За година: До 1 600 000 случаи на остри респираторни заболявания

Най-добре да се ваксинираме през октомври и ноември
9 ное 2019 12:15, Петя Славова
8
За година: До 1 600 000 случаи на остри респираторни заболявания
Снимка: Reuters

Между 1 400 000 и 1 600 000 годишно са случаите на остри респираторни заболявания у нас.

Според специалиста, д-р Гергана Николова, противогрипната ваксина е хубаво да се постави през октомври и ноември – преди грипът да е дошъл.

"След като се ваксинираме, има период през който организмът трябва да изработи защитните антитела. Няма смисъл да слагаме ваксина, когато пикът на вирусите вече е дошъл.

С настъпването на есенно-зимния сезон броят на болните се увеличава. Само за вчерашния ден бяха открити 6 души с пневмония, от които 4 деца. Много често пациентите решават да се лекуват сами и пият антибиотици, без да са посетили лекар”, заяви  пред Нова тв специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: грипваксиналекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
25 лв. струва ваксината.аз се ваксинирам вече от близо 7 години.най-много малко гърло и хрема.но високи температури и бронхити не съм карала.едно лечение с 2 антибиотика рентген и кръв при пневмония излиза над 150 лв.всеки сам си поема риска и парите.
7
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 4 години
Знаейки за всичките експерименти с хора, които Big Pharma са правели и прифължават да правят, никога не бих се доверил за ваксините, просто защото никога не мога да съм сигурен какво точно има в тях!
6
1
 
6
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
Ваксината срещу грипа може да ви помогне, но може и да не ви помогне. Може да ви навреди (като ви разболее), но може и да не ви навреди! Има много условности, но само едно е сигурно - от ваксината има гарантиран положителен ефект за финансовото състояние на фармацевтичната индустрия!
5
0
 
4
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Забравили сте да уточните, че публикацията е платена реклама на Big Pharma.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най много боледуват хората с редки групи кръв. Хората с нулева група рядко ги хваща вирус или ако успее някой вурус да ги хване за три дни им минава. Това ви го казвам като специалист в тази област. Ако сте от тези редки групи непременно се ваксинирайте за да нямате проблеми. Ако сте от нулева група нямате нижда от ваксина. Но това никой доктор няма да ви го каже.
3
2
 
2
 
! Отговори
chemtrails преди 4 години
вдишай издишай, вдишай издишай.... интересни ще са статистиките от преди влизането ни в нато и след това.
2
0
 
7
 
! Отговори
а? преди 4 години
може би защото ги е страх да отидат на лекар? може би защото всеки път те се държат с нас като някакви ***, взимат ни пари за какви ли не изследвания, а после твърдят, че нищо ни няма, макар че ни има!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксинирайте се, за по-устойчив живот, за по-устойчиво развитие на фармацевтичните компании! Бъдете устойчиви граждани, купувайте си ваксини против грип! Даже не една, а две-три...