Клошар превърна двора си в сметище, заплашва с нож съседите

Хората се оплакват от непоносима миризма, страх ги е от пожар
14
Клошар превърна двора си в сметище, заплашва с нож съседите
Снимка: Булфото, архив

Частен имот, превърнат в сметище, тормози обитателите на цяла улица в русенския квартал "Средна кула". От години живеещите там не могат да направят нищо, за да попречат на съседа си да складира всякакви боклуци в двора. През лятото се носи непоносима миризма, а през зимата хората се страхуват от пожар.

Съседът бил агресивен, заплашвал с нож, казват още живеещите в района. Подавали жалби до редица институции, никой досега не им е помогнал. От общината почистили  само тротоарите. А в двора си, мъжът е натрупал боклуци с височина близо 2 метра.

Хората се страхуват от зарази.

"Преди няколко години се беше запалило тук, за малко да запали и моята къща", разказва съседът Огнян Иванов пред Нова тв.

"През март 2019 г. е направена първата проверка от община Русе, направено е предписание. През май е втората проверка, след нея е съставен акт, който от юли 2019 г. прераства в наказателно постановление на стойност 1000 лева. Лицето поради недостатъчни финансови средства е постигнало споразумение да плаща разсрочено наложената глоба”, заяви зам.-кметът Димитър Недев.

По думите му общината няма право да влиза в двора, за да почисти.

"Всички документи са предадени в Първо районно полицейско управление", заяви Недев.

Той обясни, че такива сметища струват на община Русе 250 000 лева на година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: сметищеРусеКлошар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Бай *** Само когато да изземват ракия влизат иначе не могат. Когато им отърва да влизат а сега не става много ще им замирише
9
2
 
2
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Браво на човека! Хубаво е човек да събира ценни стари вещи, да уплътнява пространството и да увеличава ентропията.
8
0
 
7
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Как така не можели да влязат в двора му да изчистят ***,Ами ако складираше опасни химични вещества,биологични отпадъци,пак ли нямаше да могат да влязат.
7
0
 
6
 
! Отговори
пф преди 4 години
Трябва разбиране, а не саморазправа. Човека има нужда от подкрепа. Това е вехтошарство и е много силна психическа зависимост, познавам такива хора. Добри хора. Те не са виновни, Просто не го осъзнават. Когато ги натиснете, става по-лошо. Трябва професионалист. Малко по-адекватно бе хора. Искате да решите проблема или просто да отстраните човека. пфф
6
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
То един премиер превърна държавата в сметище,та за клошар ли ще се кахърим....
5
3
 
4
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 4 години
Путинови фейкови новини...целят да омаскарят нашата партия-кърмилница ГЕРБ.
4
5
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Това е избирател на герб, само да сте го пипнали.
3
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Това само в нашата страна миже да се случи, е, може би не само в нашата, а в подобни на нея. Да изринат отпадъка и толкова, какво го галят този като малко детенце, може ХЕИ и наистина психиатър да се погрижат!
2
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Да се освидетелствува от психиатър, трупането на *** било психично заболяване. Има много хора, които трупат не точно отпадъци, а ненужни стари вещи понеже щели да им трябват, и просто си умират така, затрупани с тях. Всеки познава по няколко такива и близките им водят на практика доживотна борба с това. Затова при този случай трябва къдействие от психиатър и да се изринат отпадъците.
1
3
 
25
 
! Отговори
шматка преди 4 години
Криво разбрахме и социализма и демокрацията.Това че в твоя двор можеш да правиш каквото си искаш е поредната нашенска простотия.В Канада ако искаш куче първо питаш съседите дали може.