БЛС: Ваксини се слагат за сериозни заболявания, не за хрема!

За подобни болести няма друго решение, категоричен е лекар
11 ное 2019 09:33, Петя Славова
15
БЛС: Ваксини се слагат за сериозни заболявания, не за хрема!
Снимка: Pixabay

След като Административния съд в Сливен позволи на дете без ваксина да посещава детска градина, стана ясно, че здравният министър ще обжалва решението, а от БЛС го подкрепят. Според решението на съда в Сливен, подобен казус е дискриминация към неваксинираното дете да не бъде допуснато до детска градина.

Затова пък от БЛС категорично подкрепят намерението на здравния министър да обжалва това решение, обясни пред Нова тв д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

Още по темата

"Ваксини трябва да се слагат, защото се слагат за заболявания, за които няма друго лечение.", заяви д-р Брънзалов.

Съдът в Сливен разреши на неваксинирано дете да ходи на градина

"Една част от децата не могат да образуват, въпреки ваксината, достатъчно висок титър на антителата, за да могат да се предпазят. Друга част от децата имат противопоказания за поставянето на въпросната ваксина, на тях не трябва да бъде поставяна, но те са в риск", заяви д-р Брънзалов.

По думите му, става въпрос за постваксинална реакция при случая с детето на отеца, който спря да ваксинира последните си две деца.

По думите му е постигната 95% ваксинално покритие при децата, но има около 5%, които се пазят от останалите 95%, за да не се появи въпросното заболявания.

"Това са сериозни заболявания, това не е хрема", предупреди лекарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този от БЛС признава, че част от децата не се влияят от ваксините, а на други даже не трябва да се поставят. Каква е разликата между тези деца и неваксинираните по желание на родителите им?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато ваксината увреди дете в България, започва ходенето по мъките за родителите му, а държавата ни лук яла, ни лук мирисала.
11
4
 
4
 
! Отговори
Ваксина? Не, мерси преди 4 години
Фармафията пак е завила на умряло. Няма ваксинки, няма парички. :) Но пък има здрави дечица, ненатровени с тези отрови! :)
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то ясно, че организмът образува антитела, кото имат определен титър, ама накратко и на лекарски жаргон направо "образува титър". По правилно щеше да е, че се "постига" титър.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отново заглавието няма много общо със статията, която всъщност касае решението на Сливенския административен съд от миналата седмица, за което се пише всеки ден, поради липса на други новини.
8
0
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 4 години
"Една част от децата не могат да образуват, въпреки ваксината, достатъчно висок титър на антителата, за да могат да се предпазят..."АБЕ ЕЙ!!! ТИТЪР НЕ СЕ ОБРАЗУВА!Титърт представлява най-малкото разреждане, при изследване на даден агент, при което се установява, което автоматично означава, че ОРГАНИЗМЪТ ОБРАЗУВА АНТИТЕЛА С ОПРЕДЕЛЕН ТИТЪР!
7
3
 
4
 
! Отговори
факт преди 4 години
Намерх интересен учебник по педиатрия от професор Емил Феер директор на университетската детска клиника в Цюрих.Учебника е издаден през 1922 година.На 571 страница има статистика за смъртността от дитерия,коклюш и морбили през 1910-та година.От трите болести за 1910-та година са починали 26300 деца в Германия.По официални статистически данни населението на Германия тогава е било 62698000 човека-10 пъти повече отколкото е днес българското.Ако не ваксинираме децата за 1 година ще загинат 2630!
6
3
 
8
 
! Отговори
До 2 преди 4 години
Да не дава Господ, но ще бъде интересно на мен, а на много лекари как бихте излекували детето си от полиомиелит.Потърсете в интернет да видите подобни деца как стават инвалиди изведнъж на 14-15 годишна възраст
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спора е интересен различни хора се качват по опасен алпинистки участък , отговорниците на участъка пускат перфектно подготвени алпинисти и не добре подготвени алпинисти, но идва човек без никаква подготовка и те не искат да го пуснат да се катери,последния обаче ги съди защото има права като човек независимо че не е подготвен и съда уважава искането му да се катери без да си прави труда да се подготвя.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми щот' баща му на детето е свещеник.
3
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 4 години
"детето на отеца" - това цитат ли е, или ниска култура?
2
27
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
МНОГО правилно!Всеки от нас е прекарал такива "заболявания" и е оцелял.Усложненията са редки, а съвременната медицина сравнително лесно се справя с тези болести.А *** нали трябва някой да продава ваксини... сега една паника на тема ваксини е добре дошла.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе вие слагайте снимки на 5 кубикови спринцовки пълни с боза (не за първи път), пък чакайте резултати ...