Кабинетът търси концесионери за 3 плажа на юг

Става въпрос за ивиците Крайморие, Приморско-юг и Лозенец
27 ное 2019 17:45, Красимир Ангелов
5
Кабинетът търси концесионери за 3 плажа на юг
Снимка: Булфото

Министерският съвет открива процедури за възлагане на концесия за морските плажове "Крайморие" в община Бургас, "Приморско-юг" в община Приморско и "Лозенец" в община Царево.

Целта е обезопасяване на плажовете и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на концесиите. Процедурите се провеждат по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие, като се предлага срокът на концесиите да е 20 години.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение  за морски плаж „Крайморие“ е 47 232 лв. без ДДС, за плаж "Приморско-юг" – 109 747 лв. без ДДС и за плаж "Лозенец" – 141 139 лв. без ДДС. 

Размерът е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне на минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове- обект на концесия, отчитат от Министерския съвет.

Трите морски плажа ще бъдат обезпечени с осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, както и с предоставяне на услуги от обществен интерес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно е скъпо няма далавера.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нема да намерат!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще застроят с коптори по плажа и всяка есен и пролет ще ровичкат с багери.
2
1
 
4
 
! Отговори
Янито преди 4 години
"Услуги от обществен интерес " -чадъри ,шезлонги и др. на безбожни цени и задължително поставени на 80 % от плажната ивица ! Продължава далаверата наречена концесия ,с активното участие на Държавата ! Морските Общини да духат супата и се чудят как да си изринат снега в селищата !
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
RIP българско море.