Адвокатът на кмета на Несебър: Няма пречка да положи клетва

Казусът изправи властите у нас пред прецедент
6

Кметът на Несебър Николай Димитров бе преизбран още на първи тур, но това решение изправи властите у нас пред прецедент. След като беше избран, той трябва да положи клетва, докато е в ареста заради купуване на гласове.

"Няма пречка Николай Димитров да бъде освободен и да положи клетва или пък да бъде заведен да положи клетва", каза за Bulgaria ON AIR адвокатът му Ина Лулчева.

Още по темата
"Цялото дело срещу Димитров се състои в това, че случаят е една крайна проява на незаконосъобразно и свръхпроизнасяне на Специлизирания съд. Тези дела не подлежат на разглеждане от този съд и това е посочено в решение на Конституционния съд от 2011 г.", посочи Лулчева.

"Нямам съмнение, че задържането на кмета и на съветниците преди изборите е целяло компрометирането му и саботиране на изборите", каза още тя.

По закон подобни случаи са в компетенцията на градските магистрати.

"Това означава категорично, че този съд действа извън своята компетентност, нарушено е правото на всички обвиняеми делата им да се гледат от съд в съответствие със закона, с което се нарушава и европейската конвенция и създава сигурно убеждение, че се целят някакви съвършено други цели, различни от тези на производството, като например политически", коментира още Лулчева.


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
4
 
! Отговори
№ 4, преди 1 година
подсъдим си в съда. Кмета е просто окаушен. Понял разликите?
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моля незапознатите, глупавите, платените, троловете и всеки , който не осъзнава, че това е чиста проба политическа поръча и опит за служебно назначаване на кмет, да не си изхождат по темата. Трябва хората в Несебър да са ви за пример, че за разлика от вас не се оставят някой да решава вместо тях. Цяла България трвбва да се замисли, защо специллзираната прокуратура се ползва за наказателна бригада, а не да изпълнява това, за което е призвана.
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такава наглост може да има само в България. Щом си в ареста и си подсъдим какъв кмет какви пет лева.
3
4
 
0
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 1 година
Ха...Ха...Той може да иска и да е кмет от затвора .Пък то като гледам и министрите могат от затвора да са министри ,що пари за охрана ,храна и служебни жилища с прислужници ще спестим .
2
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 1 година
Истината е,че Диневи искаха техен човек да стане кмет. Но явно не купиха достатъчно гласове за техния човек от ГЕРБ и сега тъй като те играят с хора от горе ... трябва да "респектират" новия стар кмет. Държава ще си го държи докато не се съгласи на "нещо" изгодно за тях..
1
3
 
4
 
! Отговори
тъй ли? преди 1 година
Тая адвокатка къде спа половин месец,че ся се сети за тия уточнения