Агресия пред школо: Бият момиче, останалите гледат сеир

Инцидентът във Велико Търново станал пред бременната й майка
11 ное 2019 07:29, Александър Попов
36
Агресия пред школо: Бият момиче, останалите гледат сеир
Снимка: Булфото, архив

13-годишно момиче от великотърновското училище "Патриарх Евтимий" е било бито пред очите на бременната си майка в средата на миналата седмица, а случаят предизвика полемика в града.

Тийнейджърката била нападната от група свои връстници след училище.

"Събориха ме на земята и започнаха да ме удрят и да ме ритат навсякъде, където им падне. Направиха ми много синини", разказва девойката, цитирана от "Монитор".

Наоколо имало по-големи ученици, възрастни, но никой не се намесил.

"Нищо не можах да направя, само гледах как я бият. Наоколо имаше други родители, учители, но никой не се намеси. Всички гледаха само сеир отстрани. Обърнахме се към директоката, тя също не пожела да ни помогне и да застане на наша страна", твърди майката Галя Николова.

След случката родителите на битото момиче са подали жалба и са категорични, че ще водят съдебно дело срещу училището. Те твърдят, че срещу дъщеря им има системен тормоз от други ученици, а ръководството на школото не предприема никакви мерки за да я защити.

Родителите искат да преместят дъщеря си в други училище, но от училищното ръководство не разрешават. Според директорката на учебното заведение, Иваничка Петкова, инцидентът с ученичката бил преувеличен и изопачен. А никой от учителите не се намесил, тъй като побоят се бил случил извън района на училището, на улицата.

"Не е била пребита. Карали са се, псували са и са отправяли разни реплики, но това се е случило в извънучебно време. Запознати сме със случая и сме взели мерки. Психолог работи с децата", заяви Петкова.

Въпреки това от училището не отричат, че през годините родителите на пострадалото момиче са подавали сигнали за агресия срещу тяхната дъщеря от страна на други ученици. С тях било разговаряно многократно от страна както на директора, така и на училищния психолог.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
7
 
! Отговори
Според преди 4 години
скромното ми мнение учителите са в училище да преподават на децата, а не да са звероукротители щото децата са без всякакво възпитание. Пътя ми минава покрай училище - всеки ден наблюдавам не само псувни от учениците, ами слушане на чалга, пушене и т.н. И сега какво следва да направят учителите?
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Скот ФитцералтУчилището получава пари от това да има много записани деца и затова и не се гонят проблемните и няма контрол.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВихърДиректорката е пенсионерка. Губи време в училището и си взема и заплата и пенсия.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В това училище боят е ежедневие. Всеки ученик го знае. Аз отдавна съм завършил, но предполагам, че насилието още го има.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МАЙКАТА Е ТАМ, НЕ СЕ НАМЕСИЛА,НЕ ИЗВИКАЛА ПОЛИЦИЯ, НЕ ПОДАЛА ЖАЛБА В ПОЛИЦИЯТА, А ЩЕ СЪДИ УЧИЛИЩЕТО- ТОВА Е ОБРАСЛО С ЛЪЖИ.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ориенталски ценности...
26
1
 
17
 
! Отговори
Скот Фитцералт преди 4 години
Оскотяла история. Псувнята и обидата не се броят. Боят извън оградата на даскалото не се брои. Боят и крясъците в съседния апартамент не са наша работа. Нищо не е работа на скота освен, ако не бъде застрашена лично неговите оскотяли душа и тяло. Директорката и останалите наблюдатели са чудесен пример за чисто човешка отговорнос и съвест на ниво - скот!
25
1
 
12
 
! Отговори
анон преди 4 години
Ами то е до човека. Ако имаш душа и сърце, можеш да помогнеш, дори и да е извън училищния двор, дори и да е извън часовете! Явно учителите са и толкова учители щом грам не им трепва нищо отвътре! Нация от биороботи, лишени от чувства! Закривай и да си ходим!
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директорът да се уволни!
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да съдят училището!Ако пък училището не накаже побойниците, още веднъж да го съдят. Всеки си прави каквото си иска тука!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според директорката, ако се подхлъзне и си счупи главата е в реда на нещата да стоя и само да я гледам, защото съм я видял в извън работно време.
21
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВСИЧКИ ДАСКАЛИ И ГОЛЕМИ БИЯЧИ ПО ПАНДИЗА И НА СЪД
20
0
 
14
 
! Отговори
Ще я преместят преди 4 години
Понеже причината за преместването е агресия, тормоз и побой близо или в самото училище със свидетели, затова сега не им разрешават вербално, за да не се разгласява. Има едни деца, които все са поощрявани включително побойници, а има едни други деца, които все са недостойни в лицата на преподавателите. Това всички го знаем. Аз бих си преместила детето. Никой няма право да го унижава.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да вметна...какво означава, че родителите искат да изместят дъщеря си в друго училище, но училищното ръководство не разрешава. От 20 години работя на административна длъжност в училище и в казвам, че такова нещо няма и не може да има. Абсолютно никой не може да спря родителите да преместят детето си в друго училище ако наистина имат желания. Историята нещо ми намирисва...
18
2
 
5
 
! Отговори
KOKO преди 4 години
ETO,OT TAM DA SE VIDIM-BALGARITE! EDIN KUP NAROD GLEDA,I VAZRASTNI NA VSI4KOTO OTGORE I NE PRAVJAT NISHTO-VSE EDNO SE NASLAZDAVAT NA SLU4KATA.SRAMOTA-V NIKOJA DRUGA DARZAVA NJAMA DA SE SLU4I TOVA,OSVEN PRI MAIMUNJAZITE.
17
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
На тамошните даскали сигурно са им малки заплатите,та така явно изразяват протеста си.
16
2
 
47
 
! Отговори
Вихър преди 4 години
Тази директорка заедно с учителите "зепачи" незабавно да бъдат уволнени!!!Такива, като тях без гражданска позиция, а стоящи в училище, защото никъде другаде не биха ги взели на работа, докараха децата ни до това положение (агресивни и необразовани)
15
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, това сигурно е фейк.Не може да се случи такова нещо в територията, управлявана от Борисов.Там по улиците текст реки от мед и масло, а хората пък са богати и изтъкани от добродетели.И всеки ден хиляди българи се завръщат от лошата чужбина.Нали гледам телевизия.
14
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са новите европейски ценности.
13
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неее, не може да бъде.... България е "една от малкото останали страни с нормални хора в Европа ", тук насилие и агресия няма, това са били просто "невинни " закачки между съученици.... Наскоро в един сутрешен блок по тв. група момичета (вече завършили училище), бяха поканени са дискутират проблема с училищния тормоз и едната разпалено обясняваше как "няма страшно, всеки е бил под една или друга форма обект на обиди и подигравки от съученици", но от това не се умирало....... Докато на Запад се води война с насилниците, у нас викат: няма страшно, от това не се умира!.....