Държавата - против увеличението на цената на водата

Така ще гласуваме, обеща министър Аврамова
Обновена: 19 дек 2019 09:29 | 19 дек 2019 09:08, Петя Славова
18
Държавата - против увеличението на цената на водата
Снимка: Pixabay

"Държавата ще гласува "против" увеличението на цената на водата". Това обеща пред Нова тв министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Още по темата

По думите й КЕВР има законово право да предлага и приема решения за промени в цените, но такива не са задължителни.

Тя е категорична, че няма регламентирано изтичане на вода към промишлени предприятия в Перник, а МРРБ ще заплати подмяната на разваления кран, през който изтичала вода. Той подава такава на два квартала и на предприятието "Стомана". "В момента през този кран се подава вода за питейно-битови нужди за промишлената зона. Имахме намерение подмяната на стане в понеделник", обясни регионалният министър.

По думите й притокът в язовир "Студена" през миналата година е бил 41 милиона литра, а през тази - 11 милиона.

Министър Аврамова коментира и заключението на прокурор Красимира Минчева, според което тя и министърът на околната среда и водите трябва да поемат отговорността за водната криза в Перник. "Прокуратурата ще получи пълна подкрепа по разследването си. От МРРБ и ВиК ще дадем пълна информация. Ако бъде установена вина, аз мога да нося отговорност. Ако Борисов поиска моята оставка, аз мога да я подам", коментира тя.

A обявяването на бедствено положение в града щяло да позволи да бъдат съкратени сроковете за действия по предприетите мерки за борба с водната криза.

Аврамова уточни, че тарифите за толтаксите, които са дебатирани с всички представители на превозваческия бранш, са били два пъти по-високи от приетите от Министерския съвет вчера. „Първоначалните тарифи, които предложихме са от 45 стотинки на км за Евро 6, до 90 стотинки за Евро 1. Това е за превозни средства над 12 тона и над три оси”, обясни регионалният министър.

"Смятаме, че това е разумният компромис", уточни още министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата - против увеличението на цената на водата. Държавата това са хората в нея.НО, управляващите ходатаи комисионери не са на това мнение. Гражданска вода ток смет всичко това носи парички на главорезите лобисти в парламента и за това като спите ще плащате . Олигарсите доволни .Депутатите доволни. Народа кучета го яли.
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте за БСП, всичко да е безплатно.
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяко нещо си има цена. Иначе е комунизъм - разхищение.Цената се определя от капацитета на обществото. Всъщност то само си я определя.
13
0
 
3
 
! Отговори
Bлк преди 4 години
Празни приказки. Най-лесно е да заложат бизнес плановете на оценка и проверка и чак след изпълнението им да се мисли евентуално за увеличение. На къде ще са рушвените тогава.
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
преди изборите защо не казахте че вдигате цената на водата и данъчните оценки на имотите за да вдигнете такса смет?
11
4
 
4
 
! Отговори
Аврамова.... , преди 4 години
Ако още не знаеш, да те "светна". КЕВР не е правителствена институция ! "Вие" какво и хъде ще гласувате - във Враца ли ?
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брзпардонно нагли хора от властта говорят, че цената трябвало да бъде 4,20лв./м3 и тоеа наричат социално поносима цена. А болшинството от хората изнемогват, гладуват, студуват, боледуват и умират поради безспирните непрекъснати повишения на всички цени.
9
0
 
15
 
! Отговори
Батко ви преди 4 години
....."Защото вие сте ни гласували доверие и ние мислим и работим за българските граждани". И ние дружно: "Браво, Бойко! Благодарим ти". Смях в залата! В тази клета комунистическа страна, хората работят само за ток, вода и храна. И при много хора, дори и за това не стига. Африка от 60-те години сме ние.
8
0
 
25
 
! Отговори
Батко ви преди 4 години
Схемата вече ни е позната. Бойко и околните му решават да вдигнат например водата с 1лв/м3 и нареждат на КЕВР да го направи. После гледат дали ще има реакции. Ако няма, номерът минава и стригането на овцете продължава. Ако има, се появява "Спасителят на бял кон от Банкя" и еднолично отменя решението (което сам е наредил). Или в друг случай намаляват увеличението - вместо да е 1 лев, примерно вдигат с 0.50лв. "Благодарение на нашите усилия успяхме да договорим за вас тази огромна отстъпка."
7
0
 
16
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
Пак ни разиграват с циркове - ще се увеличи - няма да се увеличи цената на водоснабдяването!Така ще бъде, докато си мълчим и...смърдим некъпани и неизпрани.Особено пък с една пенсия - за кое по-напред.Да, къпането става скъпо удоволствие.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тази ли е "Държавата"? Боже пази България!
5
0
 
17
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Съвсем се оляха! Държавата против Държавата??? Къде го има това? така наречение КЕВЪР е просто преименуван преди няколко години ДКВЕР - ДЪРЖАВЕН комитет!Смешници! Или просто шизофреници.
4
1
 
12
 
! Отговори
Жо преди 4 години
ВОДАТА няма цена, защото никой не я произвежда. Тя "пада от небето".Таксува се УСЛУГАТА за доставка на вода, пречистване и отвеждане на отпадните води.Това е записано и във фактурите- УСЛУГА, а не продажба.Голяма част от разходите за тази услуга (около 30 %) са за отчитането на водомери и фактурирането. Цената на услугата може рязко да се намали, ако водата се таксува с някаква средна консумация и се прибавя към данъците, както НАПРИМЕР е с таксата смет, но да се плаща на тримесечие.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно какво разбира перхидроленото бабе под поемане на отговорност??? Подаването на оставка според практиката у нас е бягане от отговорност и замитане под килима такива като нея трябва да бъдат осъдени и да лежат ефективно в панделата.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пустият му Борисов бре, на всяка манджа мерудия.Направо се чудя как съм се родил, изучил, работил, създал семейство и две прекрасни деца, които също съм изучил без Борисов.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аврамова, не Борисов, ние, твоите работодатели те УВОЛНЯВАМЕ! Причина - милиони. Ти просто не ставаш !