Близо 13 млн. е-винетки са закупени от началото на годината

В края на февруари изтича валидността на още 1 млн.
16 яну 2020 19:10, Ния Христова
8
Близо 13 млн. е-винетки са закупени от началото на годината
Снимка: БГНЕС

Агенция "Пътна инфраструктура" отчита ръст в търеснето на електронни винетки, съобщи bTV. От началото на тази година са продадени повече от 275 000 стикери при близо 206 000 за същия период на миналата година. Постъпленията са общо 15 млн. лв. Част от парите обаче идват от чуждестранни шофьори, които минават през страната. За малко повече от две седмици българските шофьори са дали близо 13 млн. лв. за винетки.

От началото на 2020 г. до този момент годишните винетки си остават най-предпочитани, следвани от седмичните.

Със започването на 2020 г. са закупени е- винетки за 85 000 превозни средства с чуждестранна регистрация. 34 000 от тях са тежкотоварни и близо половината са с турска регистрация.

Край на месец февруари 2020 г. трябва да изтече валидността на повече от 1 млн. годишни е- винетки за леки автомобили.

АПИ напомнят да внимаваме при вписването на данните на превозното средство, защото при грешка в регистрационния номер не може да се направи корекция и ще се наложи да си закупим нова винетка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хал хабер си нямат журналята. Пишат на ангро!!..данните са съвсем иначе.....просто но дълго за писане. Никой не пише за стачката в Словакия срещу тол-а там. Нашият ще е пълен паприкаш , с крайна цел таксуване на леките коли. 15 %комисион...плюс толаджии и коли и....какво ли не.!! Ако бе изгодно тол- гърците нямаше да са на бариери
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ан тетака. Купувайте на АПАЖИИТЕ вминетките за да може по хубаво да се преметате по заледените варовити пътища. Само за седмица поради красиво заледените пътища се изпотрошиха десетки автомобили а днес за капак и верижна катастрофа пак поради заледен варовит асвалт с неуточнен брой автомобили щото некои от сеяндурите немогат да броят, но иначе броят дебелата пачка.
2
1
 
10
 
! Отговори
Аполо преди 4 години
Абе, я си оправете заглавието!"Близо 13 млн. е-винетки са закупени от началото на годината"И "близо 13 млн лева За е-винетки.."Това са две различни неща
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сожука вече ги е опукал.