81% от пътищата в селските райони имат спешна нужда от ремонт

Пътищата до туристически забележителности в окаяно състояние
Обновена: 23 яну 2020 08:17 | 23 яну 2020 07:00,
61
81% от пътищата в селските райони имат спешна нужда от ремонт
Снимка: БГНЕС

Повечето от пътищата, които водят до туристически атракции и забележителности в селските райони са в лошо състояние. Така природните, културни и исторически забележителности стават по-трудни за достъп и това пречи на развитието на малките общини, пише в анализ за състоянието на селските райони.

Близо половината от всички 19 500 км общински пътища са в лошо и незадоволитено състояние. Като 29% от шосетата в селските общини са в лошо състояние, което според категоризацията, направена от пътната агенция, означава, че липсват поне 50 на сто от първоначално положения асфалт, а дупките са една до друга, гласи анализът. Други 21% от селските пътища, поддържани от общините, са в незадоволително състояние или с други думи – между 30 и 50 на сто от настилката е повредена.

Още по темата

В задоволително състояние с до 30 на сто пукнатини и ями в асфалта са 25% от пътищата, пише "Труд". Само една пета от шосетата в селските общини са в добро състояние, което всъщност означава, че едва 10% от асфалтовото покритие е нарушено.

Отлични шосета, без нито една дупка, са само 5% от селските общински пътища, пише още в анализа. Но в документа се отчита подобряване на инфраструктурата в малките населени места. С 94 км. са се увеличили шосетата с настилка в селските райони за периода 2014-2018 г. Най-големите положителни промени са в областите Добрич, Видин, Пазарджик, а най-негативните са в Хасково, Кюстендил и Благоевград, пише в анализа.

С над 5 отлични пътни отсечки могат да се похвалят общините Трън, Троян, Крушари и Свиленград, а в 64 общини има поне едно шосе без дупки. Общо 81 на сто от пътната мрежа в селските общини се нуждае от ремонт, като едва за 18 на сто от тях вече има изготвен проект как това да се случи, пише в анализа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Радослав преди 4 години
Състоянието на 99% от пътищата е огледално на задните части на Свинетзила и Боко-ханъма! Нацепени от целулит и пръснати от ползване! Тиквондур, какво стана с опорката ти, че пътища се правили бе? Ей това комуниста, вари го, печи го, комунист си остава до гроб!Ще лъже и маже, само и само да е на сладка държавна службица и да не му се налага да заработи 2 лева с ръцете си! КПД-то на цялото гербаво племе е по ниско от това на количка с тор!Тя поне е полезна за наторяване, а ГРОБ и за това не стават
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пътувам често по-новата уж магистрала Тракия, където вече 39км. има ограничение 90 км./ч. и никаде не виждам обещаните от ГЕРБ огромни инвестиции и огромни заводи.
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ и останалите демократи могат само да крадат, а не да градят. Само по 5% от тези пътища можело да се шофира, но не казват нищо за останалите им характеристики, например може ли нормално да се разминат две превозни средства.
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да стане това, защото приоритет е София.
34
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До Ние 20 Австралия няма метър магистрала , ама я ги виж къде са.Питай "Сидни ".
33
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червените каскети са научени цял живот да крадат от всякъде където могат. С малкото си мозъче не допускат, че има хора , които оценяват обективно политическата обстановка. В момента икономиката върви нагоре, пенсии и заплати се повишават, строят се магистрали и заводи, въобще България е в подем. Единствените , които пречат са др. Радев и др. Нинова, които им е спрян крана за кражби. Особено др. Грипен се поболя , че изпусна рушвета.
32
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 32 ТИ НАИСТИНА СИ ***. ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ БЕ ОНОВА ПЛАШИЛО ДЕТО ЦЯЛ СВЯТ НИ СЕ СМЯ ЗАРАДЕ НЕГО. ЗАЩО ТОГАВА ПАК БЕ СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕТО. ЗАЩО ПЛЕВНЬО НЕ ИЗСТРЕЛЯ ДЪРЖАВАТА НА ВЪРХА???? ТИ ЯВНО ДОСТА СМУЧЕШ ОТ СЕГАШНАТА ВЛАСТ ТА ТАКА ЯРОСТНО ГИ ЗАЩИТАВАШ.
31
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю червен ***, злобата ти е голяма и внимавай да не се разболееш. И с главни букви да пишеш истината е една. В момента др. Радев и др. Нинова пречат на правителството с всички незаконни средства . Като иска Радев да стане Премиер и да ръководи Държавата, а не всеки дан да говори глупости.
30
3
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
До Анонимен 22 ЕХО ОСЪЗНАЙ СЕ БЕ ***. КАКВА ВРЪЗКА ИМА ПРЕЗИДЕНТА С ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА. ТОЙ ЛИ КРАДЕ ПАРИТЕ ЗА РЕМОНТ НА ПЪНИЩА??? ТОЙ ЛИ ГИ РАЗДАВА НА СВОИ ФИРМИ КОИТО ГИ УСВОЯВАТ БЕЗ ДАФПРАВЯТ НЕЩО СЪЩЕСТВЕНО. СЛЕЗ НА ЗЕМЯТА. ОТ КОЛКО ВРЕМЕ Е ПРЕЗИДЕНТ??? ВСЕ ТОЙ ВИ БЪРКА В ОЧИТЕ МРЪСНИ ГЕРБЕРИ. ЗА 10 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ БЪЛГАРИЯ ЗАПРИЛИЧА НА ГРОБИЩЕ. ПАК РАДЕВ Е ВИНОВЕН. ИЛИ КАТО ИСКАТЕ ДА ЗАЩИТИТЕ БАЩИЦАТА ВИНОВЕН Е ПРЕЗИДЕНТА. ДОЛНА *** СТЕ.
29
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарите от селските райони повтаряха като папагали, че асфалт не се яде. Хайде сега на Позитано при Нинова да ви разясни как да ядете асфалт. Прости хора *** резултат.
28
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като не щат да плащат дупки поне да се обръщат.По унгарските, чешките и немските пътища е пълно с тирове, почти денонощно при това, но дупки няма. Нека някой гербер обясни как това е възможно, сигурно е защото в тези държави няма стабилност.
27
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гробарите движат с джипове за по над 200 бона, с вертолети и самолети, пътища реално не им трябват
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От БокоХарам не ползват тези пътища.
25
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пародия на коментар,Не, че нещо, ама как в САЩ, например, се плащат магистралите, някои мостове и тунели и т.н.? А примерно другите пътища са си без пари? Даже в Сърбия е така, за тия на Запад от Суботица да не говорим. Разните му първостепенни и т.н. пътища са масово безплатни.
24
1
 
