Кметът на Драгоман: Пожарът в блатото е умишлен

Това е вторият голям пожар в блатото в рамките на 6 месеца
23 яну 2020 15:12, Ния Христова
6

1670 гледания   |  Още видео

Кметът на Драгоман Андрей Иванов е категоричен, че пожарът в Драгоманското блато от снощи е умишлен, съобщи Bulgaria ON AIR.

"В рамките на 15 минути пожарната беше пристигнала. Пристигнаха и нашите доброволци - 9 човека, оборудвани с техника. Огромната заслуга за потушаване на пожара е именно тяхна. Със сигурност пожарът е умишлен. Когато отидохме на място, огънят вървеше от средата на блатото към периферията. В това време, при минус 5 градуса, няма какъв турист да има работа там. При тези условия не може да възникне пожар от само себе си. Някой за пореден път е злоупотребил с тази природна даденост", обясни Иванов.

Още по темата

Той допълни, че тове е вторият голям пожар, който унищожава голяма площ от блатото в рамките на шест месеца. Иванов сподели и за теоритята на местните хора, че бракониери имат интерес да изкарат от блатото голям брой диви прасета. Именно те са били предизвикали пожарите.

"След всеки пожар трябва да има разследване, а не да се чака следващия масивен пожар и да се харчи огромен ресурс на държавата и общината. На територията на общината има камери. Едно разследване в кръчмата може да доведе до положителен резултат, хората се хвалят какво са направили", каза още кметът на Драгоман.
 


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
ЕЛ. УОТСЪН преди 2 месеца
ЗНАЧИ ЧАСТ ОТ БРАКОНИЕРИТЕ ЗАСТАВАТ С ПУШКИТЕ ОКОЛО БЛАТОТО,

ДРУГИ ОТ ТЯХ ЗАПАЛВАТ СРЕДАТА ЗА ДА ПОДГОНЯТ ДИВИТЕ ПРАСЕТА НАВЪН
5
2
 
2
 
! Отговори
Само питам преди 2 месеца
Някой да не набрал в тъмното с каруцата блато вместо дърва?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
когато държава се управлява от блато така ще е...
3
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 2 месеца
Най-фрапиращото, електорат е, че посреди зима имате пожари, ахахахахахахааааааа
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Естествено, че е умишлено. Как изобщо може да се запали БЛАТО?!

От друга страна, колкото повече хора има на планетата, при непроменен шанс някой да извърши престъпление срещу природата, толкова повече ще стават престъпленията срещу природата. Единственият шанс да се прекратят тези свинщини е да се намали бройката на човечеството, понеже се състои предимно от безполезни и опасни индивиди.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А кога ще запалите герберското блато?