3 млн. лева за Перник – за ремонт на пречиствателната станция

Днес водата е спряна в целия град заради подмяна на кран
16
3 млн. лева за Перник – за ремонт на пречиствателната станция
Снимка: Pixabay

Правителството отпусна днес на община Перник обещаните около 3 млн. лв. за реконструкция на пречиствателната станция за питейни води.

Целта е да се осигури добро пречистване на водата, ако се наложи да използваме част от т.нар. мъртъв обем на язовир "Студена", обясни регионалният министър Петя Аврамова пред журналисти в МС.

Още по темата

Всяка седмица екипи от две ВиК дружества ще помагат на дружеството в Перник заради множеството аварии по водопреносната мрежа в резултат на водния режим. Около 6 са авариите средно на ден, каза Аврамова.

Днес водата в града е спряна и се подменя кран, за да има надеждно спиране към два квартала на Перник.
Ремонтира се и техническо съоръжение, което затваря водата към промишлеността на града.

Министърът съобщи, че ще бъде финансиран авариен план, предложен от инж. Русев и екип на стойност 340 хил. лв.- за допълнителен приток на вода от статични водоизточници, образувани в карстови пещери в района.

Метерологичната прогноза не дава данни за скорошни валежи, така че ще предприемем всички популярни и непопулярни мерки и действия, за да осигурим вода, която да стигне на Перник до пролетното снеготопене, заяви министърът.

Аврамова увери, че не е източван язовир „Студена“ за ремонт, както се твърди, а дейностите в края на миналата година са били извършени по всички правила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 4 години
Въпроси (ако се знаят отговорите):1. Чия е Стомана Индъстри Аг (името не е баш българско)?2. Защо "Правителството отпусна "? Досега винаги "Борисов даде " Не дава ли вече Борисов парите? 3. Коя по дяволите е тази Аврамова и кой е този Караниколов? Кой до сега за какво е отговарял и имат ли переспектива ресорите им в български условия ?4. Познава ли някой от тези двамата ( а и другите калинки и клинковци в кабинета и НС) изискванията на ЕС за питейната вода сред членките на съюза /Титаник?
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е престъпна безотговорност и пълна некадърност на институциите. И потъпкване на обществения интерес в услуга на частни интереси. Вички други обяснения са бла-бла. Перничани трябва да бъдат подкрепени от всички хора, а прокуратурата светкавично да се заеме със случая.
14
0
 
3
 
! Отговори
някой преди 4 години
В 21 век без вода "ново незаконн о отклонение за язовира". .Огромни количества вода предвидени за яз. Студена са отклонени незаконно след вандалско повреждане на Палакарийския канал и отиват в неизвестна посока. Палакарийският канал отвежда води от водосборния басейн на река Палакария към река Струма, която пък пълни язовир Студена.80 сантиметровата бетонна тръба на канала е счупена, пътят на водата е преграден и тя е хваната чрез PVC. Контрол никакъв
13
0
 
3
 
! Отговори
Кой преди 4 години
Собственика на язовира да излезе на яве.
12
0
 
2
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Честита Баня, Европа е Зелена!
11
0
 
5
 
! Отговори
76 преди 4 години
Мислех ви за ербап в Перник!Или само на приказка го докарвате?Как не сте пред МС?
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетиха се! Не знаеха , че е имало течове?
9
0
 
8
 
! Отговори
ЧАСНО/ ДЪРЖАВНА ВОДА преди 4 години
ЧАСНО / ДЪРЖАВАНА ВОДА ... КОИ ВЗЕ МИЛИОНИТЕ
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
двама албанци ловят риба на румънски язовир.- кога ще ги стигнем македонците ?изпод водата се подава сръбски водолаз:- тихо , ще събудите българите .
7
1
 
12
 
! Отговори
gost преди 4 години
Перничани на площада, докато тези не пуснат водата.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продавам 5 стаен в Перник за 2 туби чиста вода
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
50 хил. перничани, ако излезнат пред НС, Боко КЕ ПАДНЕ, ама спият, прости са.
4
0
 
8
 
! Отговори
Лелеее преди 4 години
Такова, положението си е таковало таковата. Абе направо се е таковало.
3
1
 
16
 
! Отговори
Простак преди 4 години
Дъното се копае много сериозно,това с водата е първа необходимост. Нищо не е наред в тази територия,няма как да кажа държава.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оттук нататък всички разходи за водата в Перник и цялата ВИК мрежа,трябва да се покриват от Стомана,защото се оказа ,че тя живяла на гърба на хората и е спестила десетки милиона лева,като водата ,която Стомана не е плащала е отчитана като загуби на ВИК,естествено плащани от потребителите!!!ПРОКУРОР,къде е?
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре е, че отпускат, тези хора ги измъчиха и направиха на луди, ако е нужно да дават още. Имат цялото ни съчувствие, само не трлябва да оставят нещата така да се разминат, да изровят кой, какво, защо и как, щото след някоя и друга година ще се повтори безумието.