Жената на издирвания Веселин – на защитено място

5 семейства в общински жилища след взрива във Варна
15 яну 2020 10:44,
22

След взрива в жилищен блок във варненския квартал "Владиславово" двама души загинаха, а 18 други пострадаха. Седем души бяха настаненни за лечение в болница, а сред пострадалите са и три деца - на 7, 10 и 11 години. 36 семейства останаха временно без дом.
Още по темата

В първия ден само едно четиричленно домакинство е потръсило помощ за настаняване в общинско жилище и е било настанено веднага. На втория ден след взрива още три двучленни семейства и едно тричленно са се обърнали към общината за подкрепа.

"Настанените семейства ще останат в общиските жилища колкото е необходимо", заяви директорът на Дирекция "Социални дейности" в община Варна Таня Василева.  Тя припомни, че в социалните услуги на общината има психолози, които могат да окажат съдействие и подкрепа на семействата.

Кметът на район "Владиславово" Николай Костадинов увери, че всички се стараят хората да имат възможност да се върнат по домовете си в максимално кратки срокове.

"Не само вчера, а и онзи ден имаше огледи на сградата. На първо четене нещата изглеждат нормални, но комисията трябва да излезе със заключение. Важно е да се установи първо електроподаването и водоподаването, за да сме сигурни, че след като сградата е устойчива, хората могат да се върнат по домовете си", обясни Костадинов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Издирвания 66-годишен бивш полицай Веселин Димитров сякаш като зов за помощ изпраща писмо до варненското издадение Varna24.bg, в което разказва за живота и драмата с жена си - Антоанета. Последващите действия на мъжа водят до едно заключение – отмъщение от ревност.

Издирваният Веселин в писмо: Стоя и гледам в нищото. Убит съм!

"Антоанета е изключително стресирана след този инцидент на фона на 20 години домашно насилие. След като ни открива, Антоанета подава молба за защита от съда. Впоследствие е настанена на сигурно и защитено място, последва издаване на заповед за незабавна защита и седмица след това се случва този инцидент", разказа Анa Николова от фондация "SOS-семейства в риска".

Тя бе категорична, че този инцидент е ясен пример за това, че домашното насилие по никакъв начин и по никакъв повод не бива да се омаломажава.

Иван Иванов и семейството му са се събудили от взрива обградени от пламъци. Съпругата и детето му са в болница. Радва се, че е намерил кучето си сред руините на апартамента, където то е прекарало два дни без храна и вода.

"Искам да благодаря на екипите от "Бърза помощ" и на пожарникарите, които ни измъкнаха от ада, в който бяхме. Няма да се върна повече тук, след тази травма, която преживяхме аз и семейството ми. Живея трети живот вече. Засега искам само семейството ми да се върне при мен от болницата, пък другото ще го мислим", сподели Иван.

В болница ще остане за лечение само една 80-годишна жена. Всички останали предстои да бъдат изписани още днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Така и не показахте снимката на издирвания Веселин, защо? Тайно ли се издирва или как?!
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То трябва да проверим във всеки блок дали няма една 50г. разведена нимфоманка,която да е прибрала някой пенсиониран полицай ,че и нас да ни взривят отпадъци човешки!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АЗ ОБВИНЯВАМ МЪЖА, ЧЕ НЕ СИ Е ОСТАВИЛ ОБРАТЕН ХОД- ДА СИ ВЗЕМЕ ЧАНТАТА И ДА КАЖЕ ЧАО, ИМА И ТАКИВА ХОРА, КАТО НЕГО, КОИТО КАТО ОБИКНАТ Е ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ ИЛИ ПОНЕ ДО ГРЪМНАТ БЛОК. ДАНО ВСИЧКИ СЕ НАУЧИМ ОТ ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ- НИКАКВО ДОВЕРИЕ ДО КРАЙ, КОГАТО ТЕ СТЕГНЕ ЧЕПИКА НАПУСКАШ БЕЗ ДРАМИ И ВЗРИВОВЕ ЖИВОТЪТ Е ЕДИН И НИКОЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА БЪДЕ МАНИПУЛИРАН, ОБИЖДАН, НАВИКВАН, СЛЕДЕН, ДА ГЛЕДАШ ОБИЧАНИЯ ЧОВЕК ОПИЯНЕН ОТ АЛКОХОЛ И ДРОГА, ПАДНАЛ И ЗАСПАЛ В ТОАЛЕТНА И НА ЦЕМЕНТА, БИТ.
19
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само който не е живял с насилник може да обвини жената, че не го е напуснала по-рано. Не знаете и по-добре да не знаете, какво е да живееш с някого само защото ти е обещал и знаеш, че е способен, да убие семейството ти ако го напуснеш. Като ти каже, че ще убие родителите ти, например, къде ще ходиш, ще търпиш и ще мълчиш, че и пред хората ще разправящ, че е най-прекрасният съпруг на света! И дали имате брак или не, няма значение. Просто не можеш да избягаш! Така, че не обвинявайте жената за нищо
18
1
 
9
 
! Отговори
Бонж преди 4 години
Който си мисли, че ей така си тръгваш от насилник, си го мисли, защото не го е преживявал. Няма тръгване, братче! Ако успееш физически да избягаш се почват следене, заплахи във всякаква форма, непрекъснато мейли с обиди, перверзно съдържание и пак заплахи. Децата ги използват като средство за натиск. В полицията реват и разказват сърцераздирателни истории. Ако не им се вържат почват да измислят гнусни такива. Някакъв ад е! Трети накрая застрелват, взривяват, всеки според болната му фантазия.
17
2
 
