Пълна мистерия: Защо почина 17-годишната родилка?

Близките на Мария смятат, че е лекарска грешка
4 дек 2019 14:22, Петя Славова
56

Все още не е ясна причината за смъртта на 17-годишната родилка от Панагюрище Мария Димитрова. Младата майка роди здраво момченце на 27 ноември, но два дни по-късно почина в болницата, припомня Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Семейството ѝ подозира лекарска грешка. Дали това е така обаче ще стане ясно от резултатите от тройната съдебномедицинска експертиза до две седмици.

Близките на Мария твърдят, че никой не им е обяснил каква е причината за смъртта, а от прокуратурата обясняват, че тя остава неясна докато не станат готови резултатите от експертизата на вещите лица.

От лечебното заведение заявиха, че новороденото е в добро здравословно състояние и близките могат да го вземат. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
0
 
! Отговори
До 36 преди 4 години
Но да се върнем на късмета. Имаш операция и независим/естествен процес на кръвосъсирване, водещ до образуване на тромб(и) в оперативния участък. Има заболявания и състояния, при които част от този съсирек може да тръгне по кръвния ток и да достигне до най-малките кръвоносни съдове и да предизвика тромбоемболия. А тя до рязко влошаване състоянието за минути, което ако не се овладее, често е с фатален край. Същото, макар и по-рядко, може да се случи и на напълно здрав пациент. Толкова за късмета.
35
0
 
2
 
! Отговори
До До 35 / До 32 преди 4 години
Извън контекста, със сигурност има случаи като този, който описваш. Редно е всяка немарливост/злоупотреба/недобронамереност да се докладва, това дали съответната институция ще се задейства или не, е извън нас, но мълчанието и дудненето само в нета, също не са решение.В личен план познавам хора, които не се инвадилизираха тежко и фатално, а до голяма степен се възстановиха, защото се озоваха навреме в болница. Казват, че на Запад, хванат на време инсултът е възстановим на много висок %.Но...
34
1
 
3
 
! Отговори
До 35 / До 32 преди 4 години
Озовават се на първия час след инсулта в Спешното и какво от това?! Лекарят решава нарочно да пише в ИЗ-то, че близките са извикали линейка ДВА ДНИ след инсулта, а не 10 минути. Макар, че самият болен се е обадил на 112, защото е в състояние. За всеки случай да се застраховат и да не правят нищо. Болният влиза на собствен ход в отделението по Неврология и там вече се парализира след 4 часа без никой да му обърне внимание.
33
3
 
0
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
При някои хора по рождение сърцето е отдясно. Други са се родили с 3 бъбрека. Трети се сдобиват с аневризма на аортата или артериите. Четвърти и пети получават инсулт/инфаркт, но едните са сами в къщи и в невъзможност + далеч от телефон, другите са с близки, които реагират навреме и още през първия час се озовават в болница.Как можеш и ще определиш кое точно и колко е късмет - дадеността, установяването (при аневризмите няма ясна и категорична симптоматика), бързата реакция, медицинската помощ
32
2
 
0
 
! Отговори
До До 31 / До до 29 преди 4 години
Въпрос на тълкуване. И на манталитет. Да имаш отговор на общи въпроси от типа: Що да ядем, като пак ще огладнеем? или Що да живеем, като всички ще умрем?Късметът е нещо повече, но при хората дава разликата. За него почваш да мислиш, когато се страхуваш, когато внезапно се окажеш наранен, слаб, уязвим и безпомощен. Колкото до умирането, не придирай, всички сме абонирани. Но късметът обяснява защо някой е оцелял, а друг не, въпреки неблагоприятните обстоятелства и/или нищожната вероятност
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа,тъжна новина за управляващите. Намаля им електората. Ха дано отговорят какви мерки ще вземат, да няма вече в махалите многодетни майки под 18-годишна възраст...
30
2
 
4
 
! Отговори
До 31 / До до 29 преди 4 години
Като всеки ходи с късмета си лекарите за какво са ни ?! Без тяхна помощ ще оцелеем и с тяхна помощ ще умрем !
29
4
 
