Фатален случай: 17-годишна почина в болница два дни след раждане

Трагедията се е случила в Панагюрище
Обновена: 3 дек 2019 15:29 | 3 дек 2019 14:27,
126
Фатален случай: 17-годишна почина в болница два дни след раждане
Снимка: Pixabay

17-годишната Мария Димитрова е починала след раждане в частната болница в Панагюрище, съобщи бащата на починалото момиче Огнян Янев пред "Фокус".

Той обясни, че дъщеря му е постъпила в лечебното заведение на 27 ноември, раждайки момченце чрез секцио.

Още по темата

"След раждането се чувстваше добре, ходихме да я видим. Кръсти детето на моето име - Огнян. На другия ден отидохме на свиждане. Тя видя бебето, радваше се, беше добре. На следващия ден следобед майка й отиде до болницата, за да я види. Тя отново беше добре. Вечерта получихме телефонно обаждане към 21.00 часа, че дъщеря ни е настанена в Интензивното отделение и е зле. Ходих в кабинета на лекаря, който беше водил раждането, за да му кажа, че тя не е е добре. Той ми каза, че тя е здрава и няма да има проблеми. Освен това ми каза да дойда сутринта, за да се уверя, че е здрава. Прибрах се вкъщи, на следващия ден сутринта се обадиха от болницата, за да ни кажат, че Мария е починала", обясни още Огнян Янев.

Опечаленият баща допълни, че не са им позволили да я видят, не им е обяснено и от какво е починала.

"Обадиха ми се от Пловдив, че тялото е в моргата на болница "Свети Георги". И там се молихме на лекарите да ни позволят да я видим, но отново не ни разрешиха", разказа Янев.

Бащата уточни, че е получил обаждане и от разследващ полицай, който е го информирал, че засега не могат да погребат детето си.

Окръжната прокуратура в Пазарджик е образувала проверка по случая.

Извършен е оглед от следовател, иззети са медицинските документи, свързани с лечението на починалата жена.

Назначена е комплексна експертиза от 3 вещи лица, която да определи причините за настъпването на смъртта. Докато не стане готова експертизата тялото на 17-годишната Мария Димитрова няма да бъде освободено.

"Разбираме, че на хората им е тежко, но трябва да приключи експертизата. Очакваме до две седмици това да стане", уточни говорителят на Окръжната прокуратура Пламен Пантов.

От частното здравно заведение е иззета цялата документация по случая. Разпитват се и свидетели.

"МБАЛ „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, изказва най-искрените си съболезнования за загубата на Мария Димитрова на нейните близки“, съобщиха от лечебното заведение.

Мария е била пациентка на лечебното заведение, където постъпва на 27 ноември за спешно цезарово сечение. Въпреки всички положени грижи и усилия от медицинските специалисти, на 28 ноември вечерта пациентката почива, уверяват от болницата.

Близките са уведомени своевременно – рано сутринта на 29 ноември, след което е назначена съдебно-медицинска експертиза. Пациентката е непълнолетна и затова повече подробности за състоянието ѝ не могат да бъдат давани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
читател преди 4 години
До АнонименТака е, ама първо да вими от какво е починала.После да се сравняваме с другите.
90
2
 
6
 
! Отговори
men преди 4 години
бащицата топли ли наровете за петофилия? защо не *** павета от 5 сутринта до 11 вечерта за един комат ляб и едно канче вода? по принцип ако искат и на 12 да се женят ама да си ги гледат и изхранват самички. ако не могат, кастрация и на двамата и каторга докато не изхранят децата си и ги изучат. иначе човешко същество, лека му пръст. средата в което се е родило е предопредлила съдбата му. дано децата и да станат хора.
89
2
 
8
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Не може да се отсича така - ромчето е виновно, родителите му, че е започнало да ражда на 11 години. Днес вече ромките се раждат бременни. Откритие на американските учени, - а откритие значи обявяване, защото и те са си роми.
88
0
 
