Кара ви се кола на лед, първата писта вече е факт и у нас

Намира се на 70 км от София
22 яну 2020 12:20,
9

Разположена е на малко повече от 70 км от София. Първата писта за каране на лед и сняг е дело на автомобилния  състезател Димитър Илиев и неговия екип. За два месеца те подготвят трасето, което е с дължина над 1 км.
Още по темата


Най-близките подобни писти се намират в Италия и Австрия. И макар че климатът тук  е  истинско предизвикателство, Митко казва, че това не им е попречило  да създадат място, на което всеки може да подобри шофьорските си умения.

България страда от остра нужда и недостатък на автомобилни писти. Проблем, с който се слбъскват всички професионални състезатели и любители на скоростите у нас. Това обаче,  не пречи на българските таланти да пробиват път,  дори там, където ледът се оказва особено твърд, пише Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За гъзарите на пътя не им трябва такива неща, едно е да се гъзариш пред простолюдието, друго е да караш на писти където се вижда какви реални умения имаш да караш при това аудитория е от хора които разбират от това.Така че няма начин да отидат лудите шофьори там, защото това не им задоволява егото.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е хубаво да се правят такива неща, хубаво е шофьорите които искат да бъдат по добри да имат възможност да тренират и да се подобряват именно на писти.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пистите за пътнически самолети отдавна работят !С страшна сила !
4
0
 
16
 
! Отговори
LED преди 4 години
Когато застудее и завали сняг повечето пътища на АПИ са идеални за целта, срещу 97лв винетка разбира се.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама на такава равна и открита писта не е интересно. Няма я тръпката. Става само за първи стъпки на млад шофьор колкото да се научи да дрифтира и да усеща колата.Друго си да пързаляш по някой горски планиски път с голяма денивелация. Като се натрупа сняг и като минат снегорините става идеално. Оглаждат средата на пътя а отстрани се натрупват големи камари сняг които не ти позволяват да излезеш от платното дори да загубиш контрол. Нощно време след 1 часа когато няма коли е идеално.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Еми няма да е, то с тези дърти БМВ-та откъде пари за писта?"Що бе, ако е като на "Дракон" - събират се там 30-40 позьорчета и им ляга по-малко на човек, отколкото горивото, което ще изгорят до там. Е, ако нямат 20 лева в джоба, извинявай, ама къде са тръгнали въобще коли да карат?!?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесно. Тъкмо късокраките дрифтаджии да ходят там да се правят на шофьори... Оо, чакай, то се плаща там... Еми няма да е, то с тези дърти БМВ-та откъде пари за писта?