Удължиха бедственото положение в Перник с още 7 дни

Изходът от кризата е изграждането на водопровод
28 яну 2020 10:32,
19
Удължиха бедственото положение в Перник с още 7 дни
Снимка: Pixabay

Със 7 дни е удължено бедственото положение на територията на община Перник във връзка с водната криза, съобщи пресцентърът на областната администрация. Решението е било взето на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и е в сила от 27 януари.

Още по темата

Действията се предприемат след официално искане на кмета на Перник Станислав Владимиров.

Изходът от водната криза е изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник, е припомнил областният управител Емил Костадинов. Трасето с дължина 13,5 км ще минава само през общински и държавни терени. По този начин ще се насочи вода от водосбора на "Белмекен" през водопреносната мрежа на София към Перник.

"Не пестим труд, енергия и ресурси, за да излезем от бедственото положение. Работим при пълна прозрачност и в постоянно търсене на нови, алтернативни начини за подобряване на ситуацията", е казал Емил Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И това се случва 2020г в ЕС, скоро и във вашия градове, гарантирано от гроб
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай две болници с по 1000 легла вдигат за 10 дни, а при нас не може да се разбере водата къде изчезна през измервателните уреди и как да се напълни отново язовира. Да не говорим че ще правят водопровод 14 км, който се прави за години/документи, процедури и бързи строители/ в БГ, а сега ще бъде изграден за дни...
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само лъжат хората не ми се мисли когато съвсем им спре водата ако тоя водопровод беше решение досега защо неса го направили 3 месеца минаха мислят си ,че всички сме умни колкото калинките им ама вече никои не им вярва тотално се издъниха всичко садипаха за 10г. Всичко
14
0
 
4
 
! Отговори
Съжалявам перничани преди 4 години
Само хора живяли в безводие могат да ги разберат.Живяла съм в Елхово от 1974до 1980Липса на вода всеки ден,пълнехме туби от Тунджа или Дежурихме нощем в мазите на блока,ако потече за да налеем.Тогава нямаше бутилирана минерална вода.Къпане от кофа,миене с канче.Сега се чудя как съм издържала.Дано сега не е така.
13
0
 
5
 
! Отговори
На пазар преди 4 години
Изходът от водната криза е изграждането на водопровод от Мало Бучино до Перник е ЛЪЖА.Този водопровод временно закърпва положението. Той е помощен а не основен, но явно областния управител не го е разбрал.Решението е валеж и не зависи от властта.
12
0
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ИЗГРАЖДАНЕТО НА ВОДОПРОВОД ЩЕ ОТНЕМЕ МИНИМУМ НАД 1 ГОДИНА!!! ПЛЮС ОЩЕ СУМАТИ ВРЕМЕ ТАЯ ВОДА ДА СТИГНЕ ОТ ГОЛЯМО БУЧИНО ДО ПЕРНИК ПЪЛЕН ФАРС КОЙТО НЯМА ДА СТАНЕ!УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СИ ДОИЗКАРАТ МАНДАТА И ДА СТОВАРЯТ ПРОБЛЕМА НА СЛЕДВАЩИТЕ
11
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 4 години
"То Бог е създал света за 7 дни. Те един водопровод не могат да построят."==============================Само, че Пожарникаря не е "Бог", а само в очите на пр0стите му избиратели!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 4 години
Така ще е, докато ТИКВАТА не влезе в затвора!
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 9То Бог е създал света за 7 дни. Те един водопровод не могат да построят.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Изходът от кризата е изграждането на водопровод"И за седем дни смятат да го построят?
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво толкова го умуват цял месец.Виновните да им дадат по една кирка и лопата и да почват да копаят за тръбата.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не пестим труд, енергия и ресурси, за да излезем от бедственото положение.Хем не пестим, хем не решаваме проблема. Типично гербаджийски. После пак сме с проблем, ама парите ги нЕма... хахаха. А мислехме че няма по-зле от куманазите.
5
0
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ето тая празна чешма е новият герб, който трябва да се сложи на националния флаг на България.
4
0
 
15
 
! Отговори
В Ухан преди 4 години
за 10 дни ще направят отделна болница за болните от вируса, а водопровода до Перник ще го направят като завали и почнат наводненията. Нищо чудно даже да го отнесе някое наводнение, както морето отнесе тръбата на Созопол. Това е БГ. Тук нещата винаги СЛЕДВАТ събитията и се реагира на ПОЖАР. Пожарникарска държава.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълни глупости изграждането на водопровода е за закърпване на положението, изхода ще бъде когато Господ си спомни, че е българин и напълни язовирите.
2
0
 
15
 
! Отговори
Ха, преди 4 години
колко още има да го удължават.
1
1
 
19
 
! Отговори
ДОКАТО ТИКВАТА преди 4 години
е на власт така ще е