Взрив на газова бутилка в апартамент в Пловдив

Един човек е откаран в болница с опасност за живота
5 яну 2020 22:45, Анисия Иванова
6
Взрив на газова бутилка в апартамент в Пловдив
Снимка: Булфото

Взрив на газова бутилка в апартамент в Пловдив. Около 20.10 ч. тази вечер в оперативния център на РДПБЗН - Пловдив е получен сигнал за пожар в апартамент в квартал "Тракия". Към адреса са насочени екипи на 4 РСПБЗН, които са потушили огъня, съобщи Нова тв.

При първоначалния оглед е установено, че поради техническа неизправност е избухнала газова бутилка.

Един пострадал от пожара е закаран в Клиника по изгаряния на УМБАЛ „Свети Георги", съобщиха от болницата. Очаква се да бъде настанен в реанимационен сектор в лечебното заведение. Има опасност за живота му.

От пожара са нанесени и материални щети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Не са само газовите бутилки. Имам познат, който си махна предпазния клапан на бойлера, защото капел. Колкото и да му обяснявах не разбра, че има потенциална бомба на стената.
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навремето (при "мрачния социализъм") минаваха веднъж годишно на инспекция на цялата система. Освен бутилката гледаха и уредите и свързването. Ако имаше нужда от ремонт - ремонтираха, а ако човек нямаше печат от годишната инспекция - не даваха нова бутилка. Та така. Бързо да се оправя човека...
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1Абе има ли да става няма да се отървеш.Да контрола е важен и се прави със пяна от веро или ***,нещо са прави мехурчета.Обвива се вентила и се гледа дали надува някое мехурче.Дори да е изправен,може маркуча да е пробит или да не е стегнат.Може крана да изпуска,може бутилката да е стара и да пробие през шупла на заварка.То не е само вентила.Та има ли да става ще стане!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
казаха че става въпрос за 90г ... едва ли ще проверява и гледа за изправности ... жената е на 88г така че дано поне се оправят
2
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 4 години
До Анонимен 1И фирмата, която пълни трябва да го мери това ... Иначе при газта всичко става бързо - и готвенето и ...
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се научи тоя народ да следи за изправноста на вентилите и това си му е. Бутилка ползвам от 35 години. Никога не я ползвам преди да измеря с газомер вентила на бутилката. Ако е не изправен газомера отчита изпускане на газ. При такова изпускане една искра и гърмежа е готов. Има хора които никога не носят бутилките за контролен преглед мислят си че вентилите са вечни. Не не са вечни сменяват се през определен период. Зависи коя фирма е производителя на вентила.