Легенда в ските открива сезона в Банско на 14 декември

Стартът по пистите ще бъде даден от Марио Мат
5 дек 2019 16:08, Анисия Иванова
12
Легенда в ските открива сезона в Банско на 14 декември
Архив: Булфото

Ски сезонът в Банско ще бъде открит официално на 14 декември, съобщиха от общината. Стартът по снежните писти ще бъде даден от ски легендата Марио Мат, а кулминация на спортните събития е Световната купа по ски алпийски дисциплини, чийто домакин отново е Банско.

Концесионерът на ски зоната - "Юлен" АД, и Българската федерация по ски са декларирали готовност за сезона и състезанията.

Община Банско също се подготвя за предизвикателствата на зимата и за гостоприемно посрещане на туристи и състезатели. На последното си заседание общинските съветници са приели единодушно решение общината да задели средства от бюджета си във връзка със Световната купа.

На пресконференция за откриване на ски сезона и Световната купа кметът на Банско Иван Кадев е заявил, че туристическият бранш ще продължи да бъде основен за общината и ще може да разчита на нейната подкрепа.

"Ще продължим да надграждаме това, което към момента са постигнали всички управленци на община Банско. Заедно с нашите партньори от туристическия бранш ще правим всичко, което е по силите ни, за да обезпечим един добър и силен туристически сезон", коментира Кадев.

По отношение на наболелия от години въпрос за изграждане на втора кабинкова линия, кметът на Банско отново заяви, че докато ВАС не излезе с решение по казуса, никакви действия не могат да бъдат предприети. Решението на съда ще предопредели и следващите стъпки за решаване на проблема с достъпа на туристите до ски-зоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Todor R преди 4 години
Пак ще се ходи в любимото Банско, това е сигурно!
9
0
 
1
 
! Отговори
Ради преди 4 години
Марио Мат беше мн як скиор! Евала, че са го поканили. Ще си стане купона!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
Деси преди 4 години
Марио Мат беше мн як скиор! Евала, че са го поканили.
7
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
а где наша "скиорска звезда" Петър Пакпадналов?..Живой ли он,одер нихт?Роби на шмартфоните,чули ли сте за нега?.....Но да не вадим скелети от гардероба!...Весела ваканция във..Банско?..Иначе:-Лифтове-мифтове,хотели-мотели,напъни,релаксации...Всичко "много хубаво",но защо за СТРАНИЧНИЯ зрител сичката "уйдурма" опира до това,кой пес ще издърпа кокала от мордата на другия пес?.."Светът на свободната конкуренция"?...ХА!
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много го харесвам банско през лятото. Няма тълпи, няма пилешко шишчета по 25лв, няма миризма на дим рано сутрин - рай. Е, няма и сняг, но аз не съм скиор, така че win win
5
4
 
7
 
! Отговори
Ходете в Банско преди 4 години
Хора ходете в Банско и се забавлявайте! 100000 пъти по-добре ще ви се отрази пред това да стоите пред компютрите и да хейтите. Пък и някоя награда може да спечелите на откриването.
4
3
 
11
 
! Отговори
не ходете в Банско преди 4 години
На Банско е много зле, чакаш часове на опашка, после се качваш горе и там ти свалят 3 кожи от гърба с цените в ресторантите. Накрая получаваш и бонус хранително натравяне. Не ходете в Банско!
3
6
 
4
 
! Отговори
Вили преди 4 години
Добре са се постарали организаторите щом са поканили легенда в ските. Едно такова име е реклама за курорта. А и самото откриване е готино като събития и организация. Заслужава си човек на 14 декември да е в Банско - малко релакс и фън встрани от забързаното и сиво ежедневие.
2
2
 
8
 
! Отговори
Славчо преди 4 години
Това Банско е твърде прехвалено а цените са по скъпи и от австрийските алпи където съко бях и съм работил ! Така че ако имате повече пари идете някъде другаде ама не и в тоя селски град със спекулативно надути цени
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво? Банско? ..... боже прибери си верисиите