Жена в мозъчна смърт дава шанс за живот на няколко души

Нова донорска ситуация е регистрирана в Плевен
20 яну 2020 15:46, Красимир Ангелов
6
Жена в мозъчна смърт дава шанс за живот на няколко души
Снимка: Булфото

36-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт, ще даде шанс за живот на български пациенти от листата на чакащите. Близките на донора са дали съгласие негови органи да бъдат трансплантирани на нуждаещи от животоспасяваща операция, съобщава от Изпълнителна агенция "Медицински надзор" към здравното министерство.

Още по темата
Това е първата донорска ситуация за годината в Плевен. Тя стана възможна благодарение на координираните усилия на ЦСМП – Плевен, ЦСМП – София и Национална служба „Полиция“, осигурила ескорта на медицинските екипи.

През 2019 г. в плевенската болница са реализирани две донорски ситуации, в резултат на което бяха осъществени седем трансплантации - на черен дроб и бъбреци.

Изказваме своите съболезнования към близките на починалата жена и благодарност за съгласието им в този труден за тях момент да дарят органите на тяхната роднина на непознати хора, пишат от здравното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Читпункт.Кретенизмът не ми е природа.Реалностите ни допират дотози казус.Спрямо човека ,неказвам нищо.Знам ,че насоката, в която серазвива здравеопазването е да се Търгува.Докторите го повтарят,че сатърговско д-во.Наблюдавам,колко хораси заминаха ,щото са добра наивна"стока". На мой познат ,така му наместиха крака,че стана...неми се пише
5
4
 
2
 
! Отговори
плевенчанин преди 4 години
Все в Плевен има донорски ситуации. Почвам вече да се притеснявам.
4
10
 
3
 
! Отговори
ТикваСъм преди 4 години
Бойко кога ще даде шанс за живот на хората?
3
4
 
29
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Вместо да замълчите и сведете глава в памет на донора и в почит на благородния жест на близките, вие сте взели да драскате глупости. Как поне малко човешко не проговори във вас?!
2
9
 
5
 
! Отговори
Не разбрах преди 4 години
Защо полицейски ескорт на медицинските екипи. Единственото, за което се сещам е осигуряване на коридор за бързо придвижване. Като не пишете подробности и започваме с догадките. Не става ли по-бързо с хеликоптер
1
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хванаха ни за канарчета.Продават никарантията най официално.Даже и борса може да открият ,и промоции. Статията е за надуваеми балончета. Видеонаблюдение на операция,инакпенсионерите си заминават -задължително.Ще посегнат и на младото,все пак става въпрос за стока.