21
 
! Отговори
мак преди 4 години
При винету е така. Само магистрали и нищо друго, все едно по селата не живеят хора. Арогантен самохвалко.
23
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** като /ако / дойде на власт да ги ремонтира - ''Асфалт не се яде ''Е то *** и Боко са биз-бизе... Боко, като ги направи, та какво? След 1 година всичко се разпада, че и толове иска :)
22
8
 
4
 
! Отговори
Пародия на държава преди 4 години
Върви ги разбери искат пътища па не щат да плащат за тях. Че Кой да плаща бе като камионите и автобусите плащат десетки пъти по малко на база километрите които въртят спрямо леките автомобили. А какрат претоварени и не им пука. И Тракия да не е така от автомобилите. От претоварените камиони дето се обръщат всеки ден и никой нехае. Ми като не щат да плащат дупки поне да се обръщат.
21
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При резидент румен радев е така!Искахте Промяна, НА ВИ СЕГА, ХАК ДА ВИ Е!Криза, мизерия, нищета, разруха, поквара, духовен срив, демографска катастрофа, културен колапс, убийства, самоубийства, нападения, изнасилвания, нападения, грабежи, метежи, фалит,банкрут, обезлюдяване, опростачване, наркомания, поквара, ГАРАНТИРАНО ОТ РЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ВЕТОТО!ОСТАВКА НА ХАРМАНЛИЙСКИЯ НИЩОПРАВЕЦ,ВЗЕМАЩ 11 000 ЛЕВА ЗАПЛАТА И ПРЕВЪРНАЛ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ В ТУРИТИЧЕСКО ДРУЖЕСТВО НА ДЕСА ***
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсекъде виждаме само " видими резултати" гарантирани от ГЕРБ - пътица като лунен пейзаж но с винетки от 97 лв. / вносна суровина от Европа и Африка" за" прочистване" на въздуха, "здравословни" европейски храни . Списъкът на видимото е много дълъг плюс соджуците, апартаментите, празните язовири, цените магазините. Стандарт и вървим нагоре ....
19
0
 
20
 
! Отговори
Ние преди 4 години
нямаме реално пътища!!България е едно блато, в което скоро очаквам да плащам за това, че дишам отровен въздух!