Язовир Студена в кадър: Полупразен и напукан от сушата

В Пернишко ги очаква режим
Обновена: 12 ное 2019 13:49 | 8 ное 2019 17:05, Александър Попов
87

Снимка: БТА

В Перник и околните села се молят за дъжд. Защото язовир Студена е полупразен и напукан от сушата.

"ВиК" - Перник предлага въвеждане на воден режим от 18 ноември за всички населени места, които се водоснабдяват от язовира. Чешмите ще текат всеки ден само от 16:00 ч. до 22:00 ч. на живеещите в градовете Перник и Батановци и селата Големо Бучино, Люлин, Дивотино, Мещица, Витановци, Ярджиловци, Богданов дол, Черна гора и Лесковец.

При условие, че няма дъжд, този график е предвиден да остане в сила до април.

Нивото на водоема към 7 ноември е 5,655 млн. куб. м при максимален 25,2 млн. куб.м. Притокът е 29л/сек., разходът е 829 л/сек. Загубите са 80 л/сек. Режим на водата на населените места, снабдяващите се от язовира е бил въвеждан и през 1993г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
3
 
5
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Перник е на Крак , това е близо 120 000 човека . Всички знаем че троловете обвиняват БСП и Новия Кмет за тази Криза .Но основанията на Перничани са свързани с Избора на Главен Прокурор - Защо в Момента няма Прокуратура която да арестува Кмета , Областния Управител и Шефа на ВИК - докато не са избягали в ЮАР като Галеви с Парите откраднати от Държавата и Хората .
68
5
 
4
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
БСП спечели изборите за кмет в Перник и докара режим на водата!
67
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСПто са по приказките, сега ще организират кръгли маси, пресконференции, подписки, жалейки, комисии, проекти, програми, планове... Ще похарчат едни милиони за комисии и експертизи. Ще спрат водата, после тихо-мълком парното, накрая и тока. Планово. По проект и програма. Ха честито!
66
3
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ НА ПЕРНИК ОТ ГЕРБ РАЗРЕШАВА КРЕДИТ ОТ 4.2 МИЛИОНА ЛЕВА НА ВИК ПЕРНИК ПАРИТЕ СА ИЗТОЧЕНИ !!! ПОВЕЧЕ НЯМА КАКВО ДА СЕ ОБСЪЖДА!!!РЕВИЗИЯ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ВЪВ ВИК ПЕРНИК !!!
65
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я и един режим на тока 2 на 2 часа, щом са си избрали комунист кмет, идилията им ще е пълна.
64
7
 
8
 
! Отговори
от БСО преди 4 години
До Герб до гробИ аз смятам, че ГЕРБ е виновен, че няма дъжд. Също така смятам, че Бойко от части е виновен и за създаването на пустинята Сахара и Гоби. Иска да ни унищожи като народ. Даже мозъците ни вече са сухи.
63
2
 
5
 
! Отговори
ogin преди 4 години
Това не е сериозно,водата е 3 пъти повече от сушата на земята
62
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ХКметицата досега е била от герб, не от бсп. Не че има големи разлики.
61
1
 
12
 
! Отговори
Константин преди 4 години
Oп... кметицата е била гербаджийка, защо не е направила нещо по въпроса, втори язовир или някакво наводняване. Но явно и в Перник гербаджийте нищо не правя, освен мизерии.
60
1
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
герб нарочно оставиха перник на БСП за да обере сега парсата много елементарно
59
1
 
19
 
! Отговори
Герб до гроб преди 4 години
Нека сега шефът на Софийска вода, гербаджийския концесионер, мазният френски пеедал с 60 000 евро месечна заплата да реши проблема. Нали е много умен и затова му плащат тия пари.
58
2
 
18
 
! Отговори
Off преди 4 години
Това изпразване на язовира не се ли получи заради ремонта на стената му?
57
1
 
2
 
! Отговори
dw преди 4 години
До info205ГЕШЕВ Ще ги погне.
56
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на перничани им набухаха режим на водата след изборите, а дотогава не се приказваше особено много по проблема. Сигурно хората са си казали че има откъде другаде да взимат вода обаче явно няма...но това се разбра след изборите, Bсъщност като гледам колко е пресъхнал язовира, е трябвало много по -рано да им сложат режим...ама така щяха да изгубят изборите наглите герберасти!
55
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като няма какво друго, комунистите от ГЕРБ вече почнаха и от водата да крадат. А чувам че сега планирали да крадат и от въздуха по нова схема. И това второто съвсем сериозно. Не е майтап!
54
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видими резултати.
53
11
 
38
 
! Отговори
Герб до гроб преди 4 години
Герберастката хунта ще затрие и загроби България.
52
20
 
9
 
! Отговори
бай Х преди 4 години
Режим на водата, бой, глад и Миле Китич... Ех... Иде зима - сега и един режим на тока, а ако изчезне и тоалетната хартия и ще е непоносимо добре като в чудесния цоц!Опс... ама те у Перник май за това и гласуваха... ами хаирлия да е! "Внимавай какво си пожелаваш...."
51
4
 
48
 
! Отговори
ПЕРНИК преди 4 години
Язовир Студена не е *Полупразен* , язовира е ПРАЗЕН , НЯМА ГО .При Полупразен се гарантира нормално подаване на вода за Хората , за Пиене и Миене .Всичко това е направено с Любезното Съдействие на Вяра Церовска - Кмет , Ирена Соколова - Областен Управител , Иван Витанов - Директор на ВИК Перник . Общото между тях са Една Партия и едни 32 000 000 лева .
50
2
 
27
 
! Отговори
До Сашо писател преди 4 години
Сашо когато притокът е 29л/сек., разходът е 829 л/сек. загубите са 800л/сек а не 80л/сек. Сметката не е сложна ти го можеш, вярвам в теб.