Банско дири англичани, руснаци, българи: Дължат пари на хазната

Има и 20 фирми със задължения над 100 000 лева
24 ное 2019 09:47,
28
Банско дири англичани, руснаци, българи: Дължат пари на хазната
Снимка: архив Булфото

Списъци с длъжници към местния бюджет обяви на сайта си общината в Банско. Те не може да бъдат намерени на посочените адреси, за да им бъдат връчени актове за установяване на задължение. Дължат данък за недвижим имот и такса смет, но не става ясно каква е сумата.

Публикувани са имената на около 140 физически лица, голяма част от които са англичани, няколко руснаци и десетина българи - собственици на апартаменти. Посочили са адреси в Банско, София, Бургас и Варна, но не са били открити. От сайта си община Банско ги кани да се явят, за да получат документа. Ако не го направят в 14-дневен срок, местните управници ще пристъпят към принудително събиране на данъците.

99 са фирмите, които към края на август дължат на хазната в Банско над 6 млн. лв. местни данъци и такси. С най-големи дългове е обявената в несъстоятелност “Добринище ски” - 574 хил. лв. Още една фирма дължи над половин милион, а други две - по около 450 хил. лв.

20 фирми имат да дават по над 100 хил. лева.

Към лятото на м. г. 14 българи са били с просрочени задължения от над 5000 лв. Тогава най-много - около 160 хил. лв., е дължала фамилия Вапцарови - племенникът на поета Никола Вапцаров, съпругата му и двамата им синове, за хотела си и за други два имота - сграда и магазин. От семейството обаче отричат и оспорват задълженията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: данъцибанскодлъжници
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 4 години
До европеец 21:Те и в Бг могат, ако искат.А могат и да те накарат да платиш 2 пъти, че и 3, понеже "стала грешка"..
21
1
 
5
 
! Отговори
европеец преди 4 години
В Италия, ако не си плащаш данък сгради, могат да ти вземат жилището.
20
1
 
9
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 4 години
Англичани, руснаци, българи, , турци, арменци - всички в кюпа!!!Няма никакво значение, дали са "братушки", наши братя, славяни, българи, афганистанци или дагестанци - пред Свети Паралей всички са равни - като си задлъжнял, ще те дирят не, ами...
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, така... Данъчна оценка от 450 евро квадрата ще рече, че някой е платил реално поне 600, а то и метъра е всъщност 60см, ако извадим общите части, стените и балконите... Дано поне не са купувани с кредит имотите, дето сега струват 200 евро квадрата... И на отрицателна лихва да са стояли парите в банка - едва ли чак с 2/3 са щели да се стопят... Има и по зле - някои направо хвърлят торби с пари през прозорците... Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Но пък - защо ли да ми е жал за тези?
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малиии тия из банско са биле големи тарикати беРаздавали на мафията милиони а сега търсят от умрел писмо. Мислите ли че са ви дали верни адреси. Да не са луди бе. Отдавна са изчезнали от банско и си живеят на някой слънчев остров. Из банско ле си. Ааха.
17
2
 
1
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Тук пък какво са ти виновни ромите ?Чети ли статията?
16
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако не го направят в 14-дневен срок, местните управници ще пристъпят към принудително събиране на данъците." - ами хайде да видим че посмеят ли да си направят магариите със фиктивните дела и ЧСИ-та на англичаните. Да не стане англичаните да привикат не посланика ни там а лично бат Бойко и да му опънат ушите?
15
2
 
14
 
! Отговори
интеграция ромска преди 4 години
в англия наемите се плащат няколко месеца предварително,същото горе долу се отнася и за водата и тока.след това само ти се приспада от сумата.там няма мърдане-не плащаш и си вън и никой не го интересува за теб...вече имаме случаи,при които българи се прибират от англия,започват работа в българия и перманентно отскачат до острова да си плащат задълженията...
14
0
 
14
 
! Отговори
Грудю преди 4 години
Англичанина трудно ще намерят. Апартаменти купени с кредит от български банки и необслужвани. Същата работа с къщите по селата ... изоставени. На много от тези прнсионери англичани им фалираха пенсионните фондове и бързо се изнесоха.В испания го имат същия проблем. Преди години разговарях с един банскалия, и той ми разказваше как имал почва за продаване.
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банско е пиринския Слънчев бряг. Презастроено, лоша инфраструктура и останалите "екстри" характерни за пошлите бг курорти.
12
2
 
19
 
! Отговори
интеграция ромска преди 4 години
има една хубава сентенция-отидеш ли в рим прави като римляните.ами англичаните правят като българите в българия-не плащат данъци.това едва ли може да се случи в англия.всички знаем,че там данъците се плащат до стотинка и те гонят до дупка,докато не го направиш.почти няма нашенец,който да не е бил в чужбина и знае много добре,че наеми,данъци,дори ток и вода се плащат предварително.за предсрочване се трупат лихви...
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ша земат на босия цървулките
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредните станали пишман "инвеститори" в недвижими имоти. Скоро съдии изпълнители ще предлагат и имоти в Банско, както сега предлагат по морето. Да се готвят софийските "инвеститори" в имоти. Парите, дето са наляли в гипсокартон по поляните, няма да ги видят вече. Че няма и наематели поне за месец, че да си платят данъците. Като с пирамидите - всеки "инвеститор" се има за тарикат, който един ден ще шитне имота на някой балък от село, и така ще направи пари без да работи. А дано, ама...
9
1
 
23
 
! Отговори
васко от село баня преди 4 години
а така добро утро г-да общинари сетихте се,че за да имаме разходи трябва да имаме приходи...а що се отнася до англичаните,то от тях няма да видите и стотинка данъци.те изпраха едни пари в банско и след това дим да ги няма.вие не разбрахте ли,че английските инвеститори са по-големи мошеници от нашите мутри...чакайте от умрял писмо...
8
2
 
30
 
! Отговори
яз преди 4 години
Балона Банско отдавна се спука
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
поради лакомията на община банско, те вдигнаха данъчните оценки супер много (както и в несебърска община), начисляват данъци и се чудят как да ги съберат. даже и да трябва да продават на търг имотите, общината ще трябва да продава над собствената си данъчна оценка, никога няма да стане. специално в банско и сл. бяг вече има имоти за под 200 евро квадрата, а данъчната показва 450 евро кв.м. ...ще се пишат тонове хартия срещу нищо :)
6
1
 
15
 
! Отговори
Натопорчев do 13 преди 4 години
Абсолютно сте прав! Предполагам, мафията в Банско вече е посъбрала документация, и чака само потвърждение. И се започва с фалшифицирането- изпипипана система с участието на нотариус, общински чиновници, прокурор, кмет...
5
6
 
51
 
! Отговори
Заралия преди 4 години
Банско е купчина чалга, пошлост, проституция, дрога, чалга и прочее ...
4
1
 
30
 
! Отговори
13 преди 4 години
Правят проучване, който не се яви е следващата жертва на имотната мафия.
3
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя пар цал Вапцаров беше главния ПР на БСП.Затова натискат за увеличение на партийната субсидия.