Аварии в АЕЦ "Козлодуй" нямало, само неизправности

Оборудването в централата се следи от 3500 души
3 дек 2019 12:14,
16
Аварии в АЕЦ "Козлодуй" нямало, само неизправности
Снимка: АЕЦ "Козлодуй"

Твърденията за зачестилите напоследък аварии в АЕЦ "Козлодуй" повдигнаха въпроса има ли причини за притеснение в работата на централата. Асоциацията за свободен енергиен пазар излезе с писмо, адресирано до Агенцията за ядрено регулиране, в което изказва своите притеснения от зачестилата аварийност на съоръженията.

Още по темата


"Случилото се не са аварии, а неизправности по оборудването. Обяснявал съм много пъти, че АЕЦ „Козлодуй” е един огромен механизъм с хиляди разнообразни по обем и качество машини и съоръжения”, коментира изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” Наско Михов, цитиран от Нова тв.

"Ние се опитваме да предвиждаме и събития, които да не водят до такива планови спирания. Категорично заявявам, че притеснения за хората по отношение на ядрената безопасност няма. За изправността на централата следят 3500 души, които са специалисти от висок клас", заключи Михов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Черния преди 4 години
И кога за последно ОЯГ е транспортиран в Русия? Нещо няма да можеш да отговориш. Май не е било скоро.А като говориме за неизправности/аварии/ защо не говориме за качеството на вложените материали и за качеството на ремонтите на 5 и 6 извършвани от...... Атоменергоремонт и др. А гаранции а неустойки. То си стана всеки месец нещо да не е наред. Май нещо куца отвътре в АЕЦ. 39812
11
2
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 4 години
Какви ти ядрени отпадъци на територията на централата? Отработеното ядрено гориво се извозва в Русия , където те там си го преработват за гориво за реактори с бързи неутрони. Ей аман от офисни специалисти по ядрена енергетика.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че руските комунисти направиха това чудо, та да си чекнете устата по тях. Иначе щяхте да пасете овце като гърците.
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Централата не осигурява достатъчно евтин ток на регулирания пазар, а играе на борсата за по-големи цени. Така токът за домакинствата поскъпва, централата има повече приходи, но вместо да се използват за премахването на ядрените отпадъци на територията на централата, парите се разпределят като бонуси. Така обикновеният потребител е поне няколко пъти ощетен
8
1
 
7
 
! Отговори
Etien преди 4 години
Познавам хора които работят там. Наистина са интелигентни и начетни хора които си вършат работата качествено. За сметка на което и са добре платени.
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това няма да попречи на хайванчетата да вирнат муцуни и дружно да мучат за "Чернобил в България"! Нищо, че реакторите са съвършено различни и че МАГАТЕ е гледала АЕЦ-а под лупа и даже е вземала проби от метала на реакторите и е признала, че е перфектен!
6
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Бай Тиквондур е обещал да сме еко! Затова ще затвори АЕЦ Козлодуй и ТЕЦ-овете и ще направи безкрайни полета от фотоволтайци които да продават в пъти по скъп ток на еко българина, които за да е еко ще си пуска тока за по 1 час на ден. Все пак Тиквата поема ангажимент да сме с нулеви емисии до 2050г. Скоро ще прокара и закон, че коалиционния му партньор от маалата вече няма право да гори гуми, а само еко българи за да се топли през зимата и така ще изпълни квотата поставена от Европата!
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пак съвецка пропаганда
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно някои хора не знаят значението на думата авария за твърдят, че имало такива в АЕЦ-а.
3
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато бг меринджей те уверява неуморно, че всичко е наред, значи нищо не е наред. Направо не ми се мисли по темата, че страх ме хваща какво може да стане.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уважаеми г-н Възмутен,Европа ще я затрием и без да гърми АЕЦ-а.
1
16
 
9
 
! Отговори
възмутен преди 4 години
Тва ако гръмне че затрием Европа !