Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед

Имало спорове в лекарския кабинет дали детето да бъде прието
20 ное 2019 09:03,
100
Свидетел: Минаха два часа преди починалото дете да влезе за преглед
Снимка: Pixabay

Повече от два часа са минали, докато починалото 3-годишно дете е било хоспитализирано, обясни свидетел на случката. Заради трагедията министър Кирил Ананиев назначи проверка на три столични болници.

"Детето престоя повече от два часа от момента, в който влезе за преглед, до момента, в който беше хоспитализирано в Педиатрията”, разказа Ясен Ничев.

Още по темата

В същия ден самият той е чакал около три часа и половина заедно с детето си пред спешния кабинет. По думите му починалото 3-годишно момченце е било видимо в критично състояние.

Имало е и спорове в лекарския кабинет дали то да бъде хоспитализирано.

"В кабинета, освен д-р Георгиева, имаше още един лекар. Имаше размяна на реплики между тях. От това, което чухме, д-р Георгиева явно е била против детето да бъде прието. Другата лекарка направи повече, за да може то да бъде хоспитализирано”, разказа Ясен Ничев пред bTV.

По думите му пред спешния кабинет винаги се чака много, а лекарите преценяват кой случай е по-спешен от друг.

"Лекарите работят там, когато не са в болницата и не преглеждат деца. Тоест чисто административно те нямат капацитет да обслужват всички пациенти”, каза още Ничев.

Той обаче уточни, че педиатрите там като цяло имат нормално и човешко отношение, както и подход към децата и самият той няма оплаквания от тях.

Според Ясен Ничев дългото чакане пред спешния кабинет не зависи от лекарите, а става въпрос за организационни проблеми на болницата. Той е на мнение, че има нужда от промяна и нормално функционираща педиатрична болница, в която да има спешен кабинет и отделения, където децата да бъдат своевременно настанявани при нужда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
26
 
! Отговори
мак преди 4 години
Кой обръща внимание на спешното? Тези, от които зависи то да е наред не го ползват, говори се за него само след трагичен случай. Тогава големи приказки, как има нужда от реформи. Кой обикаля спешните центрове, за да ги инспектира, за да види проблемите, недостиг на лекари, условия? Друго е да се перчиш по магистрали.
38
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Болката от загубата на близък не означава, че човек трябва да търси виновни. А ако бяхме в средновековието и имаше 1 лекар на 100.000 души, кой щеше да е виновен? Трябва да сме благодарни, че толкова много хора оцеляват, а не да наем ненавист, че някои не оцеляват.
37
11
 
20
 
! Отговори
БгДрамаГоляма преди 4 години
Пропаднало племе на пропаднала територия. За два часа щяхте да го докарате до Турция и сега детето щеше да е живо.
36
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По коментарите се разбира, че българите масово не разбират как функционира Светът.Човек или има късмет да оцелее или не. Хората не са богове и нямат последната дума. Лекарят единствено може да повиши този шанс. Лекарите са хора. Работата е сложна, натовареността е висока. Хората имат своите граници. На лекар трябва да се ходи с надежда, а не с очакване. Ако можеше с поглед да се прави диагноза и с докосване да се лекува, лекарите щяха да го правят. Но за съжаление не е толкова просто.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 37Благодаря за поправката :)
34
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Развръзките ги знаем всички:Има два варианта - 1. Какво ми го мъкнеш това, то нищо му няма!2. Защо чак сега го карате, нищо повече не можем да направим, защото сте закъснели!Каквото и да направиш, ти все си виновен, а докторите НИКОГА ЗА НИЩО НЕ СА ВИНОВНИ! Не носят отговорност за нищо! И оная дето млатеше новородените по главите и тя невинна горката, преуморена от това да се раздава за бебетата!!!
33
3
 
