На Банско отново опашки за лифта, вече и на слизане

Отлив обаче от желаещи туристи - няма
Обновена: 30 дек 2019 18:26 | 30 дек 2019 10:07, Петя Славова
30
На Банско отново опашки за лифта, вече и на слизане
Снимка: Кадър, Нова тв

За поредна година туристи се оплакват от опашки за лифта в Банско. Сега на скиорите се налага да чакат не само на качване, а и на слизане от планината, защото лифтът не може да поеме потока от туристи.

В последните дни се налага съоръжението да работи извънредно, за да може всички хора да слязат от Бъндеришка поляна. А причината е, че ски пътят още не работи и заради това скиорите, вместо да се спуснат до Банско, се налага да чакат лифта.

Представител на фирмата концесионер Иван Обрейков обясни и причините за създалата се ситуация. "Първият проблем, който от 11 години съществува, е че няма разрешение за изграждане на втора кабинкова линия. Заради което сутрин има опашки. Топлото време през декември оказаха влияние и оръдията ни не можаха да работят, за да подготвим и ски пътя", каза пред Нова тв Обрейков.

От два дни имало подходящи температури и този проблем ще отпадне и ски пътя ще бъде пуснат.

Мъжът допълни, че няма хора, които остават в планината. По думите му ски индустрията в България "закъсва", защото от близо 15 години не е направено нищо, което да улесни скиорите.

Обрейков е категоричен, че въпреки проблемите, отлив от желаещи да карат ски над Банско няма. "Хората обичат Банско. Той е световно известен курорт", обясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
бизнеса байно преди 4 години
Вдигай цената на два пъти още двойно на билета и лифта.Никой не е казал че сичкото улави трябва да съ возят.Търсенето високо цена висока търсене слабо цена ниска.пазарна мантра.
24
1
 
1
 
! Отговори
zozi преди 4 години
Ако се изгради втори лифт ще започнат да идват повече хора и оак ще има опашка, че и по-голяма.Като се замислите реално излиза че опашка нямаше когато го нямаше и този лифт. Така че ако искате да няма оипашка махнете го и този
23
1
 
2
 
! Отговори
Xricto преди 4 години
тези опашки са всяка година. защото хората обичат ските, обичат и банско. не може ли поне веднъж да се уважи тяхното мнение и да направите така, че да ги улесните с още едно съоръжение, което да не ги възспира по този начин?
22
2
 
3
 
! Отговори
мак преди 4 години
Ето ви причина да построите още лифт, а защо не 2? Да сведете чакането до 5 минутки да речем.
21
0
 
9
 
! Отговори
българка преди 4 години
Вчера съобщиха,че 2нощувки със закуски + празнична вечеря струвала 1500 лв !?!? МОЛЯ ?!? За тези пари в Дубай в хотел 3 или 4 звезди предлагаха - самолетен билет+7нощувки със закуска+празнична вечеря!Но не е луд, който предлага баницата, а този, който я яде.Наистина има хора, на които им е трудно, но има и много ПАРВЕНЮТА и ПРАЗНОГЛАВЦИ. Защо искат още един лифт?Защо строят хотели, след като няма капацитет да бъдат обслужвани туристите?А на Витоша съораженията са изоставени, но софиянци мълчат!
20
1
 
7
 
! Отговори
До Сашо преди 4 години
Кой ме би и мене по главата, та да тръгна сутринта да пазарувам в една голяма верига. То юркане при отваряне на вратите, после два пъти ме блъснаха в петите, после пък при разминаване с количките лявата ми ръка е с оток. Следваше скандали по витрините с обслужване кой кого изпреварил, персоналът се щураше като изоглавен . Всички каси работеха и пак претъпкано. А бе ко да кажа: съсипаха я тая държава и това си е. И пазарските колички съсипаха.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
bulgarski sport chakane na opashka...pred kat, pasportna sl., poliklinika, spirka, gara, autogara, plod zelenchuk, furna, rep, ban, unesese, muzei, parking, post, mitnica, metro, airport, port, opashka za apartment, za fayton, velosiped, sheina, kanki...
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи концесионера ползва Държавния лифт и трупа кинти , а милия иска Държавата да му построи още един лифт ,та да трупа двойно , па и хотели ще настрои още - За кво са ти толкоз много пари Бе ?
17
0
 
6
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Ахаха сега се смея на балъчетата които бяха ,"вървежните" скиорчета в даскало.Къде сте сега бе шушумиги.Те за тва сърфистите да безсмъртни.С тва глобално затопляне дет иде.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някойБлагодаря за разяснението! Но тогава заглавието не е коректно. Не трябва да е "вече и", "още и", в случай, че се предполага, че тази година все пак ще има сняг. Ако се смята, че няма да има, значи е наред заглавието. От друга страна, ако се предполага, че няма да има сняг по принцип, заглавието би трябвало да придобие вида "В Банско все още има опашки от заблудени скиори", или нещо подобно.
15
0
 
10
 
! Отговори
някой преди 4 години
Отговорът е *** - няма сняг. Преди се е слизало със ски до първата станция на лифта. Сега не може. Прословутите снежни оръдия правят основно от пръднята боя. И по зле ще става...
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-интересен е въпросът, защо преди е имало само на качване, а сега и на слизане. Вероятно тези на качване отпреди са слизали не с лифта. А сега тези, които са на качване, държат също с лифта и да слязат. Другият вариант е лифтът на слизане да е по-бавен, отколкото на качване, което е невъзможно. Интересно би било, ако имаше задръстване на слизане, без такова на качване. Това би означавало, че или се качват пеша, а слизат с лифта, или прииждат отнякъде другаде към крайната станция ...
13
0
 
13
 
! Отговори
Сашо преди 4 години
Леле колко е беден български народ - хотелите по 200лв на вечер пълни, няма къде да отидеш."Много сме зле,много"- "едва свързваме двата края".За съжаление има много наистина бедни хора, но за тях реално нищо не се казва и прави.Показват се само мрънкачите."Съсипяха я тази държавата" - няма къде да отидеш да покараш ски за 2000лв на семейство за 2 дни-мъка........
12
0
 
23
 
! Отговори
някой преди 4 години
Що не реваха, когато изпозастроиха всяка педя земя а? Когато общината гушеше рушвети и пренебрегваха всякакви строителни норми? Да се гърчат! Алчни селяни и *** рушветчии е кофти комбинация.
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре се ходи на почивка когато не е празник. По празничните дни всичко ходят и на всякъде е пълно с хора и трябва да чакаш за всичко.
10
7
 
6
 
! Отговори
Галя преди 4 години
Това с опашките се случва винаги по това време на годината. И се вижда, че ситуацията плаче за промяна, ама заради твърдоглавието и ината на шепа хора, промяна няма. И хората пак висят като сополи. Егати държавата е тая нашата, направо нямам думи, за да я опиша. Виждаме, че нещо не е ок и следващия път - пак същото.
9
0
 
36
 
! Отговори
страшна се-ляния преди 4 години
Некви смешни хотелчета с цени като в Биариц, храна мазна като в студентски стол, местните алчни и прoсти като гaйди, обслужване трагичнo, въздух като в завод за горене на отпадъци... Искрено се чудя кой хвърля пари там?
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да си останат горе, като са се качили. Безделници.
7
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
я пуснете една снимка на Банс4о от високо да видите какъв смог е момента
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
я пуснете една снимка на Банс4о от високо да видите какъв смог е момента