След ремонт спортна зала в Перник стои без парно, без съблекални...

Отопление ще има след намесата на спортното министерство
17 дек 2019 13:52,
8
След ремонт спортна зала в Перник стои без парно, без съблекални...

В Перник откриха обновената спортна зала, но след ремонта се оказва, че съоръжението няма възможност за отопление.

В проекта за реновиране на залата, в което тече подготовката на волейболен клуб "Миньор" и на клуба по художествена гимнастика "Виктория", не е било заложено изграждането на отоплителна система, пише БНР.

Общинското ръководство е поискало средства от Министерството на младежта и спорта за изграждането й. Освен отоплението в новия проект е включен и ремонт на общи помещения и съблекални в спортния комплекс "Дружба", където се помещава сградата.

Старата сграда с нов живот

"Тази зала е един от примерите как с малко средства може да съживим една стара зала за нов живот. Много е трудно в днешно време да се намерят такива зали с голяма височина, което е изискването за подготовка на волейболисти и гимнастички", обясни министърът на младежта и спорта Красен Кралев при откриването на ремонтираната волейболна зала.

В продължение на 15 години спортното съоръжение стоеше неизползваемо, а малките гимнастички от Перник се местеха от училище в училище, за да могат да тренират. След ремонта, в който бяха инвестирани над 93 хиляди лева, залата придоби нов вид, но... без отопление.

Ново, но студено

"Шестчасови тренировки, на края на тренировката специално аз не мога да се движа. Вече една седмица съм с температура", споделя треньорката на гимнастичките Виктория Велинова.

"Децата се поразредиха страшно много, защото повечето се разболяха от пневмонии, от ангини. И е страшно неприятно при положение, че имаме такава хубава зала, да не може да я ползваме. Няма абсолютно никакво отопление, но ни увериха, че Министерството на младежта и спорта ще отпусне пари и парното ще бъде направено", допълва тя.

Без съблекални и тоалетни

"Съблекални ние си направихме. Инвестирахме пари и направихме две стаи, които са почти готови. Така че съблекални за децата ще има. Тоалетни ме убедиха, че ще се направят", казва още Виктория Велинова.

Без отопление обаче залата не може да функционира. От Министерството на младежта и спорта уверяват, че ще отпуснат още 110 хиляди лева, за да завърши ремонта.

"Община Перник има готов проект. Мина нашият проект на младежка комисия по спорт към общинския съвет. Надявам се още на първата декемврийска сесия - мисля, че е на 19 декември, общинският съвет да приеме този проект и съответно да изпратим документите към Министерството на младежта и спорта, за да могат те да задвижат процедурата по тези ремонтни действия и те ще бъдат възложителя", обясни новият секретар на Община Перник Мартин Жлябинков.

Орязани пари са причината за студа

Първоначалният проект за ремонт, предложен на Министерството на младежта и спорта, е съдържал модул за отопление, но още в началния етап той е бил орязан.

"Именно в това орязване е фигурирало отоплителна система, т.е. още при първоначалния проект са информирали общинската администрация, че стойността, в която трябва да се включат, е тази, т.е. няма има възможност да бъде изградена такава система", подчерта Мартин Жлябинков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама нормално. Нали ГЕРБ откраднаха парите.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така сега остава да свие един студ да гръмнат тръбите и радиаторите та ремонта да се повтори, а защо не и потрети.
6
3
 
5
 
! Отговори
Закривай преди 4 години
Направо да го закриват този град.
5
0
 
9
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Хе хе значи сега пари се КРАДЪТ от спортните зали! И в Харманли направиха "ремонт" на старата спортна зала! Епа ... по-добре да си я бяха оставили не ремонтирана! Не за друго ми ремонта струваше 5-6 милиона лева, но изглежда, все едно тоя ремотн е правен някъде 1902г. когато все още не знаели мнооого неща ни за спорт ни за сгради и строителство изобще!!! Та така!
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSВсе ми е тая от кои фирми се правят стига да се ПРАВЯТ!. Като видиш такова фиаско и си викаш Бах и нагледците! Не стига че тези обществени поръчки се плащат тройно, ама няма и нищо направено накрая - Както стана с Ларгото - същото като беше навремето навремето при Станишев!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното нагло крадене на пари от престъпни групи в Перник.Ще има ли осъдени? До кога ще страда населението на града от пресъпната управа?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЪСИПАХА Я ТАЯ ДЪРЖАВА ЕЙЙЙЙ , КОГА Е БИЛО ТВА БЕ ?????????? ВСЕ ПО - НАДОЛУ ЩЕ ЗАТЪВАМЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
0
 
16
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Тези ремонти се правят от определени фирми,чийто собственица са свързани с правилните хора ,от правилните политически партии,като допълнителна екстра цените трябва да са астрономически,за да има за всекиго коледно подаръче.Пак добре,че залата има покрив,а че ще протече това е повече от сигурно.Нито ще е за първи път, нито за последен