Пускат обществени поръчки в туризма за 15 млн. лв.

Целта е да се рекламираме като туристическа дестинация
14 ное 2019 22:34, Анисия Иванова
9
Пускат обществени поръчки в туризма за 15 млн. лв.
Снимка: Министерството на туризма

Министерството на туризма ще стартира обществени поръчки на стойност 15 млн. лв., чиято цел е промотирането на страната ни като туристическа дестинация. Търговете ще бъдат на отделни лотове по пазари, като ще се търсят най-добрите решения за привличането на повече организирани туристи у нас, обяви министър Николина Ангелкова.

Тези средства ще са от изключителна полза за крилата на сезоните, посочи още Ангелкова, цитирана от Министерството. Ако тази инициатива е добра и работи, ще бъде устойчива в политиките на министерството, стана ясно от думите й.

Министърът подчерта също голямото значение на европроектите за привличане на допълнителни средства за сектора. Тя заяви, че целта е да се осигури по-дълъг престой на туристите, за което вече се прилагат и нетрадиционни форми на реклама. Важни са също срещите с блогъри, влогъри и инфлуенсъри, за да увеличим още интереса към страната, посочи Ангелкова. Това може да са както рекламни стратегии, така и субсидиране на чартърни полети.

По думите й независимо от трудната година и негативната кампания в началото й, статистиката говори за успешно развитие спрямо рекордната за туризма 2018 г.

От януари до септември 2019 г. чуждестранните визити у нас са над 7,8 млн., като спадът спрямо същия период на 2018 г. е едва 0,8%. По данни на НСИ 1,374 млрд. лв. са приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла за периода януари-септември 2019 г., ръстът е 4,2% спрямо същия период на 2018 г.

Пренощувалите лица в местата за настаняване с 10 и повече легла са над 6,8 млн., което е увеличение с 4,9% в сравнение със същите месеци на 2018 г., информира още министърът. 

Със съвместните усилия на държавата, местната власт и бизнеса и отчитайки огромния потенциал на Пловдив, съм убедена, че съвсем скоро туризмът ще е  структуроопределящ отрасъл за икономиката на града и региона, каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сега фирмите ще са на ошфорки и на приятелката на сестрата на министърката например
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С тези 15 млн. лева могат и на Луната да сложат рекламни табла. За ремонта на няколко болници да ги бяха дали. Или за детски градини.
4
1
 
15
 
! Отговори
Цецка преди 4 години
Целта е да се крадат кинти! Който твърди друго е лъжец!
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГешеФТ е Радост !
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте и се учете как се присвояват 15 милиони от нашите рекламажии. Другарката с конската глава да ме прощават всички коне че я олицетворявам с тях та какво ще рекламира. Бетонираните плажове или вливащите се в морето отпадни води от мутренските хотели. Или разораните дюни които са спирали гледката на някой сеяндур. За 10 години управление на гърбавите територията заприлича на бунище.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
партийните бизнесмени ще се активизират сега