Криза и в Шумен, ще последва ли безводието на Перник?

Язовир "Тича" е с обем едва 55 процента
28 дек 2019 16:45,
139

Нивото на язовир "Тича", който захранва с вода Шумен, Търговище и Велики Преслав, е спаднало до 55% от обема му. Към момента във водоема има 172 милиона кубични метра вода, а от Министерството на околната среда и водите са разпоредили да се намали изпусканата вода от него, съобщава Bulgaria ON AIR.
Още по темата


Доброволци обаче са открили множество течове по стария водопровод. Те сигнализират, че тези загуби може да са опасни при намалялото ниво на язовира.

От ВиК "Шумен" посочиха, че за качествено отстраняване на авариите се налага да се източи целия водопровод, което ще остави Шумен без вода поне за 24 часа. Планираният ремонт е за първата половина на януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно наща държава е подготвена и взима адекватни мерки, накрая ще има воден режим в цяла България.
122
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът на Шумен всъщност са водноелектрическите централи които се построиха след язовир Тича. За да се задвижат трябва масиран отток, но това сваля нивото на водата за пиене. Казваха им десетки пъти че река Тича няма водосбор за водна електроцентрала, но Долорес Арсенова и други инвеститори прокараха решенията. От тогава Шумен пие мътна вода от утайките, а този се прави на разсеян и говори за липсата на снегове в една година в която подгизнахме от дъждове през пролетта и лятото
121
1
 
3
 
! Отговори
Данков преди 4 години
На български ли говори този човек, почти не му се разбира.Както писах в предишни постове, държавата е на самотек.Естествено някои хора се почувстваха обидени и ми нацвъкаха минусите.
120
0
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Вчера в Перник , днес в Шумен , а утре в други градове---Израел дотолкова са напред в инжинеринга, че обезсоляват вода от морето за пиене. Понеже е района единствено те го могат, доставят около 40% от водата нужна на Йордания, независимо че ония ги мразят, просто иначе ще умрът жадни. А ние едни тръби не можем да поправим, едни язовири нр може напълним
119
0
 
12
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Борисов лично за мене носи огромна вина. Напълни всички системи и институции с партийна номенклатура, посредствени и затова послушни хора. Да, но така държава не се управлява, няма експерния потенциал. Отделно читавото бега навън... А оттам Босфора една млада държава се готви отново да става империя...
118
0
 
11
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Една държава се търкаля, като бъчва надолу по баира към ръба...
117
0
 
7
 
! Отговори
еколог бирофил преди 4 години
Бирената в шумен да слагат по малко вода в бирата ,за пестят водата.
116
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изсечи горите, разруши отводнителните канали, разруши напоителните канали, не поддържай язовирите - зарибявай ги, разрушавай речните корита, не ги почиствай редовно, върху всяка бара - постави електроцентрала. С една дума - експлоатация до дупка. Максимум лична печалба! И после природата ни била виновна. Страшна работа са това климатичните промени! Не! Ако се справим с лакомията на 10%, ще ограничим и последиците от "ужасяващия" климат!
115
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера в Перник , днес в Шумен , а утре в други градове ...
114
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно през средата на шумен минава река. Пийте от там.
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг мутромафията съвест няма.
112
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако могат и въздуха ще скрият и ще ни го продават. О слънцето и сянката.Събирайте капачки за кувьози те да фърчът с нов аероплан в облаците.
111
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Зад течове и всякакви други обяснения се крият огромни кражби на вода от главно фирми вили и селски райони.Няма никой кураж да каже истината.
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София след десетина години вътрешните инсталации на отоплението в блоковете ще рухнат. И като сега в Перник няма фа има фирми за темонт. Ще останат само писарите чиновници! Българския чиноеник- бюрократ е непобедим
109
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12. Казваш руснаците/, до преди няколко години се казеаха совецкии./ .Няма такова нещо да са си отишли. Тука стъпат ли не се връщат
108
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до АНТИНе дрънкай глупости!Руснаците са си на власт в БГ и това е факт!Бойко пак иска ВиК да е държавно защо ли?Ами върни се към 2016 и виж Павлова как говори за отпуснатите тогава 16 милиона и как нямало в Перник да има воден режим!!!!Тая е за затвора заедно с Тиквата!!!!
107
2
 
11
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Пишман-политици !Оставиха ви руснаците и за има-няма 30 години, фалирахте страната !
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите построиха България, която днешните не могат да боядисат, по думите на Борисов. Крадат ДИВОКРАТИТЕ от 30 години и още има за крадене, ама е на привършване, та пазете децата си - до тях опират, ако още не сте го разбрали. Гербаджиите не са комунисти, те са си обикновени ренегати. Мършояди - такива са били в онова време, а днес са бесни хищници, канибали при това...
105
0
 
0
 
! Отговори
Abbath - Outstrider преди 4 години
Аз съм честен, искам само да чуете тази песен :), МЕГА ВЕЛИКА Е :)А тиквата и сие са си ***, ама вие това си го знаете :)
104
0
 
2
 
! Отговори
загрижен преди 4 години
Всичките села край язовира вътре уринират рибари пак там. И рибите и те там пишат и акат и кравите о овцете и прасетата пак нивото падаЯвно ио дъжд трябва да вали.