Започват проверки за продажба на умряла риба от Марица

Акцент ще бъдат тържищата в района на Стамболийски
Обновена: 27 яну 2020 14:50 | 27 яну 2020 14:50, Анисия Иванова
12
Започват проверки за продажба на умряла риба от Марица
Архив: Булфото

Регионалната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните в Пловдив започва проверка на пазари за продажба на умряла риба от река Марица, каза директорът й д-р Камен Янков.

Акцентът ще бъдат тържищата около населените места в района на град Стамболийски. Според природозащитници хора от малцинствата са събирали в чували изхвърлената по брега риба.

Още по темата

Д-р Янков заяви, че по-голямата част от пазарите за риба извън законните търговски обекти са нерегламентирани и те ще бъдат задължително проверени. Резултатите от проверката се очакват в следващите дни.

Сигналът за умряла риба край Стамболийски бе подаден на тел. 112 в събота.

По-рано от община Пловдив успокоиха, че въпреки замърсяването водата в града е годна за пиене.

Взети са всички необходими мерки, ограничено е водовземането от двете помпени станции - "Юг" и "Север" и непрекъснато се вземат проби, заявява областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Остава в сила призивът към хората да преустановят улова на риба по поречието на Марица и да бъде ограничен достъпът до водата на домашни животни, докато се изясни естеството на замърсяването на реката и всички проби влязат в норма.


 

заявява областният управител на Пловдив Дани Каназирева

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/01/27/vypreki-zamyrsiavaneto-niama-risk-za-vodata-na-plovdivchani.437163

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те полските пилета със салмонела не ни отровиха . та умрялата кашната риба ли. ***...*** *** на всичкио е свикнал, има имунитет.
9
0
 
1
 
! Отговори
ситна риба преди 4 години
До НаблюдателНе е като ТОН!
8
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 4 години
Тая държава върви на самотек. Държавата се интересува само да събира парите на хората и нищо друго.
7
0
 
9
 
! Отговори
Крайно време е! преди 4 години
Без екзекуции на безсъвестни управници, България ще загине! Не стига, че е изтровил рибата, а сега с тази риба ще изтровят и хората!
6
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
"Според природозащитници хора от малцинствата са събирали в чували изхвърлената по брега риба."Вече не са от малцинствата, а от мнозинствата.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички проби никога няма да влязат в норма, поне до като ние хората и особенно тези които имат отношение със заразяването не влезат в норма.Водата отровна или не си я пием, друг шанс нямаме, но доказвайки че заболяванията на общността е заради замърсяване.., замърсителя ще трябва да ни плаща всички лечения, парична неустойка заради отравяне. Иначе претенцията ни може да е дори по-голяма от тяхната
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак цаца ( трицона ) на снимката ....
3
0
 
9
 
! Отговори
.. преди 4 години
какъв е смисъла от тази проверка? Аз отсега мога да ви кажа, че виновни няма и никой нищо лощо не е направил.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** тя умряла ***!
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе като се изпържи нищо и няма , сега ще си играете да я изследвате , не е отровена , само е зашеметена от грандиозните ни успехи в индустрията и икономиката , и от новината ,която ни поднесе ментата ,че скоро 4 евро ще са равни на един леуф