13
 
! Отговори
До 35 преди 4 години
Прав си напълно. Това в при инвазивната кардиология е нон стоп практика. Само една корекция - не е стенД, а стенТ!
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе те касапите с ембриони по фризерите ги хванаха по Цецово време и после съда пак ги изкара невинни.
31
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера уморили дете, днеска сложили на здрави хора стендове....Хубаво е живееш с чувството на изпълнен лекарски дълг към болните.
30
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се пошуми, пошуми (предимно по форумите, разбира се) и всичко просто ще отшуми.Нека ви кажа "развръзката" каква ще да е - след назначените "експертни", "безпристрастни" проверки ще се установи, че няма виновен лекар, нямало е забавяне, всичко е било точно, просто трагичен случай, който не е могъл да бъде предотвратен. Лекарите са свършили всичко (че и повече) по силите си, но какво да се прави - съдба. Най-вероятно родителите ще изкарат виновни. Или някоя чистачка. А може и портиер.
29
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
После що ги биели....Не за бой, такива безхаберници стават само да пасат патките на село.За знаеш, че дете умира и да не си мръднеш пръста, това го умеят само БГ докторя.Преди години в окръжната в Ямбол им докарахме жена инвалид, който не може да върви, санитари и шофьори ни псуваха , задето сме спряли в района колата да свалим жената, затруднили сме ги били да минат.Докато не почнат да ги вкарват такива в кауша, няма да се оправят нещата, ама колегите им както знаем всичко замитат под килим
28
8
 
26
 
! Отговори
До БгЛекар преди 4 години
Друго си е като те умори лекар, а не шаман или врачка. Някак си по-престижно е.
27
5
 
10
 
! Отговори
До 26 бг лекар преди 4 години
Ти не си никакъв лекар!
26
3
 
29
 
! Отговори
- преди 4 години
Медицинските услуги в нашата родина са в трагично положение. Чакал съм в спешния център след катастрофа преди 4 години над 5 часа докато някой дойде и ти обърне внимание. Лекарите минаваха и казваха изчакай малко , или след малко си ти....Пълно безобразие.
25
5
 
16
 
! Отговори
до БгЛекар преди 4 години
Като ти гледам IP-то, ти и друг си се изказвал по медицински въпроси. Ми хайде махни се от тук да те видя къде ще отидеш? Като какъв? Най-много санитар! Никому не са притрябвали некадърници. А си и само специализант. Знаеш ли колко много ти личи?
24
4
 
26
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
До 21 - Иван Ти правиш ли разлика между "да заведат детето на лекар" и "да заведат детето в болница"?! Явно - не. При децата вирусните инфекции се развиват мълниеносно - за няколко часа. Аз продължавам да си питам ден след ден - защо прокуратурата все още не се е самосезирала?!
23
3
 
8
 
! Отговори
до 20 преди 4 години
Даваш глупав и елементарен пример, но даже и той ти е слаб. Не знам на какви квартални гаражчета казваш сервизи, но при квалифициран майстор място за чудене няма да има.
22
3
 
15
 
! Отговори
Спешните преди 4 години
кабинети са се превърнали в един вид филтър за спешност. Пред тях се чака наистина с часове дори да си стоварен пред болницата с линейка и то ако имаш късмет въобще да има НЯКОГО в кабинета. До известна степен може да се прояви разбиране, защото пред тези кабинети обикновено седят лица и дори цели фамилии от малцинството, и докторите и спешната помощ буквално трябва да се отбраняват, като на фронтова линия. В ИСУЛ са въвели един вид наказателна такса и само ако има кръв се счита за спешност.
21
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сепсис се установява трудно и трудно се лекува, дори и да сте бил в болница в началото на инфекцията.Хулете лекарите докато ги изгоните съвсем. И без това младите са се изнесли навън, а само старите и някои оптимисти са останали. Накрая само врачки и знахари ще останат да ви лекуват, льольовци.
20
4
 
20
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Учи се 10 г. С изключение на специалностите по хирургия и неонатология (защото първо се специализира педиатрия). Иначе за западна Европа си прав. Тук все още имаме едни от най-лесните достъпи до специалист.