Блокът саниран, като новичък. А навън – купчини с боклуци

Полиция връчи глоби на жителите на култовия блок "Кармен" в Казанлък
Обновена: 22 яну 2020 14:40 | 22 яну 2020 14:40, Красимир Ангелов
96

Снимка: БГНЕС

Виж други галерии »

Община Казанлък наложи глоби на собствениците на апартаменти в цял блок в ромския квартал "Кармен" в града.

Санкциите са заради замърсяването на пространството около блока, съобщава БГНЕС.

Още по темата
По разпореждане на кмета на Казанлък Галина Стоянова служителите на звено "Екоконтрол" наложиха глоби на всички апартаменти, заради изхвърлянето на боклуци от терасите. Те са максималните по чл. 133 от Закона за управление на отпадъците.

Който не бъде открит днес, глобата ще му бъде наложена в следващите дни.

Това е първият етап от акцията
. Ако не се предприемат мерки и ромите не спрат да изхвърлят отпадъци около блок "Кармен", ще има по-тежки санкции, категорични са от общината.

Блокът от години е емблематичен за ромската махала в града на розите. Той е разположен в непосредствена близост до жп линията София – Бургас и купчините с боклуци, както и изключително лошото му състояние, шокираха пътуващите във влака.

Блокът вече е саниран и изглежда много по-добре, но навиците на живеещите в него да изхвърлят боклуците си под прозорците остават.

За разлика от тях, жители на квартала не един път са почиствали пространството около култовия блок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
1
 
! Отговори
*** преди 4 години
Лелееее катун в блок
54
1
 
3
 
! Отговори
Сив преди 4 години
Къде се е чуло и видяло *** да живее в блок?Винаги е било така там!
53
1
 
6
 
! Отговори
Ром преди 4 години
,,,а конят живее в спалнята при децата
52
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 4 години
Добро начало
51
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на тая кметица..престраши се да си свърши работата ...дали има още смели кметове в България
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 52Ама ти не уточняваш дали първо ще евакуираш населението от блока или ще изчакаш да стане 3.00 ч. след полунощ и тогава ще палнеш отпадъците, съобразявайки се с това, дали вятърът вее в посока към блока?
49
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изгорихме хиляди тонове вносна суровина от Италия, предлагам и на това да се палне една клечка и да стискаме палци да стигне до блока.Палне ли се блока ще се реши и проблема кардинално - няма блок - няма проблем.
48
7
 
15
 
! Отговори
Тафров Пендолфинито преди 4 години
На кака Бойка любимия хелекторат...
47
1
 
43
 
! Отговори
ДОКОГА ?!?! преди 4 години
Докога ще ги отрупват с бонуси, а те ще се подиграват със законите и с подзаконовите разпоредби, въз основа на които се крепи цялото ни общество и цивилизацията от европейски тип?
46
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВЗЕМЕТЕ ИМ ПОМОЩИТЕНе само това. Нека да им спрат всички видове помощи, за назидание. Недобросъвестният гражданин не заслужава финансова подкрепа, след като е трудоспособен.Но дължимите пари да ги отработят чрез принудителен труд Иначе - затвор и там работа, а не "лежане".
45
1
 
43
 
! Отговори
Кой им даде баница? преди 4 години
Тези платиха ли си санирането? Не, нали?Санирането им е подарък, за чужда сметка, та да им е по-топло през зимата. Браво, бе!А за да се разчистят камарите отпадъци, пак ли ще е за сметка на Общината, с парите на данъкоплатците? Някой от живеещите в този блок плащал ли е някога данъци?Много ли е трудно да ги изкомандват да си изчистят отпадъците и ако не щат или ако пак направят същите камари, да ги изгонят от този блок и да настанят там млади семейства на работещи и учещи хора?
44
1
 
28
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ром глоба да плати?!!!!!!Да бе да- кметицата имитира дейност
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няколко неща винаги са ме изумявали при ромите. Винаги имат страшно много проснато пране. И то нормални дрехи. А ходят винаги мръсни и в дрипи. Ходи с дрипи, а има нормални дрехи и хленчи, че няма пари. А в устата златни зъби. И сателитни чинии. Навсякъде. Вместо да сложи 1 нормална с мотор, оня забива 3-4 за различни спътници. И толкова ли не могат да си изхвърлят *** в кофата? После мрънкат, че имало дезинтерия.
42
2
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Очите 31 Пример за БГ евроинтеграция-евала.Обаче откъде този оптимизъм в последното изречение?та вие 'белите' както се изразяваш постоянно намалявате и за 30г. работа по въпроса-йок.С вечна дружба КПСС-БКП явно не става.
41
3
 
35
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Първо този блок при санирането около него беше изчистено. Второ тази снимка се мултиплицира, слагат се в рамки и се подаряват на Америка срещу България, Козяк, БХК, ООбщество, на председателя на ЕК,ЕП СЕ и на МП на Индия. С кратък коментар под снимката! След 1000 г Българите не успяха да научи ромите, емигрирали от Индия, че задния двор не е кофа за боклък! Моля всички които ги подкрепят и милеят за тях, да ги приберат незабавно. Ако не бг гражданството се отнема и се екстрадират по днк анализ
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
докато не му бръкнеш на човек в джоба няма да се научи...На майка ми и казвах слагай колан като шофираш, тя своенравна. Два пъти я хващаха без колан, сега тя казва на мен!!
39
1
 
18
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ха ха смешТнико, време е и в България да се въведът речипрочни, на западните глоби. За хвърлен фас - 100 евро и оттам нагоре.. Не да ми призоваваш БХК - това се счита за нарушение на обществените норми.При неспазването им да им "режат" от социалните за покриване на глобите. Докато ги оставяме безнаказано (нарушителите) няма да има ред. Само глоби, докато не му бръкнеш на човек в джоба няма да се научи...
38
2
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Всички живеещи в блока, на които им са връчени наказателни постановления да си наемат адвокати или да ползват услугите на г-н Кънев от БХК. В тежест на наказващият орган е да докаже твърдените в АУАН и НП, че извършителят на кокретното деяние по време и.. Ха ха смешТнико, време е и в България да се въведът речипрочни, на западните глоби. За хвърлен фас - 100 евро и оттам нагоре.. Не да ми призоваваш БХК - това се счита за нарушение на обществените норми.
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Еееее, вижте какъв хубав блок са направили за гласоподавателите си ГЕРБGroup.......Айде бе, само за Герб гласували! Гласуват и за Българо-Съветските Палячовци (БСП) щом отпуснат по едно екстра кебабче! А ти В"ерваш ли си че БКП-то е изчезнало от сурата на Лаййннняяррия държавата, не страната България??!
36
1
 
20
 
! Отговори
1 преди 4 години
Ромска им работа! И Бъкингам да им дадат, ще го освинят!