Прецедент в Несебър: Кметът арестант полага клетва

После Николай Димитров пак отива зад решетките
11 ное 2019 09:25, Петя Славова
15
Прецедент в Несебър: Кметът арестант полага клетва
Снимка: Bulgaria ON AIR

Днес трябва да положат клетва общинските съветници и кметът на Несебър. Това ще стане на първото заседание на новоизбрания общински съвет, предаде Bulgaria ON AIR.

Още по темата

За 4-ти мандат, още на първи тур, за градоначалник на крайморския град беше избран Николай Димитров, който обаче дни преди вота беше арестуван и обвинен за ръководител на организирана престъпна група за купуване на гласове.

Казусът е прецедент в България. Очаква се с разрешение на наблюдаващия прокурор, Николай Димитров и двама от общинските съветници, които са в ареста, да бъдат конвоирани от София до Несебър, за да положат клетва, след което отново да бъдат върнати зад решетките.

Така Николай Димитров ще встъпи в длъжност, но тъй като е с мярка за неотклонение "задържане под стража", ще трябва да управлява общината от ареста.

Според закона Димитров има право да възложи функциите на някой от неговите заместници или Общинския съвет да избере временно изпълняващ длъжността кмет на общината.

Днес в Несебър ще има и протест в подкрепа на арестанта кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 4 години
АКО НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА...ЗАЩО СА ГО ЗАДЪРЖАЛИ.....А АКО ИМА ЗАЩО ПОЛАГА КЛЕТВА...НЕЩО ИМА ГНИЛО В СЛУЧАЯ.....ЗА 4-ТИ МАНДАТ ЩОМ ГИ ИЗБИРАТ, ЗНАЧИ СЪЗДАВА ДОБРА ОРГАНИЗАЦИЯ ПО ВРЕМЕ НА МАНДАТА, ИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ........ИЗБОРИ! ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ....МОЖЕ И С ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bulgarski luks mevere bijouterii...ah, korona...ah, tiara...ah nobel...ah, perla...ah victoria...ah rusalka...ah paradise...ah diamant...ah atia...ah carevo...goliam coloseum...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не пишат от коя партия е този бивш и настоящ кмет?
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
идиокрация
10
0
 
6
 
! Отговори
stuxnet преди 4 години
и аз искам 2 милиона в банката.и аз искам туркиня-шпионин на ер-дога да ми пере парите с инвестиционни диаманти.и аз искам да мога да плащам на 500 човека да стачкуват 1 год за мен.и аз искам да работя с М.Очите и друг бизнесмени с бетнлита, които се прикриват, а всъщност се турчеят.и аз искам да крада и после да кажа, че това е партия герб са виновни.несебър е място на едрите мафиоти. населението е наплашено и е готово да стачкува и да лъже дори и по време на погребение на мафиот.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно пречи на Мафията ГЕРБ да краде - затова го тикнаха в ареста.
8
0
 
12
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
че какво му е прецедента,в България си е практика,управниците ни да са бивши криминални.или настоящи,или бъдещи.не казвам че са повечето.
7
3
 
13
 
! Отговори
Нено преди 4 години
ТОВА Е В БЪЛГАРИЯ... ВИНОВЕН, ИМА ЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА? В АРЕСТА... НЕРАЗБИРАМ.. КАКВА Е ТАЯ ОПРАВИЯ... АКО ТАКА ПРОДЪЛЖИ НЯМА НИКОГА ОПРАВИЯ
6
3
 
17
 
! Отговори
Vesko преди 4 години
Тия вече взеха народа за мезе. Може ли такова нещо. Да се води следствие и да полагаш клетва. Това е смешно.
5
5
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
САМО ЗАЩОТО НЕ Е ОТ ГЕРБ!!!!А БОРИСОВ И ФАНДЪКОВА КОГА???????????????????
4
1
 
21
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До хахоСигурно са го каврадисали.Някак е странно да го арестуват точно преди изборите и то за купуване на гласове.Видели са че не могат да го съборят с избори...
3
4
 
14
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Диневите и Дебелия се гаврят с държавата. Изчисти града и сега дерибеите недоволстват.
2
2
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Еее за това ще ходя в Несебър,защото там е...интересно;кмета е...арестант,а общинските съветници са...диви каубои.Сигурно и населението ще да е като в каубойските...филми;чакащи всеки момент да се...стрелят по улиците.
1
3
 
20
 
! Отговори
хахо преди 4 години
Чудна държавица сме.Само тук може да видиш протест срещу арестант.А може би е защото арестанта не би трябвало да е арестант,защото са го кавардисали!