20 деца са в МБАЛ-Ямбол със симптоми на хранително натравяне

Оплакали се от болки в корема, след като яли в училищния стол
Обновена: 19 ное 2019 08:30 | 19 ное 2019 07:00, Анисия Иванова
19

Двадесет деца са приети късно снощи в болница в Ямбол със симптоми на хранително отравяне. Те са на възраст между 7 и 12 години, всички са от ямболското село Хаджидимитрово.

Около 22 ч. снощи, с остри коремни болки и многократно повръщане в „Спешно отделение“ на многопрофилната болница „Св. Пантелеймон“ в Ямбол пристигат повече от 20 деца. Децата са приети в „Инфекциозно отделение“, съобщава Bulgaria ON AIR.

Симптомите започнали след прибиране от училище, разказа родител на 8-годишно момченце.
Всички деца са от ямболското село Хаджидимитрово, а учат в съседното село Дражево.

В училищния стол яли десерт с нишесте и пиле с каша. Според родители, именно храната вкарала децата в болница.

Една фирма доставя храната за над 1000 ученици във всички 10 училища на територията на община Тунджа.

Областната дирекция по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция проверяват дали храната в училищния стол е причина за натравянето.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...проверяват дали храната в училищния стол е причина за натравянето" - не, не е ! Случайност е 20 души да постъпят с едни и същи симптоми след хранене...
14
0
 
7
 
! Отговори
kentavar преди 4 години
Работих в стола на болницата,където се готви храната.Не издържах и напуснах.Плъховете са големи колкото котки ,чистота нулева,продуктите с най-лошо качество,но пък евтени.Шефката безхаберна,нагла и безочлива.Проверки се правиха наужким,да се отбие номера.Тия са за затваряне
13
0
 
5
 
! Отговори
Доктор Дулитъл преди 4 години
Само за протокола: Стомашни притеснения се проявяват и при хранене с мръсни ръце. Не ми се вярва, че в този стол ядат само от "специалните" деца. Всичко е вряло в един казан, нали?
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките дечица. От какъвто и етнос да са, не заслужават това. Никой не заслужава това. Тая държава е ад. Прави всичко възможно да си умори гражданите.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хранителните продукти се замърсяват по време на обработването или по късно при продължителното съхраняване при условия благоприятни за масово размножаване на микроорганизмите съпроводено с натрупване на голямо количество токсини например при стайна температура се образуват токсини в кремове ,мляко. месо Хранителните продукти се замърсяват и самите заети по хранителната верига работници боледуващи от гнойни инфекции- ангини- абцеси или носители на салмонели и се контролираха редовно от ХЕИ!!
10
0
 
4
 
! Отговори
7+ преди 4 години
Репортаж от Ямбол или от Ню Делхи?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахДа.
8
0
 
11
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 4 години
Механа СТРАНДЖА ПРАВИ КЕТЪРИНГА! ХРАНАТА Е ВИНАГИ ВКИСНАТА И МИРИШЕ НА ПОМИЯ! КМЕТА ДА НЕ СТОЙ КАТО ОЩИПАН АМИ ДА ВЗИМА МЕРКИ! КОГА ЯДЕ ПРАСЕНЦА ПО КОЛЕДА В СТРАДЖАТА ХУБАВО МУ БЕШЕ!
7
2
 
7
 
! Отговори
gost преди 4 години
дано БХК да не надуши случая и да съди България. Ясно за кой контингент става въпрос, да ужасно е случаят, но ако бяха българчета, щяха да изкарат масово склоняване към самоубийство като случая с многодетната българска майка от Кардам, пък после дядото ги бил отровил спорлед милиционерите, нелепо просто.На тези и обезщететние ще им дадат,а българското семейство го побъркаха и заплашваха да го съдят,да им вземат децата в най-тежия момент.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обикновено готвачите след пържене,остатъчното олио го влагат в следващата храна.Полагащото се олио си го присвояват.След термична обработка,олиото се окислява и става оксална кисекина.Преди години ядох паприкаш с аромат на кюфтета,след което страшни болки в стомаха и гадене.От тогава след пържене,олиото..... в канала!
5
0
 
12
 
! Отговори
хах преди 4 години
Тези 20 болнични към "лъжливете" ли ще ги пишете?
4
1
 
3
 
! Отговори
Elf преди 4 години
Spesno izvikaite Prof.Dr.Domuschiev i Dozent Jurnalis Ivanov !Edno porachkovo materialche v Nova TV i hop !-decata sa izlekuvani!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Закъснели пратки от изборите.Другарите по навреме да се отчитат,че е още топло!
2
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шегувате се ,но нещата не са за шега, това са ДЕЦА ,престъпление да си пласираш бо..клуците ,за да имаш печалба дори и за големи хора да доставяш храни..но това си е голяма далавера в БГ и правителството си затваря очите за този геноцид- пробутват ни храни-бо..клуци на невероятно високи цени,и седнали онзи ден да пишат статии как да различаваме фалшиви биохрани ,и за болничните се загрижили , а този ОГромен проблем с храните - как ще ни отърват от мошениците- ни дума
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтровиха хиликтуратъ с кибапчита.