Данъкът за Airbnb измества задължението за плащане към ДОД

Адв. Емел Бекирова коментира темата
16 дек 2019 21:42, Ния Христова
5
Данъкът за Airbnb измества задължението за плащане към ДОД

Депутатите на ГЕРБ внесоха промени в Закона за местните данъци и такси, с които предлагат въвеждането на патентен данък за отдаваните под наем апартаменти в Airbnb и Booking. Промяната за патентен данък не е нещо ново, защото и в момента съществува данъчно облагане за категоризираните места, които се отдават под наем,  коментира адв. Емел Бекирова от адвокатско дружество "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Спецификата на патентния данък е, че той е фиксиран. В закона е предвидено, че патентният данък може да варира между 25 и 250 лева, като всяка община определя точния размер", коментира адв. Бекирова.

Тя подчерта, че в момента данъкът в София и Пловдив е 250 лева за стая. В допълнение каза, че във Варна и Бургас има въведени разграничителни критерии чрез допълнително райониране.

"Патентният данък измества задължението за плащане на данък общ доход. Той е приложим само за физически лица и еднолични търговци, ако не са реализирали оборот от 50 хил. лева и не са регистрирани от ДДС".

Цялото интервю можете да гледате ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
8
 
! Отговори
Ханибал преди 4 години
Е.ал с м ви ***.ата,да не сте ми давали пари да си ги купя, та сега патент ще ми искате. Да ме хванете за дедовия! Аз ги отдавам чрез руски сайтове и плащат кеш на място. Няма да ви плащам данъци я смотльовци!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственият, който намали цената на нещо през целия гнусен "преход" беше Орешарски!Днешните крадци въведоха 150 нови данъка и такси!
3
1
 
6
 
! Отговори
ама как да плащам преди 4 години
о да да излезе пак фандъкова да обяснява как печките на хората са виновни а горят фирми в елин пелин в соф котлофина с тонове ***
2
8
 
5
 
! Отговори
AcOrP преди 4 години
До Архангел ПсувнаилЛелеее горкия мизерен народец дето печели без да плаща нищо, като притежава 10 имота за по 200 000 лева!
1
4
 
15
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 4 години
Герберската хунта гледа да одере и последната кожа от гърба на мизерния народец.