Синдикати искат вода за "Стомана индъстри" от яз. "Студена"

Те са изпратили отворено писмо до премиера Бойко Борисов
12 яну 2020 17:33,
66
Синдикати искат вода за "Стомана индъстри" от яз. "Студена"
Снимка: БГНЕС

Синдикатите от сектора на металургията настояват пернишката фирма "Стомана индъстри“ да получи разрешение да ползва около 6 хиляди кубически метра вода на ден от язовир "Студена“, в случай че алтернативните водни източници на предприятието замръзнат, предаде БНР.

Още по темата

В отворено писмо до премиера Бойко Борисов синдикатите заявяват, че при тежки метеорологични условия има риск оборудването да се повреди и заводът да спре работа, което „ще нагнети допълнително напрежение в района“.

Трябва да се намерят източници алтернативни, които да дават вода на завода, защото не дай си Боже завода бъде спрян, това означава, че това производство след това много трудно ще бъде , обясни Председателят на Федерация Металургия към КТ Подкрепа Людмил Павлов.

"Знаем каква е ситуацията, никой не е срещу града, никой не слага завода на първо място, но водата и индустрията в Перник са едно. Ние търсим най добрият вариант, който е за гражданите и за завода", посочи той.

Двата браншови синдиката към КНСБ и КТ Подкрепа са поискали и среща с премиера, за да обсъдят казуса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Това да не е Сахара, никой няма да умре от жажда, става дума че хората няма с какво да се изперат и изкъпят. Няма нужда от язовир Раянци, има язовир Лобош, те от там не искат вода, ти от Раянци ще им караш. Просто трябва да се забрани ползването на вода за индустриални цели от Студена и толкоз, ако заводът оцелее с вода от лобош оцелее, ако не е рентабилно се затваря и толкова.
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Междувременно метеоролозите: очаквайте затопляне.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Хххх -Уважаеми/уважаема,"с пари жажда не се гаси".Човешкия организъм издържа 7 (седем) дни без вода! Ако Ваш близък предаде Богу дух от липса на питейна вода,ще взривите парламента, но няма да спрете консуматора "Стомана индъстри"-какво толкова един завод ще спре-от 1989г до днес спрените заводи в България са хиляди,милиони останаха без работа и напуснаха родината.Сега ще разберете кое е по-ценно :- изделията на "Стомана индъстри" или човешкия живот?
58
3
 
11
 
! Отговори
Хххх преди 4 години
Ето едно решение на кризата...иска Стомана Перник вода...разбира се можеее .... само че цената вече е 4лв на кубик...6000кубика * 4лв = 24000лева на ден...30 дена * 24000лева = 720 000 лева на месец ...и след 6 месеца Перник ще има чисто нова водопреносна система и течовете ще намалеят...пък тия от Стомаана след това ако се държат подобаващо може кубика да се намали на 3.99 лева....пък ако не им изнася на Стомана Перник да си носят вода с водоноски....
57
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пернишки бар клиент към барман:- Защо е толкова скъпа тая ракия?- Разредена е с вода...
56
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето затова Перник е в бедствено положение: защото всеки дърпа чергата към себе си, даже и чуждата. Даваха по БНТ 1 филм за тях, как от основни водопроводи има незаконни отклонения към спортно игрище, към жилищни блокове, не се е контролирала забраната за поливане с питейна вода. Доста трябва да играе сопата.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не познавам лицата, нито ситуацията отвътре, но така представено, за мен е съзнателен акт на помощ от страна на кликата покрай Нено Димов да деморализира обстановката.Не е работа на синдикати да определят откъде ще идват ресурсите в едно предприятие. Още по-малко им е работа да се противопоставят на закони, уреждащи правата за ползване на природните ресурси или да се занимават с производствената технология.
54
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кратери, негоден за дишане въздух, лоши условия за живот... Разликата между Марс и Перник е, че на Марс има вода.
53
0
 
17
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
Проблемът е в това, че сериозната инфраструктура като язовири, пътища, ел. и водопреносна мрежа, както и канализация се експлоатират на 250%, а нищо не се прави за тяхната поддръжка. И всичко се дължи на тежка корупция на всички нива. Тая стомана въобще не трябва да ползва вода от този язовир - незаконно е. Единствено е допустимо при бедствие..
52
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странни хора,нали си имат язовир за промишлена вода който е пълен.Не им се дават пари за да си направят тръби,канал и помпена станция.И като пресъхне язовир "Студена" така или иначе ще си ползват техният язовир.Защо правят лошо на хората?Да не си правят сметка като приключат със "Студена" да ги свържат към язовир Искър?
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прецедент, сажи нещо за времето утре, че път ме чака, не се занимавай с неща, които не са ти в компетенцията. Виж, ако мислим стратегия, как да превземем Москва, ще отворим старите ти планове с двата бойни катера и онзи безмоторния самолет, ще е паметна победа. Но не му е времето сега, ходи да измиеш чиниите сега
50
0
 
12
 
! Отговори
изход,библия глава 4 преди 4 години
Ако беше допостроен язовирът в Земенското село Раянци,нямаше да има проблем.Но през 1990г стоежът беше демократично прекратен,въпреки вложените доста средства.30 г никой не си мръдна пръста и се случи случката.За всичко има милиони,но за язовира-не.
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 47Не се учудвай на Роско Плевнялиев, той напоследък се осветява в критикарска светлина, за да даде заявка за включване отново в политиката. Той е абсолютен под-лец! Няма да му мине номера - добре го опознахме!По темата - нали знаете другото значение на Синдикат? Мафия!
48
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички синдикати са етап в корупцията
47
0
 
21
 
! Отговори
Ха, ха,ха,.... преди 4 години
Защо не попитате , как Директорите и служителите на ВиК , са се нагушили с по 2-3-апартамента , вили , вилни места , пари на влог и , с какви пари пращат децата си да учат в Зап. Европа??!Питайте например Валери Димитров Иванов от ВиК-Монтана от къде са му парите.От заплата или от рушвети.
46
0
 
27
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМИ ПОНЕЖЕ СТЕ ШАРАНИ --ПЛАЩАЙТЕ НА СИНДИКАТИТЕ , ЧЛЕНСКИ ВНОС , ЗА ДА ВИ ПРОДАВАТ НА ЕДРИЯ БИЗНЕС , КАТО ЖИВОТНИ ЗА КЛАННИЦА!ВСИЧКИ СИНДИКАТИ СА --ПАРТИЙНИ МЕНТЕТА!!!
45
0
 
32
 
! Отговори
a преди 4 години
Синдикатите в България винаги с готовност поставят интересите на работодателя над тези на хората и работниците! Незнам какво са всъщност, но със сиурност не са синдикати :)
44
1
 
35
 
! Отговори
Богомил преди 4 години
До Анонимен 38Оборудването в "Стомана" вече е на световно ниво, не е като това, което беше в "Кремиковци". Не се изказвай неподготвен. Друг е въпросът, че им е по-изгодно да използват питейна вода. Не е луд този, който яде зелника, а този, който му го дава. Друг е въпросът също, че българските синдикалисти отдавна са бизнесмени.
43
3
 
12
 
! Отговори
гого преди 4 години
хората продават имоти на безценица, живот няма по високите махали, Тева и Църква, евала Герб евала Баце
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
учудващо за Роско Плевнелиев, доста критично се изказа за правителството. Нено не е единствен бушон, оназ кикимора от МРРБ да се готви, разни директори на дирекции несменяеми и те и в двете министерства, подвеждали министрите си.