Отмъщение ли стои зад взрива във Варна? Установяват двете жертви с ДНК експертиза

Един мъж е обявен за общонационално издирване, той е заподозрян
14 яну 2020 08:57,
42

Три експертизи - химическа, биологична и съдебно-медицинска ще установяват какво е довело до взрива във Варна и кои са жертвите на трагедията в кв. "Владиславово".

Ще бъде направена и ДНК експертиза, днес ще бъдат предоставени пробите в Съдебна медицина обясни Красимир Конов, окръжен прокурор на Варна.

Още по темата

"Назначена е химическа експертиза, която има предмет да изследва всички иззети находки при първоначалния оглед. Експертизата е назначена на специалисти от отряда за борба с тероризма в София и очакваме заключения в най-скоро време", обяви  Красимир Конов.

Самоличността на двете жертви все още не е установена. Окръжният прокурор посочи, че двата трупа са намерени в съседни апартаменти.

Той не отрече, но и не потвърди информацията, че единият от двата трупа е на заподозрения за взрива Веселин Димитров. Полицията обяви за общодържавно издирване мъжа, живял във взривения апартамент.

Предполага се, че Веселин Панов Димитров е взривил жилището заради проблеми с жената, с която е живеел на семейни начала. Издирваният мъж е на 66 години, бил е военен, след това е работил в полицията, откъдето е бил дисциплинарно уволнен за корупция.

"Няма данни за неговото психическо състояние, което да буди притеснение. Разпитани са негови близки и роднини, днес продължаваме с установяване на други хора от неговия кръг и продължаваме с разпитите. От 6 януари има заповед за незабавна защита, по силата на която на Веселин Димитров е заповядано е заповядано да напусне жилището, което е обитавал и да не приближава жената на по-малко от 200 метра", заяви пред Bulgaria ON AIR Красимир Конов.

Окръжният прокурор заяви, че са разпитани близки и роднини на Веселин Димитров. Засега прокуратурата няма данни, че психологическото състояние на мъжът е било нестабилно.

"Съседи са чули шум, който са определили като местене на мебели. Не сме наясно кое е първичното - дали взривът и е последвал пожар или първоначално е имало пожар, в резултат на което е последвал вривът. Всичко е станало към 4 часа сутринта, хората спят по това време", каза още окръжният прокурор на Варна.

И подчерта, че се работи по всички хипотези - както от нелеп инцидент, така и до умишлени действия. Все още обаче е трудно да се каже къде точно е огнището на горене, днес ще се продължи с допълнителните огледи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
ХАхахаха, това фуражките до един са психопати. Имал проблеми с жената с която живеел... Ами да беше срутил целия блок, за да й отмъсти :)))
36
1
 
2
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До пецата Сценарият ти е добър, но не съответства на реалността. Варненси сайт публикува "изповедта" на въпросния Веселин дни преди инцидента. Нито е беден, нито е без жилище. Големи лъжи изговориха също и съседите му.
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбеТез експертизи всички знаем как ги правят...Каквото кажат МВР шефчетата и Суджука - това пишат пишман "експертите"Нещастни корумпяги и майките си биха продали.После се бесят по катерушките, удовлетворени от съвестно свършената си работа в разкриване и разобличаване на престъпления...
34
0
 
3
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До пецатаНе е така.Ако жената е влязла на готово в Хапартамента ще има да взема още повече че те не са имали и брак.
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно е сигурно - Калинките на ГЕРБ в МВР не могат и не се и стараят да разберат какво точно се е случило и ще ни изманипулират подхвърляйки ни някаква версия като за онези 80%, която версия тези 80% ще разрухата сякаш е истина. Най-често ни манипулират със самоубийство или че някой роднина или клошар е престъпника.
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май жената, с която е живял е взривила жилището, за да прикрие, че го е убила.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възможно е този, когото наричате убиец, да не е виновен за взрива.
30
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма данни за неговото психическо състояние, което да буди притеснение. - e kaк да няма - 66 годишен цел живот "шапка на тояга", само глупости е мислил - военнен, после полицай, пенционер - системата го убива, убива и още двама - дефицит на трудова дейност е деградирала този индивид, повредила му е чипа, като на 8о% от българите и 100 от лЮляците! те реално вече не мислят като човеци! тва е! 57
29
0
 
