Снежна покривка: Затварят прохода "Троян-Кърнаре"

Пътищата са проходими при зимни условия
3 дек 2019 22:00, Петя Славова
7

В по-голямата част от страната натрупа снежна покривка. На места тя достигна до 5 см. Нови валежи в следващите дни обаче не се очакват.

В 17 области в страната е обявен жълт код за обилни валежи от дъжд и сняг. Пътищата са проходими, но при зимни условия, предаде Bulgaria ON AIR.

Проходът "Троян-Кърнаре" се затваря до 12.00 ч. на обяд на 4 декември за автомобили над 12 тона. Проходите "Витиня" и "Петрохан" са обработени и проходими за всички автомобили.

4 хиляди снегопочистващи машини ще обработват националната пътна мрежа през тази зима. 1800 от тях вече са в действие.

Там, където се очакват по-сериозни заледявания, съоръженията и настилките по проходите се обработват превантивно, казаха още от пътната агенция. И апелират шофьорите да тръгват само с подготвени за зимните условия автомобили, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

В София също започна обработка със смеси против заледяване на високите и стръмни места в града. Обработват се трасета, по които се движи градският транспорт, а също и стръмни участъци, мостове и основни улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от мало у мни ци! Смятат, че като пуснат фаровете, физичните закони не важат и няма да катастрофират, колко и безотговорно да карат. Като сложат зимни гуми, могат да карат със същата скорост по зимните пътища. Като платят винетка или тол такса ще има вградени реотани по пътищата и вентилатори да отклоняват снежинките от пътищата! Винетките и тол таксата е за по-справедливо плащане от този който ползва!!!!! Искам и при нас да сложат "путарини"като в Сърбия на магистралите!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Троян - Кърнаре и Дюлинския проходи се затварят всяка зима при първия сняг от както се помня! Аман от *** и невеж матреал, изживяващ се като Шерлок Холмс! То влекове, то лифтове, то частни интереси, то зелени човечета! То ББ лапал снежинките! И т.н.
5
1
 
1
 
! Отговори
патил преди 4 години
До УМЕНТроян -Кърнаре ежегодно се затваря при 5см сняг защото през пътя откъм Троян минава ски влек и има частна ски писта . Да не се пречи на бизнеса на хората .А шофьорите да духат таратора.
4
1
 
2
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
При 5 сантиметра затварят а при 6 не ми се мисли хахахаха ;)
3
1
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 4 години
Снежна покривка: Затварят прохода "Троян-Кърнаре"Нови валежи в следващите дни обаче не се очакват.В 17 области в страната е обявен жълт код за обилни валежи от дъжд и снягГЛЕДАМ И НЕ ВЯРВАМ НА УШИТЕ СИ!!!
2
2
 
12
 
! Отговори
5cm преди 4 години
5 сантиметра сняг и се почна, лол
1
2
 
15
 
! Отговори
още плащайте преди 4 години
Винетки, тол, а накрая проходът затворен