0
 
! Отговори
До До 29 преди 4 години
Ако досега не си разбрал, че всяка наша постъпка си има цена и тя винаги се плаща, без значение искаш или не. Много често е по-скъпа, отколкото сме си очаквали, но това винаги го разбираме пост фактум. Понякога животът е много жилав, друг път - учудващо крехък, но всеки си ходи с късмета. Да обвиняваш другите е най-вече удобно, доколко и дали има причина и основания е друга работа. В крайна сметка, осъзнаването е личностно и не е по желание, става само и едва когато сме готови.
28
4
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 4 години
Първо родилката не е била сериозно болна, за да влезе в твоята "представителна извадка".Значи като учат медицина ние плащаме с данъците си, като се помислят за богове ние плащаме с живота си!
27
3
 
3
 
! Отговори
до 19 преди 4 години
Вторачен в детайлите, пропускаш голямата картина.Нека имаме някаква представителна извадка от 100 човека. С други думи, произволно подбрани, без залитания или ограничения по възраст, пол, положение, здраве, и т.н. Разболяваме ги сериозно. С какво, как, кога, защо са несъществени подробности. Огромна част от групата преболедува за около седмица, след две е забравила. Няколко души го прекарват по-тежко, но до месец се оправят. 2-3 правят усложнения с месеци. 1 не оцелява. Защото сме живи хора.
26
0
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Когато пациент почине в болница, след като вечерта лекарите съобщават, че всичко му е наред, чия може да е грешката?
25
1
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
18 години е легалната възраст да имаш полов акт в България ------Всъщност е 14.
24
2
 
7
 
! Отговори
До 20 преди 4 години
Легалната възраст е 14.
23
2
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Причината е ясна. Родителите не са платили за избор на екип.
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не си карат по техния си начин. От проверката и аз мога да им кажа резултата - бешодробна емболия. Крайно смъртоносно и непредвидимо нещо. И всички процедури и стандарти са спазени. На сливенската родилка Ренета къде й е протокола от разследването след почти година? И пак никой не е виновен, нали?
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Електората естествено ще каже, че е лекарска грешка. Не се заблуждавайте, БСП и ДПС ги капсулираха и пратиха извън системата.
20
1
 
12
 
! Отговори
men преди 4 години
бащицата топли ли наровете за петофилия? защо не *** павета от 5 сутринта до 11 вечерта за един комат ляб и едно канче вода? по принцип ако искат и на 12 да се женят ама да си ги гледат и изхранват самички. ако не могат, кастрация и на двамата и каторга докато не изхранят децата си и ги изучат. иначе човешко същество, лека му пръст. средата в което се е родило е предопредлила съдбата му. дано децата и да станат хора.
19
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
18 години е легалната възраст да имаш полов акт в България .Органите къде спят ? Приятеля й е за затвор , това е педо. ///филия . Това е било втора бременност на момичето. Не ми се мисли РОДИТЕЛИТЕ Й откога са я почнали да ляга с момчета. НЕ СЪМ ИЗНЕНАДАН . НЕ Е БИЛА ПОДГОТВЕНА ФИЗИЧЕСКИ ДА ИЗДЪРЖИ.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17Да, има инциденти. Има непреодолима сила. С това всички сме съгласни.... Сега да видим, за конкретната ситуация едва ли може да се каже такова нещо. Родилките подлежат на засилено наблюдение, инфекция, обезводняване, пост-оперативни усложнения и тн. Обществото недоволства защото приема за голяма вероятността някой да не си е свършил работата. Тъй като качеството на здравеопазването ни е лошо по обективни и статистически данни, изкристализира недоволство. Това е нормална реакция.
17
2
 
16
 
! Отговори
17г. 2 деца преди 4 години
Шшш, ало, герберястите - какво правим? ? Нали щяхме да подхващаме проблема с непълнолетните булки/майки? М**а ви *** лължива. Къде е оня Толуп, да каже какви мерки и закони ще се приемат? Няма само аз да бачкам тука по 12 часа на ден да ви издържам гнусния електорат привилегирован