Заловиха обирджии на църкви в Русе

Крали от пет православни храма в региона
7 ное 2019 16:20,
15
Заловиха обирджии на църкви в Русе
Снимка: Pixabay

Двама мъже са арестувани за серия кражби от пет православни храма в Русенско. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.

Още по темата

От полицията припомнят, че кражбите са извършени в периода между 24 октомври и 6 ноември тази година в храмовете в русенските села Пет кладенци, Острица, Каран Върбовка, Кацелово и Пепелина. Църквата в последното населено място е разбивана два пъти за този период.

От храмовете са откраднати парични дарения, чиято обща стойност все още не е установена. В една от църквите е имало около 100 лева на монети. Крадците са взели общо 30 икони от църковните олтари, като най-голямата е "Богородица с младенеца" - с размери 110 см на 74 см, църковни одежди и други предмети.

При разследването, в което са се включили служители на главна дирекция "Национална полиция" и на областните полицейски дирекции в Русе и в Търговище, са арестувани двама мъже на 45 и на 49 години - съответно от град Опака и от село Водица, област Търговище. Задържаните са известни на органите на реда.

Разследването продължава, като полицаите са открили и иззели до момента 19 икони, свещници, инструменти за взломяване и други вещи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Щото децата им били гладни та за това са крали икони...С тях ли ще ги хранят? Не ги оправдавай!
12
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Щощо то са турци
11
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да посегнат на църква трябва да са доста Богати. Ако нямат работа с по две деца да ги гледат как гладуват и ако няма какво друго да откраднат щото в този район всички са Милионери са се принудили да откраднат от църквата. Въпреки че са знаели че това е грях. Но когато крадеш от Мизерия за да нахраниш децата си Бог прощава. Бог ще накаже тези които са довели народа до това положение. А Бог е Справедлив и всички ще си получат заслуженото наказание. Молете се грешници пълзете в краката на Бог.
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как ще крадат от крадци? Уж гарван Гарваново око не вади. Ей, съсипахте ги тези поговорки.
9
1
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 4 години
Аз съм от тоя край и познавам добре хората. Турчин никога не би откраднал от храм. Без значение какъв е.С ***,които се идентифицират като турци е различно,но тях и турците не ги приемат. Освен политиците,разбира се....
8
4
 
8
 
! Отговори
Зоро преди 4 години
Крадците мюсюлмани ли са? Защото това е район с предимно етническо турско и *** население.
7
3
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Неверници, ще съжалявате и ще се каяте за греха, който сте сторили! Неведоми да пътищата Божии! Четете за случая с откраднатия кръст на Света гора!
6
3
 
19
 
! Отговори
бай х преди 4 години
дайте ги на мен да им изпълня присъдите / по Крумовите закони /
5
1
 
24
 
! Отговори
Пореден преди 4 години
Господ си знае работата, ръката Му дава на всеки дължимото . Грях е да крадеш, а още по - голям да откраднеш от Божия дом.
4
2
 
21
 
! Отговори
Трябва да... преди 4 години
Им бъдат счупени краката и ръцете, а после да ги погребат живи.
3
3
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
От партията на зелените .
2
1
 
30
 
! Отговори
Що преди 4 години
не влязат да обират джамии? Щото като ги барнат турците и ще ги попилеят. Тия трябва да го отнесат по всички възможни начини!
1
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде на бас какви са по произход.