Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент

Видео с арогантното му поведение възмути хората в социалните мрежи
22 яну 2020 12:52, Петя Славова
197
Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент
Снимка: БГНЕС

Шофьор на линейка не помага на жена в тежко състояние. Видео с арогантното му поведение възмути хора в социалните мрежи.

На клипа се вижда как шофьорът отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката - буквално няколко стъпала надолу.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха  пред Нова тв, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

"Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха", сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката.  Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

Цинично Шофьор на линейка в Пловдив отказва да помогне да свалят болна жена from TrafficBul on Vimeo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората би трябвало да бойкотират шофьорите, които се държат нагло и просташки. С линейка разбира се, това не е възможно, но когато може, клиентите би трябвало да ги избягват и да се оплакват на фирмата. Вече има фирми, които държат на културата на обслужване и не наемат простаци. Бавно става, но ще се научат да се държат цивилизовано
129
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виждал съм подобен случай. Стара баба едва ходи и влиза в междуградски автобус, шофьорът се държи грубо, обижда я и отказва да й подаде ръка да качи двете стъпала. Жената се измъчи много, преди мъжът зад нея да й помогне да се качи. Шофьорът се държа страшно нагло и просташки през цялото време. Фирмата - Транс5, курсът Сандански-София, шофьорът - Краси. Оттогава не пътувам с тях. Макар и да са само прости шофьори, поне минимална човещина и култура човек би трябвало да може очаква
128
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малоу мни коментари от мало умни хора.Човещина е ако минаваш случайно и ако можеш, да сложиш едно рамо. Ама по осем часа на ден всеки ден да си хамалин... не става.
127
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е добре, че някой го снима и показа, щот ние не знаем, че е така.....
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то си личи че е некъф див селянин.Единственото което го вълнува е дали го снимат или не.Цуцка ако искаш и селфи си направи на фонът на мъртвеца отзад -красив и интелигентен младеж си.
125
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали да помогне с носилката? Да трябва.Дали да помогне с болния? Само ако е обучен за да не му влоши състоянието или да го потроши от незнание и разбира се с предпазни средства като маска ръкавици, за да не хване някоя болест. Ако не е обучен, да стои настрана за да не го съдят после за вреди и повреди.
124
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагли пишлемета,вместо той да се хване и да помогне,тръгнало Фото-сесии да прави и да чете морал!Евала на шофьора,че имаше нерви да го изтърпи без да го ошамари!
123
1
 
15
 
! Отговори
Пфф преди 4 години
В Италия тази работа - санитари и спешни медици - ЕМТ се върши на доброволни начала от студенти и доброволци към белия кръст (bianca croce) без да се заплаща изцяло - има минимални данъчни облекчения и разни дребни държавни преференции. Така че проблема не е в парите, а в чипа...
122
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ако това се беше случило на бабичка, която няма 10 лв за даване, тогава какво щеше да стане?Умът ми не побира именно изнудвачеството, когато докараш жертвата някъде, където тя няма избор. Ако й беше казал още когато я взима от дома й, че не ще да чака повече от 5 минути, тя щеше да е предупредена и да прецени какво да прави.
121
0
 
15
 
! Отговори
Продълж. преди 4 години
Дала му 10 лв в ръцете, само за да я изчака. Откуцукала до гроба, за да остави букета и веднага се върнала. Гледала си часовника - всичко 8 минути време й отнело. През това време той разбира се таксувал престой.С други думи, преценил я е още при качването, че е безпомощна и в отдалечения край на гробището я е изнудил за пари. било е делничен ден, на около нямало други хора, пък и да е имало, с какво са можели да я помогнат?Ако каже още при качването, че не чака повече от 5 мин, тя ще прецени.
120
0
 
13
 
! Отговори
Продължавам - преди 4 години
тя му посочила на кой гроб отива, на около 30 м от мястото, където е паркирал. И тогава той отсякъл: "Чакам само 5 минути, изключение не правя за никого!" Тя обяснила, че за 5 мин. не може да отиде и да се върне - това той е можел да прецени още когато я е качил. Отговорил й:"Ще си викнеш пак някой по телефона." Как да викне такси да дойде на конкретен парцел в гробището? Той казал:"Тогава ще идеш до изхода, там има таксита!" Но дотам е повече от километър, а тя не може да върви.Дала му 10 лв
119
0
 
9
 
! Отговори
Да са му дали пари, преди 4 години
така пише някой по-долу.Моя близка преди известно време беше постъпила така по принуда. Тя е трудно подвижна. В ден-годишнина от смъртта на мъжа й искала да отиде на гроба му и повикала такси по телефона, като обяснил, че иска да я закара до Централните гробища и да я върне пак на адреса й. Шофьорът още при качването я е видял как куцука. Тя му е обяснила още тогава, че отиват в северния край та гробищния парк.След като стигнали там, на удобно за паркиране място, тя му посочила (продължавам)
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пловдив това е нещо нормално... И за баба лека й пръст не искаше да си мръдне пръста шофьорът на линейката, хилавата парамедичка нямаше как да помогне и да искаше, а колегата й остави 2 жени да се опитват да свалят и вдигат 90 килограмова жена с инсулт от 4тия етаж
117
0
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
До Анонимен 123 Да бе,да.Дай да криеме и претендираме.Чисто по български.Прочетим коментар 124.
116
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цинизъм е синът на министъра на здравеопазването да получава 25 000 лева на месец от частна болница без да е лекар.
115
1
 
24
 
! Отговори
Майна преди 4 години
Парите за здраве се източват от фирми на Делян Пеевски. Затова този шофьор на линейка получава 400 лева бруто и няма желание за тези пари много да се напъва. Много е фалшива здравната система и тя няма интерес хората да са здрави. И пациентите и лекарите и сестрите са мазохисти.
114
17
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам кой прав кой крив но аз ако бях на мястото на шофьора,тоя "оператор" щеше да отнесе шамарите!
113
1
 
1
 
! Отговори
Ей а излезна навън преди 4 години
А ще има дни без инциденти 0 предайййй се К.
112
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука всички пишат - тоя такъв, ония такъв.. ама те не са такива хахахах. Всички сме такива, като тези на клипа.
111
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво се чудите толкова? Забравихте къде живеете май