8
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Те не са женени, могла е по всяко време да му каже да не идва в дома и.Ако не знаеш, семейството има тогава когато двама души се събират да живеят заедно. Това че не е сключен граждански брак, не го прави по малоценност. Има хора които имат деца по време на общото си съжителство и без брак живеят цял живот. Тя защото е била npocта! На такъв дюмбелин, трябваше да му покаже вратата още при първото насилие.
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не очаквате да си признае, че с години е тормозил семейството си? ---------Какво семейство бе, ***!Те не са женени, могла е по всяко време да му каже да не идва в дома и. Какво документирано домашно насилие има за 20 години, за да се изкарва жертва?
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не е казал, че го оправдава за взривяването, но че жената е ***, е извън всякакво съмнение. Не може да излезеш и да кажеш, че някой 20 години те е тормозил и ти си търпяла, при положение, че нито е вързана със синджир, нито с брачен договор. Ясно е, че е стояла заради облаги, тоест го е доила.
14
1
 
10
 
! Отговори
Бонж преди 4 години
Психотата тука дето смятат, че да взривиш апартамен, защото жената ти те напуска, трябва да се водят на отчет в съответните институции, за да няма други взривени. Предвид взрива жената с пълно и вече доказано за жалост право е подала молба за защита. Трагично, че толкова хора оневиняват постъпката му.
13
1
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Когато изпаднеш в тази ситоация единствено тогава може да разбереш,какво означава в името на доброто,в името на семейството ти да даваш всичко.Ти не си потърпевш, а ***! Когато нещата опрат до там, че да се делите в семейството, то това не е семейство. И ако имаш, какпка доблест би трябвало да подадеш молба за развод. Такива дето се изкарват жертви, без да са, са ми много rнycни.
12
8
 
0
 
! Отговори
потърпещ преди 4 години
Когато изпаднеш в тази ситоация единствено тогава може да разбереш,какво означава в името на доброто,в името на семейството ти да даваш всичко.В същото време твойте пари са общи а на съпругата ти лични ( 40 г не може да разбереш какви пари получ.Отнасяш се винаги културно,не обиждаш но теб започва да те мисли за наивен и започва да те обижда и тормози по най различни начини.В даден момент децата се устроили и ти вместо да те умори женати,подаваш за развод - пол. съпруг.приз. и се оказв на улиц
11
6
 
5
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Истанбулската конвенция къде е?Ако тя беше налице, нямаше да се стигне до тук!
10
1
 
16
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ха ха ха, сега жената виновна!Абе аланколоувци, вие разсъждавате ли малко. На дюмбелина каква му е работата - да гърми сумата народ, само защото жената искала да го напусне....?? Ами хора се събират, хора се разделят и щом единият чувства липса на уважение, любов и разбирателство естествено, че ще иска да прекрати връзката. Тя да не му е робиня до живот, А?
9
1
 
11
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Това не се ли класифицира като терористичен акт? Като го фанат, да му резнат пинг-понгите на тоя самозван 'светец'
8
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе истината ще излезе. Този е имал и друго семейство, ако беше засвет, щеше да е с него. Самия факт, че доведения му син не иска и да чуе за него! Тази жена от хубаво не е отишла да търси помощ! В такива центрове, веднага познават жертвата на домашен тормоз! От писмото, което беше публикувано, какво ми направи на мен впечатление- жената преди години е искала да имат общо дете, но насилника- егоист- маняк е отказал, той е искал просто да доминира, да мачка и да я направи зависима от него! 20г!!
7
3
 
21
 
! Отговори
пфу преди 4 години
Ей нали знаете, че един манипулатор, така ще извърти историята си, че друг да е виновен, а той светец! Не вярвам и на една дума от писмото на психото! Явно детето й е пораснало и жената е събрала смелост, решила е да се отърве от насилника! Самия факт, че психото уби невинен човек, унищожи домовете на толкова хора, говори, че той няма релана преценка за добро- лошо, не мисли за последствия! Този си е живял в собствен свят, все той прав, все го използвали, все недооценен! Насилник, психо маняк!
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдаааа, да знаете точно жената е виновна, че не се е оставила да я бият още 20 години. А ако вие приемате това, което е написал този психо в писмото за чиста монета, наистина сте много наивни! Естествено, че милият той ще се изкара невинна жертва на една зла жена и на целия свят. Да не очаквате да си признае, че с години е тормозил семейството си? Показателен е фактът, че доведеният му син, който уж отгледал с любов, не иска да го вижда. Интересно, защо? Сигурно заради хубавите спомени!
5
14
 
3
 
! Отговори
мьс преди 4 години
Доколкото прочетох писмото на издирвания, тая е била голем ***!
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На тая не й е чисто косъмчето, да знаете. Само бившия Ушев защо се изцепи точно по този начин, ама айде... То от полицайче кво да очакваш....
3
10
 
10
 
! Отговори
Бай 100ян преди 4 години
Тая още ли е жива бе .?!?!Нали беше взривена .Ех Веселине, Веселине сега друг ще трябва да ти довършва работата !!