Нови 2 огнища на африканска чума в област Разград

Те са установени при отстреляни диви прасета
14 ное 2019 01:30, Красимир Ангелов
12
Нови 2 огнища на африканска чума в област Разград
Снимка: Pixabay

Две нови огнища на африканска чума по свинете са открити в област Разград, съобщи д-р Юлиян Йорданов от Областната дирекция по безопасност на храните на заседание на Областната епизоотична комисия.

Той уточни, че случаите на болестта са при отстреляни диви прасета на територията на ТП ДГС "Сеслав"-Кубрат в землищата на исперихското село Белинци и самуилското Пчелина.

Със заповед е ограничен достъпът до горски територии, попадащи в подзона А - 3-километровата зона около установените случаи. В района, в който е наложена забраната, могат да се извършват неотложни дейности по ред и условия, определени от Областната епизоотична комисия. Срокът на действие на заповедта е до 6 декември включително, обясни д-р Йорданов.

Директорът на Държавното горско стопанство "Сеслав" инж. Тони Димитров заяви, че в момента на територията на ведомството не се извършват дърводобивни дейности. По думите му на видни места са поставени табели за обозначаване на инфектираната подзона.

Инж. Димитров каза още, че за изследване във ветеринарна лаборатория са изпратени още 10 проби от отстреляни животни на територията на стопанството. Очакват се резултатите от изследванията за африканска чума по свинете да бъдат готови утре, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
2
 
! Отговори
Шофер преди 4 години
Пирамиди фараони и балъци за милиони. новия химн
9
1
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Забранете джипове и мотори в планината и гората извън пътната мрежа
8
1
 
2
 
! Отговори
Нинджа инвалид преди 4 години
Явно ЗЕТЯТ още не е продал американското замразено...
7
1
 
3
 
! Отговори
kireza преди 4 години
КАКВО СЪВПАДЕНИЕ - В РАЙОНА НА ОДЕСА ИМА 4 АМЕРИКАНСКИ БИО ЛАБОРАТОРИИ....ЩАТИТЕ СА ОБЕЩАЛИ НА ПОЛША ЗА ПРОДАЖБА НА ТЯХНОТО ОТРОВНО СВИНСКО,ОТ КОЕТО УМРЯХА 5 АНГЛИЧАНИ И ЕВРОСЪЮЗЪТ ПРЕСТАНА ДА КУПУВА И САМО БЪЛГАРИЯ ВНАСЯ ПОЛСКО СВИНСКО....ТА ВСИЧКО СТАВА КРИСТАЛНО ЯСНО....САТАНИНСКИЯТ ЕВРОСЪЮЗ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА УНИЩОЖАВА НАШИТЕ ЖИВОТНИ!!!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чумата се казва ГЕРБ и ДПС, които умишлено унищожиха българското животновъдство, за да внасят от чужбина! Ама народа щом ги търпи, значи си заслужава съдбата
5
2
 
3
 
! Отговори
Таня преди 4 години
Тя чумата в парламента - Голям геноцид над този народ. Лъжи, измами , кражби , несправедливост, некомпетентност- на по вечето държ служители , *** и прости закони измислени от шепа *** и какво ли още не . Прав е Слави - няма такава държава.
4
3
 
5
 
! Отговори
Имитатора преди 4 години
Там няма опастсносност от чума,там свинско не се яде.Сигурно проблемът е другаде.Между другото ако четете свтовните новини,в момента има случаи на бубонна чума.За това заболяване все още нема лек.
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са открили чумата, тя си я имаше. Открили са скритите *** на някой ***.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не схващам. Нали единственият начин на унищожаване на чумата беше като се изтрепят домашните прасета. Домашните ги изтрепаха, пък чумата стои. Нещо или някой не е в ред.
1
1
 
15
 
! Отговори
Трайо преди 4 години
Че как така там има ***? Не е възможно!