1
 
! Отговори
Скитник преди 4 години
Кой каза, че българите са расисти?
87
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 87 е кой да носи отговорност за непълнолетна майка , май нейните родители имат вина, децата гледат деца на социални помощи поправи ме ако бъркам
86
2
 
24
 
! Отговори
Не ми е жал преди 4 години
На 17 - второ раждане. Значи, първо - на 16. Значи, първо забременяване - на 15 и следователно - второ разбеменяване на 16 (почти веднага след първото раждане). И лекарите им виновни. Репортажът накрая завърши така: "Медиците се грижат за здравото момченце и са готови да го предадат на роднините АКО ТЕ ПОИСКАТ ДА ГО ВЗЕМАТ". Нооооо, щели да си търсят ПРАВАТА в СЪДА, демек да се разбира - ПАРИЧНА КОМПЕНСАЦИЯ. Край на разсъжденията...
85
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не измествайте темата! Тя е трагичната смърт на момичето. Няма значение от кой етнос е тя!!! Има значение какво е качеството на нашето здравеопазване и защо, каквото и да се случи, никога няма виновен лекар? Оказва се, че никой не носи отговорност.
84
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17 годишна с второ раждане ами до 30 колко ли щяха да бъдат ражданията и трайно на помощи
83
3
 
31
 
! Отговори
Още една преди 4 години
При ромите няма чувства, има само интереси (детските), иначе кой нормален човек ще допусне детето му да започне да ражда през година още от 15 - годишна възраст. Родителите са за затвора, а бащата да бъде съден за педофилия и също да бъде тикнат в затвора...Жалко за момичето...
82
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Копиран Текст от интернет и пак не е ясно от какво е починала , всичките ви ''новини'' са ви такива , нищо конкретно И за какво да ви пишат хората коментари?
81
0
 
30
 
! Отговори
ехо преди 4 години
кога родителите на непълнолетната родилка раждаща за втори път ще бъдат арестувани и пратени да копаят въглища за 5 години до кога тоя дето се е въргалял с нея няма да бъде съден за педофилия най-малко на 10 години до работи в мината докога от парите за пенсии на хората ще се плаща на тая 1200 лв на месец защото била родила
80
1
 
20
 
! Отговори
? преди 4 години
Нещо се е объркало при 17 годишната майка ,защото в новините казаха ,че това й е било второ раждане.
79
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наи вероятно е починала от коварен бавен вътрешен кръвоизлив които ако не се установи бързо човек може да си отиде и за една нощ
78
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който влезе в тази болница, излиза с краката напред!
77
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз родих на 19г.и съм българка.а дъщеря ми е вече лекар .
76
13
 
15
 
! Отговори
до 72 преди 4 години
На 18г-родих и съм българка.Какво е чудното?
75
8
 
8
 
! Отговори
до 78 преди 4 години
Пълни глупости.Навърших април 18г. и юни родих.Детето е на 29г.сега.
74
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аре стига пак лекарите убийци, още от училище ни учат, че да си бременна преди навършване на 18г. крие много рискове, така че каквото е търсила е намерила
73
6
 
28
 
! Отговори
до 72 (др черкезов) преди 4 години
До каква степен трабва да са из-прос-тели бг-тата като теб , та да се радваш на това че е починало 17 годишно момиче , само защото била еди каква си ?!?!?До каква степен си изгубил всиките си човешки характеристики и си се превърнал и аз не зная в какво точно жи-вот-но ? Абсолютно никакво бъдеще не може да има такава държавичка ...
72
10
 
3
 
! Отговори
v преди 4 години
До Ала_БалаКато са ти глезли, а ти си много як/яка нека на тебе да ти счупят 20 кости наведнъж, както казват, че било еквивалента на едно раждане и да ти разкъсат някое месце и ти мушнат някоя игличка в задните части тогава да те питам как ще издържиш и как ще живееш. Престъпление и фашизъм е да лишиш човек от избор и облекчение и за твое сведение дори в Дубай масово се използва и предпочита секциото. Прави си сметката.