1
 
! Отговори
някой преди 4 години
До АнонименНе че нещо, но тези които живеят в други часови зони има какво да коментират и за там! И между другото, аз нямам работно време!
28
0
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
И къде ще се смотае 66 годишен човек без пари в 21 век???За нова самоличност и документи и живот на чисто на друг континент трябват поне 2 милиона долара и то ако не се усетят навреме да ти издирят и да ти блокират сметките.Точно пък тоя от панелката във Варна ще се смотае някъде. Братя Галеви, Цветан Василев и някои други може, но тоя от панелката с 2 кила тротил от поделението едно време няма къде да се скрие.
27
2
 
3
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Има експертизи и лаборатории, ама трябва и ВРЕМЕ за тия експертизи, то не става така за 45 минути колкото е един епизод по телевизията.Като си свършат работата хората ще обявят резултата, къде се буташ като първи пред женския си родител?
26
2
 
5
 
! Отговори
Не е отмъщение! преди 4 години
Полицаят искал да свали само боята от стените, щял да ги боядисва. Малко объркал дозите, все пак е бил полицай, простимо му е! Ако заварките на панелките бяха по яки, нямаше да паднат стени.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбеКои Вие ще ми донесете ?
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АбеАбе нали затова имат техника и лаборатории. За какво са им като проверката ще отнеме 100 години а дотогава тоя кой знае къде ще се смотае. Аз не съм специалист, ама живеем в 21век а не в миналия...а ако няма достатъчно модерна техника, значи някой пак не си е свършил работа. И най-лесно тогава родната полиция хвърля случайни обвинения "по непредпазливост" и хъката мъката
23
0
 
1
 
! Отговори
Абе преди 4 години
Може да има лични документи, те специално са негорими, може да има останали часовник, ланец, пръстен и други лични вещи, но това са КОСВЕНИ улики, още повече че човекът е работил военен и полицай и знае как се разследват такива случаи.Може да е почерпил някой клошар да го заведе там и да подхвърли часовника и пръстена си, а после да напусне страната с фалшив паспорт, който си е поръчал предварително.Затова се работи по няколко версии едновременно, ДНК не може да се фалшифицира
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някойЕми значи пак като теб м? Нали се сещаш, че не всички са на работа докато ти коментираш в работно време, някои хора учат, други живеят в друго часово време.Това, че за теб е работно време не значи, че за всички е.... нали?А до останалите,които защитават психото,дано не попаднете на такъв съсед като него,който може да не ви убие, но пък може да унищожи имота ви
21
1
 
6
 
! Отговори
Абе преди 4 години
До умника Втори ден не могат да определят дали едната от жертвите е всъщност самият убиец, защото тоя си е абсолютен убиец.....нямам думи. А ако не е той какво ще правим?Ти знаеш ли какво остава от човека след такъв взрив - парчета изгоряло месо размятани и залепнали по стените, все едно си пекъл принцеси с кайма във фурната и си ги забравил и си ги изгорил.Да ти донесем на теб едно парче изгоряло месо вкъщи да ни кажеш от кого е? Може да има лични документи, часовник, пръстен и др но това с
20
1
 
4
 
! Отговори
???х преди 4 години
Няма никаква информация, която да показва, че бившия полицай е виновен за взрива, но някои тук коментират ли коментират.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От кой вестник е крадена Новината?
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
военен и полицай.вече пенсионер.*** като талпа но озлобен че е безпомощен беден и грозен.направил грешката да ремонтира чужд апартамент на някаква женска *** като него но по-млада.гледал и сина .а не поглеждал своите дъщери и сега като е беден ,дърт и грозен .тръгнал да взривява.дори своите не го искат помнейки какво е правил на младини.хак му е.но жалко за съседите.