Заради безводието: Протести и в Дупница

С пресъхнали чешми са всички в района на главен път Е-79
15 яну 2020 21:20, Красимир Ангелов
28

Протести срещу безводието готвят и в Дупница. Водата за промишлени нужди в града и околността от два месеца е спряна, а представители на местния бизнес са притеснени, защото не знаят докога ще продължи режимът.

Районът, в който от месеци не тече и капка вода, се простира на огромна площ. С пресъхнали чешми са всички автокъщи, ресторанти, магазини и кафенета в района на главен път Е-79 край Дупница.

"Няма домакинство, няма нормален човек, който да не иска сутрин, като се събуди, да не си измие очите, да не се приведе във вид, който да тръгне да работи", обясни Валери Здравков, който е собственик на автокъща.

В автокъщите са категорични, че вода харчат само за битово-питейни нужди. Хората в района сами търсят варианти за снабдяване с вода. Инвестицията в сонда е около 10 000 лева, но алтернатива няма.

"Трябва да се намери виновникът, който източва тази вода, но това не сме ние, автомобили, автокъщите и такива дребни предприятие около нас. Това си е битовизъм, който има нормалните нужди", каза Георги Грозданов пред Bulgaria ON AIR.

В уведомителните писма, които хората са получили, не се съобщава за краен срок на тоталния режим. От ВиК-Дупница обясниха, че в района на автокъщите въобще нямат изградена мрежа и дори и да искат, няма как да доставят вода.

От Община Дупница подчертаха, че няма как да решат проблема, защото не зависи от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
4
 
! Отговори
Стойте и преди 4 години
Драскайте само нищо няма да стане.Вече се правят на слепи не искат да виждат проблемите.И журналята се правят на слепи не отразяват.
22
1
 
4
 
! Отговори
???? преди 4 години
КАТ НЯМА ВОДА.,, М..ПИЙТЕ ЛИМОНАДА БРЯ!!!
21
0
 
8
 
! Отговори
ЛЮБОПИТЕН преди 4 години
Ами да продължава интензивното сечене на горите от любимците на БХК.Спомням си преди години имаше един репортаж за налагане на квоти за сечене и ограничаване на сечта.Бяха излезнали да протестират някакви същества,които с много компромиси можеха да бъдат приобщени към човешкият род.Като те могат само да секат,а не от отсечените дървета да бъде произведено,нещо,я мебели,я паркет,я дъски,а единствано само за огрев и дървени въглища,които се изнасят за Гърция.Няма гърците да си секат горите
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Молитви и молебени през ден..това е начина..и да ядат бахура на кака Лойка от с.Банкя...
19
0
 
10
 
! Отговори
Иво преди 4 години
Кризата тепърва предсрой, за съжаление. Да почват с молитвите за дъждовна пролет инак ще си говприм догодина за вода, поне
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Перник уж сурвачките били от винкел. Да, ама не е железен, а пластмасов. Сега разбирате ли защо не вземат сурвачките перничани и да скочат до жълтите павета. Само може да се снимат с тях, но вода пак няма. А лозето иска яка мотика!
17
1
 
17
 
! Отговори
Лойко Дебелян Доган преди 4 години
Налягайте си парцалите, че първо ви спираме водата, после и въздуха ако се наложи! Айде на тръстиката да копате, че да има какво да краднем!
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато в София водата спре и имотите, дето сте ги накупили, станат за по 1 лев и се юрнете по "провинцията" да си купувате селища, тогава ще ви питам. Не, че ще ми отговорите. Все пак "кореняци софиянци" няма - от една София, дето е била 15000 заедно с джамиите... а сега е 2-3 милиона. То е смешка.Та тогава, като се отправите в селата, за да оживеете, ще трябва да лъжете... защото и не знаете кои сте и какви сте... Бог да Ви е на помощ!
15
14
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво ни интересуват водните проблеми на Гъзница?Ваши: Маорите
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Перничани + Дупничани= Много добра комбинация!Време е българи
13
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля тоя от автокъщата да каже тогава каква вода използват ако течащата е само за битово-питейни нужди.И какви са битово-питейните нужди в една автомивка?
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай ви *** е озлобена пиянка, готов да се обърне срещу своите, само за някой цент в повече.Лягай, да се не излагаш, утре ще те е срам и пак ще хванеш да душиш бутилката
11
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** не е комплексар.Четете правилно Алеко Константинов. Уж навсякъде му се смеят, но навсякъде го приемат. Четете произведението, не става въпрос за съвременния филм.
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия са нагли протестират че нямали вода за промишлени нужди, а хората в Перник нямат вода за пиене и миене.А тоя собственика на автокъщата много му повярвах,че с водата за промишлени нужди баш ще си мие очите сутрин, както и другите "закъсали"ресторантьори и чорбаджии
9
3
 
3
 
! Отговори
Бай Ви Ганя преди 4 години
Некои тука много бъркат. Бай ви *** никога не е бегал от България. Може моя милост да е изръшкал светото, но милее за родното и винаги се връщал. Той пачките ги носи от вън, а не да ги изнася. И го кара полека. А май ви заболе, а. Май тоя с полеката на себе си говори. А колкото за заканите от 90-те ги има на запис. И тогава имаше скрити камери. Но като му дойде времето.
8
1
 
17
 
! Отговори
от вътрешна информац преди 4 години
Покупката на новия правителствен самолет (55 милиона) е забързана за да може да докара на бедстващото Пернишко население вода от река Нил - заради което Премиера е в момент на официално посещение там!Вервайте!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ви ГаняТакива комплексари като теб, въобще не ги разбирам. Карай по-леко, не се напрягай!
6
22
 
3
 
! Отговори
Бай Ви Ганя преди 4 години
Тролете ***, тролея на каманизъмъ отидЕ в трета глуха. Ей така при каманистическото правителство на купоните 90 -та година, каманистите ни плашеха по опашките за полагащите се 2 кофички кисело мляко и един найлонов плик прясно: "И кокали ще ви накараме да ядете" и слюнка от злъчна злоба пръскаше свистейки в зъзнещото сутрешно зазоряване сред наплашената и сива човешка върволица пред вратата на супермаркета, но заедно с първите лъчи на слънцето грейваше лека усмивка от удоволствието от бъдеще
5
2
 
22
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Абе на калпав народ случих - не иска да яде асфалт, ама иска вода да пие!
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до това води Лойковизма! 10 години крадене и съсипване тотално!