Започват снимките на филм за Христо Ботев през април

По голямата част от него ще бъде заснета в родния му Калофер
40
Започват снимките на филм за Христо Ботев през април
Снимка: БГНЕС

През април в Калофер започват снимките на игрален филм за поета-революционер Христо Ботев, съобщи за БТА кметът на града Румен Стоянов.

Преди месец в Калофер бе учреден инициативен комитет, който започна национална кампания за събиране на средства за игрален филм за големия ни поет и революционер.

Членовете му непрекъснато се увеличават и вече са повече от двадесет, а в разкритата дарителска сметка до момента са събрани над 20 000 лева, каза Румен Стоянов.

"Важно е всеки българин да почувства тази инициатива в сърцето си. Средствата не са толкова много. След филма за Левски, жителите на Калофер искат да бъде направен игрален филм и за великия син на нашия град Христо Ботев", посочи Стоянов.

Той добави, че идеята за заснемането на игрален филм за Ботев е подкрепена от много родолюбиви българи и организации в страната.

По думите на кмета, режисьор на филма ще бъде Максим Генчев. Сценарият е почти завършен и е по оригиналните разкази на Захари Стоянов. По-голямата част от филма, почти 70 процента, ще бъде сниман в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост във Видин.

По думите на Румен Стоянов вече има и избран изпълнител за главната роля. Бюджета на филма ще е около 500 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
Монов преди 4 години
Докъде стигнахме, българин с турски произход / Максим Генчев/, да прави филми за освободителната борба на българите срещу турското робство. Трябва много да сме се глобализирали, на провинциално ниво също, щом калоферци се снишават през чуждите пари.
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано само да не окепазят и Ботев, както окепазиха Левски в масово рекламирания последен филм за него.
35
7
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
Христо Ботев е атеист, безбожник, убиец, престъпник, терорист, развратник, грешник, алкохолик, психопат, самоубиец и др Огромните паметници трябва задължително да се взривят.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако е толкова успешен,колкото и тоя за Левски,по-добре да не го започва.
33
0
 
5
 
! Отговори
To6 преди 4 години
Да си призная, филмът за Левски на този режисиор, не се разбира от българите, камо ли от храта извън България !?
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По голямата част от него ще бъде заснета в родния му Калофер.....А ще режисирате ли отказ от филма в който Ботев си охлажда гудите като ония плиткоумните 150 татула от другата статия свързана с "традицията" НИ?
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ботев би му надупчил на тоя некадърник няколко куршума в празната глава. Не ви е срам!
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Леле, точно Максим Генчев ли!???Още се мразя, задето гледах на кино"филма" му за Левски!Народе!!!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Ботев не са окепазили още.
28
0
 
8
 
! Отговори
Г преди 4 години
Максим Генчев режисьор ... филма ще бъде отново като онзи за Левски и Воевода. Прекалено модернистичен и трудно разбираем
27
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината, драги изкукуригали сънародници, паметник на една еврейска по характер армия, изпратена да избие Европа, е много по-висок от всеки един монумен на Ботев издиган някога в България. Отидете да видите кашерният монумент през Софийския университет. Паметникът на Левски, пак в същия район, е почти невзрачен. Такова е вашето лицемерие, драги русофили, а всъщност юдофили. Всякаква мъчителна смърт е малко наказание за вас, предатели прокажени.
26
2
 
3
 
! Отговори
Механджийски преди 4 години
До 26 Моля, пак заповядай! Аз имах телевизор юность, и като гледах Хитър Петър с К. Кисимов 1960, и на мен ми изглеждале черно бял!А всъщност е цветен!
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно за русофилите ще бъде да кажат нещо и за генерал Кирил Ботев, брат на Христо и участник в четата му, след освобождението стигнал до чин генерал от българската армия и съдействал за потушаването на русофилските бунтове в нея.Брат му може да е бил и русофил и комунист, но Кирил Ботев, също бивш четник, явно е бил "русофоб"!!!
24
0
 
8
 
! Отговори
до Механджийски преди 4 години
Прав си,приятелю,цветен е! Явно съм го гледал на телевизор "Пирин",какъвто имахме до'82-ра,когато баща ми,лека му пръст купи "Рубин" 714 за СП в Испания. Благодаря за уточнението!
23
0
 
9
 
! Отговори
Максим Ергенчев преди 4 години
До 10 Е прав си, а след това може да прочетат в нет-а, как почина изпълняващия главната роля Милен Пенев! И то в демократична България...Има сходни черти с края на Македонски от Немили - недраги!
22
0
 
5
 
! Отговори
Механджийски преди 4 години
До 17 Цветен е, пусни си го в youtube, и ще се увериш!
21
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Боже опази!
20
0
 
15
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Може ли да не се пробват върху Христо Ботев
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно ми е как ще засегнат революционните/социалистически убеждения на Ботев и про-руските му позиции. Това не е модерно.
18
4
 
5
 
! Отговори
политбюро преди 4 години
аз пък чакам филм за тато и бойко