В сряда сняг до обяд, слънце следобед, градусите до 6°C

Сутрините ще са мразовити в четвъртък и в петък
Обновена: 3 дек 2019 16:37 | 3 дек 2019 16:30, Камелия Цветанова
0
В сряда сняг до обяд, слънце следобед, градусите до 6°C
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

През нощта в Южна България ще има валежи предимно от сняг, докато от север облачността ще се разкъсва и намалява. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса.

Утре сутринта в крайните южни райони и на места в планините все още ще превалява, но до обяд валежите навсякъде ще спрат. Облачността от север ще продължи да се разкъсва и намалява, в много райони до предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, с него ще продължи да прониква студен въздух.

Максималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, прогнозират синоптиците от НИМХ.

По Черноморието ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър. Облачността от север ще се разкъсва и намалява до предимно слънчево. Сутринта на места в крайните южни райони все още ще превалява дъжд или мокър сняг. Максимални температури между 4 и 8 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините до обяд облачността ще е значителна, с превалявания от сняг главно южните райони на страната.

След обяд облачността ще намалее до предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Ще е по-студено с максимална температура на 1200 метра около минус 1, на 2000 метра - около минус 6 градуса.

В четвъртък и петък сутрин ще бъде студено, с минимални температури предимно между минус 5 и 0 градуса, през първия ден в отделни райони в Северна България и котловините до минус 8, минус 10 градуса.

Дневните ще се повишават и в петък на места ще достигат 10.

В сутрешните часове на места в низините ще се образува мъгла или ниска облачност, през деня облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево. В четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток, в петък - от югозапад. В планините ще бъде предимно слънчево, там ще се затопли повече. В петък по-късно през деня ще започне заоблачаване, а вятърът ще се ориентира от запад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари