Пак нападнаха медик. Този път в село край Варна

Фелдшер с 27 години трудов стаж разказва за инцидента
12 ное 2019 18:55, Петя Славова
34

Отново агресия над медик. Фелдшер от Спешната помощ във Варна беше нападнат от роднина на пациентка във варненското село Каменар.

Фелдшерът отишъл на адрес за пациентка с хронично заболяване. Тя и друг път викала "Бърза помощ". Екипът стига до адреса за около 20 минути. Първоначално сбъркали къщата, но веднага след това отишли при болната. Тогава нейн близък, без никаква причина, започнал да обижда фелдшера.

"И викам: "Чакай не ми се карай, доктор съм, дошъл съм да си свърша работата". После почна да ме обижда на цигански, аз не знам цигански и стана агресивен. Реших да се върна и да извикам полиция да го озаптят и да си свърша работата. Понеже знам, че случаят не е спешен, а и не е неотложен", разказа нападнатият медик Христомир Куманов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Мъжът, обаче, бил по-силен физически от Христомир Куманов и започва да го блъска и обижда.
"Въобще не ме заболя имам драскотина, ама е срамно да я показвам, душата ме боли. 27 години трудов стаж, фелдшер съм в Бърза помощ, да ги лекува, който иска", каза още Куманов.

Въпреки физическото и вербално насилие медикът си свършил работата професионално и поставил необходимата инжекция. Директорът на Спешната помощ във Варна д-р Мая Рашева коментира, че подобен случай отдавна не е имало, но вербалната агресия била всекидневие.

"То се случва навсякъде около нас, което е грозно, което говори за лошо възпитание и за неуважение към работата на другия", коментира тя.

Това не е първият подобен случай за Христомир Куманов и затова е твърдо решен да напусне. Междувременно Христомир Куманов е подал и жалба в съответното РПУ. Детайлите около инцидента се изясняват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе без причина накой напада ли да бие някого ?
20
3
 
1
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Така ще е. Пациенти нападат доктори, родители нападат учители без причина, полицаи са бити... Това са консуматорите, които си отгледа демокрацията. Вечно недоволни, а не плащат данъци. Тежко и горко на България!
19
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на манолова и нинова електоралната маса...
18
13
 
6
 
! Отговори
Електората на бсп преди 4 години
нинова е етническа ромка,затова не дава косъм да падне от глсавата им! Както се знае обаче,най добрия ром е студения ром!
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заради такива "спешни" неданъкоплатци, всички които плащаме не можем да получим необходимата помощ и внимание, когато се налага.
16
9
 
7
 
! Отговори
Q преди 4 години
РПУ -да си свърши работата по случая.Медиците у нас станаха груби и отвъртителни,трябваше да взема едно медицинско и отидох -той тъй се държа,че ми идваш да го нахокам и аз грубо,но се сдържах.10 лв платих и нито касов бон ,нито нищо и у джоба и няма данък за тези лекари.Случаят да се разгледа внимателно,иначе ако беше някой по агресевин,онзи лекар щеше да получи някой тупаник ...и след това реве по медиите.Не знам тук кой е виновен,но понякога и докторите са доста високомерни.....
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са хората гласували по съвест за ГЕРБ, видяхте ли глупави амеби какво направихте като гласувахте за мафията ? Искам повече пострадали гласоподаватели на ГЕРБ да има от гласувалите по съвест. Само така ще разберат празните ви кратуни каква грешка сте направили. ГЕРБ сега направиха ромите още по надъхани и безнаказани и да Българина ще става още по страшно.
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не спешен случай и побой на медик, естествено в България, от неинтегрираните на който всичко е позволено и законите не важат за тях. Държавата е превърната в слуга на подобни.
13
4
 
5
 
! Отговори
КуКлус преди 4 години
Помолих се на доктор да дойде по спешност ...не дойде .....казай че ако не дойде ще прибегна до насилие .....дойде погледна видя ...всичко точно ....! Каква поговорка ще му мяза на случая ми ? Без грам измислица !
12
0
 
14
 
! Отговори
Тъй ще е преди 4 години
Като вместо ветеринар отива хуманен лекар.Решението е както мерките против африканската чума по прасетата.Избиване и забрана за развъждане
11
13
 
10
 
! Отговори
КуКлус преди 4 години
Ако си върши работата кой би го набил ? Няма да забравя един "герой" от Токуда (София) дето не пожела да прегледа баща ми защото не бил приема в този ден в който отидохме ами в следващия ..... пуши цигарата си в самата болница и се мотае .....баща ми просто трябнва за 2 мин да се прегледа ....не не можело трябвало да си почива доктора ....от тогава се зарекох и казах на тоя пишмян доктор че вече не съм противник на побоя над лекари ....вече съм безмълвен и почити съгласен !
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ххх в кабинет е друга работа , винаги има някоя черна овца .
9
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не псувайте лекарите и не злобейте по тях. Вероятно има измежду тях 10 процента търгаши, както навсякъде в обществото, но другите 90 процента са много стойностни хора.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В чужбина защо няма такова нещо .Нека ги задържат в ареста за неопределено време , да платят висока глоба за поведение и ще се научат .
7
8
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Преди бях един от най яростните протовници на побоя над лекари .....но като се слъсках със самата истина....вече си промених мнеинието .......Аз лично бях жертва на лекарска немърливост не заради друго просто да мога да ходя по често при "доктора" и да кихам за преглед всеки път 20-40 лв ....касова бележка ? Та той няма касов апарат !
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
храни куче да те лае,ти му даваш ръка то я хапе,ай сектир,никво влизане в махалите,да си изкарват болните на цивилизовано място извън махлата и тогава да ги обслужват,даже това им е много за хора не внесли нищо в държавата
5
2
 
26
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Кога пациент българин ще нападне лекар ром?
4
0
 
35
 
! Отговори
Адолфслав преди 4 години
Защо се пращат линейки в зоологическите градини?
3
7
 
16
 
! Отговори
S преди 4 години
На Фъндъкова и Потник електоралната маса...
2
11
 
5
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Щом ги кефи да ги бият - нека ги бият ахахахахха