Стотици мъртви риби в река Марица

Полицията, РИОСВ и Басейнова дирекция в Пловдив проверяват
17
Стотици мъртви риби в река Марица
Снимка: Булфото, архив

Полицията, РИОСВ и Басейнова дирекция в Пловдив проверяват сигнал за много умрели риби в коритото на река Марица. Това съобщи за DarikNews директорът на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев.

Инспекцията започнала в събота сутринта, след като полицай алармирал за проблема в района на Община Стамболийски. При проверката на място било установено, че проблемът по-скоро идва от Пазарджик.

"Веднага се обадихме на колегите в РИОСВ - Пазарджик и в момента двете ни дирекции проверяват какво се е случило", каза директорът на пловдивската екоинспекция Стефан Шилев.

Ще бъдат взети проби от водата в реката, за да се установи има ли превишени стойности на отровни вещества в нея. Вероятно ще бъдат взети проби и от мъртвата риба, които да бъдат изпратени в БАБХ.

Издадена е заповед да не се изнася нищо от речното корито, докато не се установи причината за измирането на рибата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: марицариби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
без коментар преди 4 години
Отровното правителство на Герб!
7
3
 
12
 
! Отговори
Шумимарица преди 4 години
Тук няма нужда от земетресения, наводнения и други природни бедствия, при това стабилно управление, администрация от калинки и контролни органи, които само описват щетите.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже, питейната вода в Пловдив е отровена.... Това си е повече от и геноцид!
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изтровиха всички реки, само за последния месец, Въча, Струма и Марица, не остана риба в реките, но чиновниците които се грижат да не се случва това стават все повече, но виновен никога не се намира.А Боко ни разправя по телевизора че държавата е супер и българите са доволни и щастливи. Но сигурно е така, след като продължават да гласуват за него, въпреки цялата съсипия.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще търсят, ще търсят, нищо няма да намерят..Сефте..
3
2
 
19
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВЕЧЕ ОБЯВИХА, ЧЕ ВОДАТА Е СИЛНО ОТРОВЕНА!АКО НЕ Я ИЗТОЧАТ ЩЕ Я ОТРОВЯТ!РЕКА МАРИЦА Е ИДЕАЛНА ЗА ИЗЛИВАНЕ НА ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА ОТРОВИ В НЕЯ ЩОТО СЕ ВЛИВА В МОРЕТО!
2
0
 
24
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Няма нужда да търсите много дълго.....ПРОСТО ПРОВЕРЕТЕ АКУМУЛАТОРНИЯ ЗАВОД.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще вземат проби, ще наложат глоби, но водата пак ще е отровна. Да наложат на длъжностните лица да ползват 10 дена водата, която са замърсили за собствени нужди. Това е наказание. Парите не са. Ще ги вземат от работниците.