14-годишната Симона, блъсната на спирка, се нуждае от кръв

Тя пострада най-тежко при инцидента във Варна
10 ное 2019 13:46, Александър Попов
21
14-годишната Симона, блъсната на спирка, се нуждае от кръв
Снимка: Pixabay

14-годишната ученичка Симона Петрова, която пострада най-тежко при жестокия инцидент на спирка във Варна на 4 ноември, се нуждае от кръв за предстоящите операции, съобщава dariknews.bg.

Това съобщиха приятели и близки на семейството, които публикуваха и призив в социалната мрежа.

В петък от МБАЛ "Света Анна" заявиха, че момичето е стабилизирано, но все още в тежко състояние и в изкуствена кома.

Още по темата
След катастрофата, Симона бе настанена в реанимацията с тежка черепно-мозъчна травма, травма на гръдния кош и крайниците, заедно с 27-годишен мъж, който също пострада много тежко и първоначално беше с опасност за живота - с травма на главата и счупени крайници. Впоследствие беше стабилизиран и след подобрението му, преместен в отделението по ортопедия.
 
Другото момиче, блъснато от 21-годишния шофьор, заспал зад волана след нощна смяна, също бе в ортопедията, а четвъртия пострадал - жена на 51 години, бе настанена в МБАЛ "Света Марина" с комоцио.

Приятели на Симона започнаха от няколко дни да даряват кръв с призива към всички, който имат възможност да го направят, да се включат, тъй като битката за възстановяването на 14-годишното момиче ще е дълга и тежка.
 
Всеки, който има възможност и желание да дари кръв, може да го направи в кръвния център, който се намира в двора на МБАЛ "Света Анна", като трябва да уточнят, че даряват кръв за Симона Петрова Костадинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 11200 000 000 платени за 40 годишни съветсли атомни самовари - ей къде ви отиват парите!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано лекарите и Господ помагат!А какво стана със заспалото шоферче?Не е ли в ареста?
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даваме си сметка, да. А помните ли, че паралелно със 100те сака кръв и плазма за очото имаше кампания за набиране на кръв за катастрофирала бременна жена? И за нея нямаше, все пак някакъв си дилър как да не е приоритетен
14
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Анонимен13МНОГО ТОЧНА ЗАБЕЛЕЖКА!
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давате ли си сметка, колко отвратителна е историята с кръвта в България? Щом не се казва кръвна група, значи не става въпрос че липсва кръв конкретно за момичето, става въпрос, че са й прелели много и сега трябва да се възстанови с каква е да е. Иначе роднините трябва да плащат по 200-300лв на банка на някой от ***.те. Само че както си спомняме с Мишо Очите, тогава никой не е търсил кръв, летяха хеликоптери, всичко беше 6. Защото за престъпниците трябва да се грижим, за децата - не.
12
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
да вземат от нарушителя!
11
2
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А пасивният гей, който съвсем умишлено прегази тези хора, защо не е в затвора?
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години бачкам нощни смени. Никога не ставало на въпрос, че след нощна смяна имаш право да заспиш и да газиш хора по улиците? Кога са въвели тоя закон? Довечера, между другото, съм нощна смяна. А утре сабаале съм решил да си прекарам едни дърва с камиона, само 8 тона е...
9
2
 
12
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Виновникът няма ли поне да плати разходите по лечението? Не че от това момиче вече ще стане човек, но все пак да го позакърпят малко...
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на онова несебърско добиче му преливаха кръв с кофи, и нямаше драми откъде да се намери....
7
1
 
9
 
! Отговори
13 преди 4 години
България е първа по смъртност в света. Невинните също стават жертви. Всичко това е целенасочено, да поевтинее земята и когато вече няма хора и руснаците и турците я поискат, ГЕРБ да им я продаде.
6
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до ВарненецСпокойно, бро- вече се явиха десетки дарители. Има кръв за момичето. Въпросът е дали ще претърпи операциите. Господ сила да му дава.
5
2
 
9
 
! Отговори
Тони591 преди 4 години
До АнонименЧе е заспал зад волана не е оправдание. Като му се е спяло, да помоли някой да го закара, да вземе такси или да спре и да пие едно кафе. Аз съм работил нощни смени и съм карал из цяла Европа - и знам, доспи ли ми се , спирам, дремвам 1-2 часа и продължавам.
4
0
 
15
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Аз искам да даря, но дали моята кръв ще пасне на момичето?Кой ще ми обясни?
3
5
 
10
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
А, престъпника, който я блъсна го пуснаха още на другия ден, Партията пази своите.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление момичето ако оцелее ще е инвалид до края на живота си. Ще тежи на роднините си. Ужасно е. А виновника трябва да го съдят и да не му опрощават 1/3 от наказанието.
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шайката не може ли да осигури една банка кръв за момиченцето?Къде отиват парите от излишъците, с които постоянно се хвалят?