Морето край Варна ще е кристално чисто от май

В Златни пясъци ще пуснат новата пречиствателна станция
7 яну 2020 21:10, Анисия Иванова
17
Морето край Варна ще е кристално чисто от май
Архив: Булфото

През месец май ще започне да действа модернизираната и разширена пречиствателна станция в комплекс "Златни пясъци", каза днес кметът на Варна Иван Портних, който представи част от големите проекти, по които ще работи общината през настоящата година.

През съоръжението ще преминава целият обем канализационни води в района, което ще гарантира чистотата на морето. С разширението станцията вече ще бъде за 67 000 еквивалент жители.

До средата на годината трябва да приключи вторият етап от обособяването на Синя зона в града, допълни Портних, цитиран от БТА.

Той ще обхване широкия център на Варна, а паркоместата ще бъдат 5752. Пак до лятото трябва да приключи и строежът на новото голямо кръгово кръстовище, което ще свързва новият булевард "Левски" с още два възлови за града булеварда.

До няколко месеца ще стартира проект за създаване на икономическа зона съвместно с община Аксаково, допълни Портних. По думите му през настоящата година ще продължи изпълнението на двете рибарски пристанища, които се намират в район "Аспарухово".

Освен това с 15 милиона лева, осигурени от МРРБ, ще бъде отворен крайморският път от Варна към "Златни пясъци", който е неизползваем от близо 15 години заради свлачище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 4 години
След дъжд качулка и след сватба булка! Малко по-рано трябваше да се сети някой за пречиствателни станции и то не една, а много - за цялото ***...пардон черноморие и всички курорти, не след като морето отдавна се е превърнало в клоака!
15
1
 
4
 
! Отговори
До10 преди 4 години
Уикипедия не знае, че във Варна живеят много хора, които не са жители на града статистически. Повечето имат и коли.Половината сгради в "курортите" са апартаментни комплекси.
14
1
 
6
 
! Отговори
БартеК преди 4 години
"от май,или,май?
13
5
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 4 години
Колко паркоместа имаше преди синята зона? Много повече. Защо за да се пълни общинската каса се премахват тенденциозно парко места. Мошеници....
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ок. От средата или края на май?
11
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЙде на бас, че тази станция ще има повреди макс. 6 месеца след "откриването"?Както всичко строено от ГРОБ.А новият булевард за 130 млн. лева не реши нищо във Варна. Булевард Варненчик продължава да е задръстен в пиковите часове.
10
1
 
5
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
ехааа то не са постижения то не бе чудо ...тцтцтцтех кога ще ни стигне останалия свят...? тцтцтц
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варна има население 348 058 според wikipedia и тия ще правят пречиствателна станция за 67 000 човека? Нещо не излизат сметките. Май пак ви будалкат, Варненци!
8
2
 
13
 
! Отговори
x преди 4 години
Май коя година?
7
1
 
11
 
! Отговори
Абориген преди 4 години
Ама още ли има луди които влизат във водите край Варна ?? Кмета да покани оркестър Кристал .. тогава може да съберем водите и кристални в едно изречение ...
6
2
 
7
 
! Отговори
Въртьо преди 4 години
Тоз потник откакто се изложи в хайфа взе чудеса да прави за варна бе,, бре да не повярваш,,,
5
4
 
2
 
! Отговори
5789943 преди 4 години
Браво г-н Славов !!!!!!
4
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
М да, на море зимата, на ски лятото...
3
2
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КОГО ЛЪЖЕ ТОЯ !Златни пясъци е на 10 километра от Варна----------------ВАРНА ЩЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ В НАЙ-МРЪСНИЯ ПЛАЖ ОТ ВСИЧКИ СЛЕД КАТО КМЕТА ПОРТНИХ РЕШИ ДА УДЪЛБОЧИ ПРИСТАНИЩЕТО ЗА ДА СЕ ДОКАРВАТ ВЪГЛИЩА ЗА ТЕЦА!!!
2
1
 
16
 
! Отговори
Да,бе да преди 4 години
Новини хубави, стандарт на живот приказен,как да не благославяш...по обичайно му...Боко Тиквата...
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми то от Варна до Златните има и друг път не само крайбрежния.През Виница.Малко е заобиколен но и той се ползва.