Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент

Видео с арогантното му поведение възмути хората в социалните мрежи
22 яну 2020 12:52, Петя Славова
197
Три стъпала човещина: Шофьор на линейка отказа да помогне на пациент
Снимка: БГНЕС

Шофьор на линейка не помага на жена в тежко състояние. Видео с арогантното му поведение възмути хора в социалните мрежи.

На клипа се вижда как шофьорът отказва да помогне на медик да премести пациент от дома му в Пловдив до линейката - буквално няколко стъпала надолу.

Екипът на спешна помощ е извикан на адрес по сигнал за жена в тежко състояние. Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне. Чува се как шофьорът и съседът започват да се карат.

От Министерство на здравеопазването обясниха  пред Нова тв, че шофьорите на линейки трябва да оказват съдействие на членовете на съответния медицински екип.

"Бяхме повикани при пациент, който беше в безпомощно състояние. На адреса дойде съсед, който помолих да слезе и да помоли шофьора да изкара носилката пред входа на блока и да ни помогне при изнасянето на пациента. След като се върна, младият мъж каза, че шофьорът е отказал да помогне. Когато излязох, видях, че носилката е извадена, но шофьорът и съседът се караха", сподели д-р Веселка Танева.

В крайна сметка шофьорът помага за изнасянето на пациентката.  Доктор Танева разказва, че често има нужда от помощ, но обикновено шофьорите й съдействат. Тя е коментирала случая с директора на болницата.

Шофьорът на линейката не бе открит за коментар.

Цинично Шофьор на линейка в Пловдив отказва да помогне да свалят болна жена from TrafficBul on Vimeo.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако му бяга дали 50 лева щеше да се съгласи да я вдигне.
69
4
 
12
 
! Отговори
Гени преди 4 години
Абсолютно съгласен съм със заглавието. Тук става въпрос за човещина. Ясно, че няма персонал, ясно, че заплатите са смешни, но да видиш болен човек и да стоиш с ръце на кръста, когато можеш да помогнеш, си е до човека. Заплатата няма нищо общо.
68
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не го уволни, шефът на болницата явно подкрепя поведението му.
67
0
 
13
 
! Отговори
До 70 преди 4 години
Кой е *** и кой е псевдо журналист е абсолютно без значение! Нима не ви стигат гънките да разберете, че проблема е комплексен и такова апатично отношение засяга всички ни, независимо как и къде е! Карайте я така и ще гниете всички в ***, а някой ще си гледа кефа и ще ви се смее на простотията.
66
0
 
14
 
! Отговори
Я да видим преди 4 години
Василев,така ще е!На всички възлови постове са ,,наши"хора е цоцат ли цоцат.Тази здравна каса е абсолютно излишна.МИнистерство пълно с хора,които по цял ден си бъркат в носа.Пари има,но воля за промяна няма.
65
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблемът е масов и съм го виждал от първо лице. И нека говорим сериозно, не става въпрос за човещина. Нито лекарят, нито шофьорът, които обичайно пътуват само двамата в линейката, не са длъжни да вдигат и пренасят болния. На запад в линейката пътува цял екип парамедици - млади, яки момчета, които правят това. Работата на лекаря е да опази жив болния докато стигне болницата, а на шофьора - да го закара дотам. И ако не сте вдигали на ръце обездвижен човек, не знаете колко тежи, повярвайте ми.
64
9
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
Лош човек, но какво да се прави? В нашата страна доста хора не си знаят правата и задълженията. В Испания такъв шофьор го уволняват на др. ден.Да върви да си търси щастието другаде,защото е длъжен да помогне..., дори от морална гл. точка.
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: номер 67Абе положението е направо супер!Ти почакай да видиш когато и гробарите избягат в чужбина! Тогава кой ще копа умрелите?
62
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стъпалата не са 3, нека сме обективни
61
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАбсолютно, плюят шофьора, а линейката да я остави отворена с оборудването. Дали този псевдо буден гражданин е наясно с длъжностната характеристика на шофьора? Този откровен *** вместо да се прави на фоторепортер можеше просто да помогне рамо на медика, но не....трябва да има сензации и да се снимат хора.
60
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доколкото знам, в нормалните държави шофьорите са и парамедици, при повикване помагат, не стоят отстрани да гледат. Вече друг е въпроса със заплащането.
59
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И снимащият и шофьорът са нагли и заядливи.
58
2
 
18
 
! Отговори
Умираш си и това е преди 4 години
Съгласен съм с 61.Трябва да има санитари в линейката за тази работа.Лекаря е лекар,шофьора -шлфьор.Санитарите да придружават лекаря,ако се касае за пацкент в безпомощно състояние.От сто кладенци вода ще извадят,но санитари-йок,много било скъпо.
57
1
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
До Мед.сесра на70години -Да има санитари означава разходи за заплати, осигуровки и т.н. Сега пестят, откъдето могат. "Преди промяната" имало и кабинети по училищата и е нямало направления, системата бе в полза на пациента.
56
6
 
11
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Ми той ако искаше и можеше да искарва пари едва ли ще стане "недоволен" от живота шафьор на линейка.
55
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
52 дали накой те разбра някой. Постоянно правим някакви кампании и даряваме а всъщност вършим нечия работа. Кръводаряването трябва да бъде платено и ОРГАНИЗИРАНО от държавата, а не от фейсбук групи, лекарства, операции платени от дмс кампании, но това не е добро, това е вършене на нечия работа!!!
54
5
 
17
 
! Отговори
Бай Генчо преди 4 години
Може човека да е останал без сили от помагане....,все тежки състояния,пада му пердето...,колко критикуващи ще седнат на неговото място ей така...,мисля ,че който не е в бранша....не трябва да взема становище
53
2
 
26
 
! Отговори
Мед.сесра на70години преди 4 години
Не одобрявам такава посгъпка по принцип,но питам,защо с линейката за бърза помощ няма двама санитари,както беше преди промяната.?Даже ги обучаваха как да дават първа помощ.За нищо няма пари ,самл за асфалт.Откъде накъде близките ще търсят съседи .Повечето хора имат и дискови хернии и отказват.Ако на шофьора това му влиза в задълженията е длъжен да помовне.Ако има здравословен проблем и не може да носи тежко ,тази работа не е за него.Това че някой го обидил е направо смешно и нелепо.
52
9
 
23
 
! Отговори
Я стига! преди 4 години
Бил съм в миналото и шофьор на линейка. Имам квалификацията и нужните качества. Имам ги и сега. Ама имам и асептична некроза на тазобедрени стави + два смачкани диска на гръбнака. Шофирам си перфектно, ходя някак си, но ако тръгна да вдигам нещо по тежко от 10 килограма и риска от тотална инвалидност е твърде висок. И какво казвате?! От състрадание да оставя децата си с баща тотал инвалид, а ?!
51
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Автор на видеото е съсед, който се притекъл да помогне"това за хората по-долу (а вероятно и по-горе) които се чудят защо автора на клипа не е помогнал.