Блокадата от камиони край Свиленград продължава

Километричните опашки създават редица проблеми
Обновена: 12 дек 2019 15:55 | 12 дек 2019 15:54, Ния Христова
3
Блокадата от камиони край Свиленград продължава
Снимка: Булфото

Недоволството в Свиленград, заради километричните опашки по границата с Турция продължава, съобщи Нова тв. Преди дни жителите на града поискаха да се вземат мерки, но след липсата на реакция, те отново излезнаха на протест на входа на града.

„Километричните опашки са много наболял проблем. Придвижването става много трудно. Входът на „Капитан Андреево” винаги е запушен. Има много ПТП-та, боклуци, мизерия и предпоставки за пожари”, обясни един от потърпевшите.

„Денонощно има шум. Постоянно свирят клаксони. Мръсотията, която остава след камионите е невъобразима. Искаме да призовем институциите, които имат отношение към въпроса да предприемат някакви действия и те да не са временни”, коментира жена, която живее наблизо.

„На среща българските и турските митници запознаха турските превозвачи със статистиката за обработените товарни превози. Стана ясно, че транспортните фирми оценяват високо това, което е направено през годините и организацията се подобрява, но все пак трафикът е интензивен”, съобщи Диана Маркова от агенция "Митници".

„На срещата стана ясно и че България работи по въпроса като търси най-подходящото място за буферен паркинг, на който се предвижда камионите да изчакват преди да влизат в пункта”, допълни Маркова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много мързелив народ
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tij sme gislusrali nishto njma da napravjt.bg e palen proval.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина ситуацията у нас на турската граница е безобразна. Тази седмица минавахме - в живота си не сме виждали подобно скодоумие - 16-17 км опашка с камиони, хората висят и нашите отворили по 2-3 гишета, едва кретат. Дори с леките коли беше така - откъм турска страна нямаше никаква опашка, като минеш техните гишета, на нашите - като че ли са в отпуска тия - опашки, бавно, мудно - безобразие!Да не им дават заплати, като не могат да работят! Да пуснат всички гишета, щом има опашки да чакат.