪС СЪЛЗИТЕ НА ПЕРНИЧАНИ.НАЛИ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ОТ ГЕРБ??!!!
13
4
 
12
 
! Отговори
Asparuh преди 4 години
Първото кето трябваше да се напрви е да въведат ограничение там където се изразходва много вода.Басейни,автомивки,поливни системи и.т.н
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До М,ДАГрабвай лопатата и чисти безплатно.
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 10Що ми се струва, че автомивките са с оборотна вода?
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1234Пак почна със глупостите от бай тошово време.При бай тошо примерно Враца беше на постоянен режим на водата.Ама в работническо дело не го пише.Де са ти били дълбиките сондажи социалистче просто?