Лекари и инженери от Босилеград на работа в Кюстендил

Безработицата в Западните покрайнини достига 60%
8
Лекари и инженери от Босилеград на работа в Кюстендил
Снимка: Pixabay

Лекари, медицински сестри и инженери от Босилеград работят в Кюстендил и Дупница.

Причината е високата безработица в Западните покрайнини, която достига 60%, съобщи БНР.

В община Кюстендил е назначен млад компютърен специалист от Босилеград, завършил университета в Русе.

22-годишинят Иван Васильов от Босилеград е назначен по поддръжката и управлението на компютърните системи в общината в Кюстендил. Младежът пътува с кола всеки ден от Кюстендил до Босилеград и обратно - около 40 километра в едната посока.

Медици от Босилеградско са част от екипите на болници в Кюстендил и Дупница.

Шестима босилеградчани-лекари са на щат към районната болница в Кюстендил - те са се устроили вече и с жилища и заради даваните дежурства са на постоянно разположение, каза главният лекар на лечебното заведение д-р Александър Величков.

Лекари и медицински сестри от Босилеградско е назначила и болницата в Дупница, каза зам.-областният управител на Кюстендил д-р Матей Попниколов, който е работил там като хирург:

"Има, има лекари, които работят. В областната болница в Кюстендил, в частните в Дупница - те са около 5-6 човека, живеят си в Дупница на квартира. А сестри има и повече. Не всички са сръбски, има и македонски граждани", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
9
 
! Отговори
Обединена България преди 4 години
Идвайте братя.Ньойският договор изтече и гадните сърби да ни връщат земите.Много беди сме виждали от нашите приятели сърбите,трябва да се действа с тях твърдо.Колко български народ измъчиха и още тормозят нашите сънародници в западните покрайнини.
7
7
 
14
 
! Отговори
Костадин преди 4 години
Най-после тях държава започва пълноценно да се възползва от просперитета си на членка на ЕС на пук на съветския окупатор, върнал ни във феодални времена с безумния си комунизъм!
6
10
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Руските *** дизлайкват обединението на българите.
5
10
 
11
 
! Отговори
A преди 4 години
В Дупница и Кюстендил има работа само за силно наши хора, така че това е само една манипулация, пропаганда. Предполагам, че е свързано със статията за Дачич- вижте ни ние колко сме демократични.
4
4
 
19
 
! Отговори
Кюстендилец преди 4 години
До Анонимендо 3 : Те са българи ,бе ! Не си ли чел история !!!??? Дп 1919г Босилеград е част от България !
3
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали са успели да научат български език тези наши "сънародници", или продължават да бльофтят помежду си на сръбски?
2
6
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
За кои става на въпрос за български граждани или сръбски.Защото за Сърбия Босилеград е в югоизточните покрайнини а за България кюстендилска област е в западните покрайнини.Автора на публикацията в час по география не е гледал какво пише даскала на дъската.Стига сме гледа ли как са сърбите да си гледаме нашето дередже защото обикновеният българин е по зле от тях.
1
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да идват и да работят имаме нужда от население!Сърбите умишлено ги мачкаха и не им даваха работа,защото са българи,така се обезлюди областта им!